Eklentilerle WordPress Yedekleme: 6 WordPress Yedekleme Eklentisi

Eklentilerle WordPress Yedekleme: 6 WordPress Yedekleme Eklentisi

Eklentilerle WordPress Yedekleme: WordPress yeni başlayanlarında yaşanan birçok sorundan biri web sitelerini yedeklemektir. WordPress çok hassas bir platformdur. Düzenleme, yaparken bir hata yaparsanız büyük bir sıkıntı yaşarsınız. Ve eğer profesyonel değilseniz veya WordPress’te alışmadıysanız, sorunu bulmak ve FTP kullanarak düzeltmek kolay bir iş değildir. Ayrıca, web siteniz saldırıya uğramış olabilir veya yanlışlıkla veritabanını silebilirsiniz. Bu hataları gidermenin en iyi yolu, web sitenizi düzenli olarak yedeklemektir. Web sitenizi son yedeklemeniz varsa web sitenizi ve tüm verilerini kolayca geri yükleyebilirsiniz. Bu makalede, WordPress yedekleme eklentileri üzerinde duracağız.

En İyi 6 WordPress Yedekleme Eklentisi

UpdraftPlus Backup and Restoration

UpdraftPlus Yedekleme ve Geri Yükleme, WordPress için kullanılabilen en popüler ücretsiz yedekleme eklentilerinden biridir.

WP-DB-Backup

Eklenti sayfasında WP-DB-Backup hakkında yazılmış çok az şey var. Bununla birlikte, kapsamlı bir pazarlama mesajı bulunmaması görünüşe göre popülaritesini düşürmedi. Eklenti yarım milyondan fazla indirildi ve 4,6 yıldız derecelendirmesi beğendi. WP-DB-Backup, dosyalarınızı değil de veritabanınızı yedekler.

Duplicator

Kopyalama, yalnızca verilerinizi yedeklemekle kalmaz, aynı zamanda tüm WordPress sitenizi çoğaltan bir yedekleme çözümüdür. Tahmin edebileceğiniz gibi, güçlü bir yedekleme çözümüdür. Belki de bu yüzden eklenti yarım milyon kez kurulmuştur ve halen 4.9 yıldız derecelendirmesine sahiptir. Bu eklenti, sitenizi bir yerden diğerine taşımanıza, kopyalamanıza veya çoğaltmanıza olanak tanır.

BackUpWordPress

Uygun bir şekilde adlandırılmış BackUpWordPress, ücretsiz bir WordPress yedekleme sistemi arıyorsanız başka mükemmel bir seçenektir. 200K’dan fazla kurulmuştur. BackUpWordPress, dosyalarınız ve veritabanınız da dahil olmak üzere tüm sitenizi ihtiyaçlarınıza uygun bir programda yedekleyecektir. Eklenti aynı zamanda hızlı yedekleme için zip ve mysqldump seçeneklerini sunar.

blogVault

WordPress sitenizin otomatik günlük yedeklerini sunan ücretsiz bir çözüm arıyorsanız, blogVault iyi bir seçenektir. Bu çevrimiçi dosya saklama aracı seçmeniz durumunda, araç doğrudan Dropbox’a otomatik bir yedekleme çözümü sunuyor. Bununla birlikte, blogVault’un kurulumu biraz zorunludur; ancak dokümantasyon, kurulumun “kolay” olduğunu ve minimum zaman harcamanız gerekeceğini iddia etmektedir.

MyRepono

WordPress yedekleme ihtiyaçlarınız için daha az popüler fakat iyi bir çözümdür. MyRepono, otomatik yedekleme işleminizi birkaç dakika içinde kurmanızı sağlar. Aynı zamanda, web sitesi, web sitesi ve mySQL veritabanı yedekleme hizmetleri yoluyla bir dizi yedekleme ve restorasyon aracı sunar.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir