2018 SEO Çalışmaları Hazırlık Aşaması

2018 SEO Çalışmaları Hazırlık Aşaması

Bir SEO stratejisi, yalnızca , bir web sitesinin veya bir markanın web varlığının genel kalitesini (uzun vadede) artırmayı amaçlayan tüm eylemler / görevler yürürlüğe girdiğinde etkili olur. İlk olarak, Arama Motoru Optimizasyonu , işletmeler için en güçlü pazarlama kanallarından biridir çünkü uygulama, özellikle bir ürün, hizmet veya bilgiye (arama yoluyla) ihtiyaç duyan kişileri hedef almaktadır.

Google’da günde 4,5 milyar arama gerçekleşiyor. Yapılan aramalarda araştırmacıların % 94.95’i organik arama sonuçlarına tıklıyor. Markalaştırılmamış arama için en üst noktanın (1. pozisyon) TO’su % 35’tir. SEO Sektörünün 2018 yılına kadar 72 milyar dolar değerinde olacağı tahmin ediliyor. SEO, bir endüstri olarak, muazzam! Fakat bir pazarlama disiplini olarak, daha da zorlaşmaya devam ediyor.

Dünyanın en başarılı SEO kampanyalarının çoğu, Web Yöneticisi Yönergeleri ve Arama Kalitesi Değerlendiricisi Yönergelerinden yola çıkarak, Google’ın çoğunlukla optimizasyonun en önemli yönleri ile uyumlu bir hale getiriyor.

Bunlar mimari, içerik ve backlinklerdir.

Etkili SEO stratejileri geliştirmenin yolları:

SEO denetimi ne çeşit süreçler gerektirir? İşte hızlı bir dağılım:

  • Anahtar kelime ve SERP analizi
  • Rakip araştırması ve analizi
  • Teknik olarak siteye genel bakış
  • Site ve içerik düzeyinde analiz
  • Kullanıcı Deneyimi analizi
  • Bağlantı analizi

Kısacası, bir web sitesini denetlemek , strateji geliştirmenin aşağıdaki temel alanlarına cevaplar bulmanız, projenize yön vermekte size yardımcı olabilir:

Site büyük topluluk işletmesi veya küçük işletme mı?  Hangi endüstri veya işletme kategorisine aittir? Oldukça rekabetçi bir şey mi? En iyi rakipleri kimlerdir?

Bu endüstri / niş ne zamandan beri var oldu? Önümüzdeki 10 yıl içinde hala orada olacak mı?

Hangi demografik grup hedefleniyor?

Ne zamandır iş hayatındalar? Satış / gelir üretimi nasıl gidiyor?

En iyi rakipleri doğru (ve yanlış) ne yapıyorlar? Algoritmik bir cezaya çarptırıldı mı?

Organik trafik büyütmek mi istiyorsunuz? Satışları İyileştirmek mi? Veya sadece markalaşma için farkındalık yaratmak mıdır amaç?

Rakiplerin odaklanmadığı kategoriler nelerdir? İçerik oluşturmada mükemmel olan konular neler?

Daha iyi yapabilir misin? Rekabetin çoğuna hangi siteler / yayınlar bağlanıyor?

Sonuç Olarak

Stratejinizde yer alan her görev ve eylem, müşterinizin işletme hedefleriyle uyumlu olmalıdır. Tüm haftalık hedeflerinizin kampanyanızın uzun vadeli hedeflerini olumlu şekilde etkilediğinden emin olun. Sağlam bir arama görünürlüğü ile daha fazla para kazanın. Sitenin genel kalitesini ve deneyimini önemli ölçüde geliştirerek organik trafiği arttırın. Mimarisini, içeriğini ve itibarını (bağlantılarını) optimize ederek sitenin genel kalitesini önemli ölçüde geliştirin.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir