Uzun Kuyruk Anahtar Kelimeler ve Pazarlama Stratejisi

Uzun Kuyruk Anahtar Kelimeler ve Pazarlama Stratejisi

Long Tail Keywords, Türkçe karşılığı Uzun Kuyruk Anahtar Kelimeler arama hacmi geniş, sık kullanılan ve kısa kelimelere alternatif kelime ekleyerek oluşturulan cümle başlıklarına verilen addır. Uzun kuyruk anahtar kelimelerin arama hacmi daha düşüktür. Buna bağlı olarak rekabetin düşük olması geri dönüşümün yüksek olmasını sağlamaktadır. Uzun kuyruk anahtar kelimeleri kullanarak başarı elde etmek belli adımları yerine getirmek gerekiyor. Bu yazımızda Uzun Kuyruk Anahtar Kelimeler ile nasıl başarı elde edeceğinizi bu yazımızda sizlerle paylaşacağız.

Hedefinizi Belirleyin!

Her şeyden hedefinizi belirlemeniz gerekir. İster kurumsal ister kişisel bir web sitesi olsun sunduğunuz hizmetin ne olduğunu bilmelisiniz. Özellikle bir hizmet veya mal satışı sunuyorsanız satışa sunduğunuz ürünler hakkında gerekli bilgilere sahip olmalısınız. Potansiyel müşterilerinizi ve hedef kitlenizi yakından tanımalısınız. Kitlenizi ne kadar yakından takip ederseniz satışlarınız, müşterileriniz ve hangi ürünlere ilgi gösterdiği hakkında analizler yapabilirsiniz.

Yapılan analizler hedef kitlenizi daha yakından tanımanızı sağlayacak. Bu da insanların ürünleri nasıl aradıklarını kolaylıkla anlayacaksınız. Gizli sekme veya kullanılmamış bir tarayıcıdan belirlenen kelimeleri Google tamamlama özelliğinde takip edin. Bu sayede kullanıcıların neleri en çok aradığını görebilirsiniz. Bunlar içerisinden satışa sunduğunuz ürünleri en uzun şekilde tanıtan kelimeleri tespit edin.

Hedef belirlemek ve bunun doğrultusunda stratejiler üretmek hangi alanda olursa olsun geri dönüşümün daha çabuk ve en iyi şekilde olmasını sağlar. Hedefinizi belirlemeden rastgele bir yola çıkmak başarısızlıktan başka bir şey getirmeyecektir.

Rekabet Oranlarını ve Doğru Strateji

Ticari ve kar amacıyla kurulan bir sitede sektörel rekabet ve rakip firma analizi oldukça önemlidir. Büyük bir pazar hacmine sahip sektörlerde otorite sahibi firmalar en büyük payı alır. Kimi zaman tek bir firma pazarın yarısından fazlasını elinde tutmaktadır. Yüksek rekabet hacmini sahip sektörlerde yalnızca bir firmanın tüm pazara hakim olduğu tekelleşme gibi durumlar diğer firmaları yeni pazarlar ve yeni sektörler aramaya iter.

Sektörünüzde yaşanan rekabet hakkında doğru analizler yapmanız gerekir. Bu analizler sonucunda ise firmanıza en uygun pazarlama stratejisini oluşturmalısınız. Oluşturacağınız strateji uzun kuyruk anahtar kelimeler etrafında şekillendirilmelidir. Pazarın hakimi firmalar genelde en popüler ve yüksek kelimelerini seçerler. Sizin yapmanız gereken popüler kelimelerden daha düşük arama hacmine sahip uzun kuyruklu anahtar kelimeleri belirlemeniz ve bu doğrultuda pazarlama stratejisi oluşturmanız gerekmektedir. Özellikle yaşanan yüksek rekabetten dolayı hedeflediği pazar payına ulaşamayan firmalar bu sayede sektöre giriş yapabilir ve hedeflenen paya sahip olabilir.

Uzun Kuyruk Anahtar Kelimelerin Kullanılması 

Uzun kuyruk kelimeleri kullanarak daha kolay sıralama alırsınız. Uzun kuyruk anahtar kelimeleri kullanarak oluşturduğunuz tüm içeriklerde arama sonuçlarında üst sıralara daha kolay yerleşebilir ve web sitenizin otoritesini artırabilirsiniz. Ayrıca uzun kuyruk anahtar kelimeler ile web sitenizin organik ziyaretçi sayısını da artırabilirsiniz.

Genelde yüksek arama hacmine sahip ve rekabetin yoğun yaşandığı anahtar kelimeler web sitesi sahiplerine daha cazip gelir. Fakat yüksek rekabetin olduğu bir anahtar kelimede yükselmeye çalışmak çoğu zaman vakit kaybı yaşatabilir. Bu kelimelere harcanan vakit uzun kuyruk anahtar kelimelere ayrılarak yüksek geri dönüşüm oranı elde edilebilir. Sitenizin ve firmanızın büyümesi için en doğru adımı atmak istiyorsanız uzun kuyruk anahtar kelimeleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bir örnek yardımıyla uzun kuyruk anahtar kelimelerin nasıl kullanıldığını ve nasıl tespit edildiğini daha anlaşılır bir hale getirelim. Örneğin pantolon almak isteyen bir kullanıcı düşünelim. Siyah pantolon, lacivert pantolon, bayan pantolon gibi kelimeler popüler olduğu için rekabette yüksektir. Hatta birçok firma bu kelimelerde rekabet bile edemez. Bu yüzden özellikle otoriter firmaların dışında kalan küçük çaplı firmalar yaratıcı olmak zorundadır. Bu kelimelerin yerine uzun kuyruk anahtar kelimeleri seçmelidir. Ne mi yapacaksınız? Bu sorunun cevabı oldukça basit. Uzun kuyruk anahtar kelimeleri belirleyebilmek için;

  • Hedefinizi daraltın.
  • Web sitenizin ve firmanızın pazar gücünü belirleyin.
  • Yüksek arama hacmine sahip kelimeler ile alakalı uzun kuyruklu kelimeleri belirleyin.
  • Belirlediğiniz kelimeler arasından rekabet gücünüze ve potansiyelinize en uygun olanları seçin.
  • Seçtiğiniz kelimeler ile kaliteli içerikler üretin.

Bayan Pantolon Modeli kelimesi yüksek arama hacmine sahip olduğu gibi yüksek rekabete de sahiptir. Pazarın devi markalar ile rekabet edemeyeceğiniz kelimelerden biridir. Bu yüzden kullanıcıların arama yapacağı bu kelimeye alternatif kelimeler üretin. Örneğin; Havuç Model Kahverengi Bayan Pantolon Modelleri, Siyah Beyaz Çizgili XXX Marka Bayan Pantolon Modelleri gibi…

Bir başka örnek daha vermek istiyoruz.  Emlak sektöründe yer alan bir web sitesi düşünün. Kiralık Daire, Satılık Daire, 2+1 Daire gibi kelimelerde rekabet yüksek olabilir. Bunun yerine Havuzlu Lüks 5+1 Kiralık Müstakil Ev, şehir Merkezine Yakın 3+1 Kiralık Yapılı Daireler gibi yapılan aramalarda nokta atışı yapma özelliğine sahip uzun kuyruk anahtar kelimeleri seçebilirsiniz.

Uzun Kuyruk Anahtar Kelimeler ile İçerik Oluşturun!

Kelimenin belirlenmesinin yanı sıra bilmeniz gereken bir diğer önemli husus da yalnızca belirlediğiniz kelimeyi kullanmanın size sıralama kazandırmayacağıdır. Arama sonuçlarında bazı popüler kelimelerde; hedef kelimelerin kullanılmadığı, başlık ile içerik arasında ki alaka düzeyinin düşük olduğu içeriklerin iyi sıralamalar elde ettiğini görebilirsiniz. Bu içerikler neden iyi sıralamalar elde ediyor? Uzun kuyruk anahtar kelimelerin dikkat çekmesi, kullanıcı deneyiminin çok iyi seviyelerde olması ve buna bağlı olarak ciddi seviyede tıklama almasıdır.

Burada ayrımını yapmanız gereken nokta; kelimelerin kullanılmasının değil hedef kitleye ulaşmanın sitenize daha iyi sıralama getireceğidir. Kullanıcıların dikkatini çeken ve sitenize yönlenmesini sağlayan ilgili uzun kuyruk anahtar kelimeleri kullanmalısınız.

Son olarak web sitenizin daha iyi sıralama elde etmesini sağlayacak önemli bir püf nokta daha var. Kaliteli içerik… Kaliteli ve kullanıcılara yönelik bir içerik sunmadığınız takdirde başarı elde etseniz bile çok kısa sürecektir. Uzun vadede başarı elde etmek isterseniz kaliteli bir içerik üretmek zorundasınız. Kullanıcılara en doğru bilgiyi sunmalısınız. Ürünlerinizi en doğru şekilde tanıtan ürün açıklamaları üretmelisiniz. Bu sayede hem kısa vadede hemde uzun vadede yüksek başarı oranı sağlayabilirsiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir