Trafik Kaybı Yaşayan Siteler Ne Yapmalı? Sitelerin Azalan Trafiği İçin Çözüm Önerileri

Trafik Kaybı

Yeni açılan web siteler başta olmak üzere tüm web sitelerinde trafik kaybı yaşamak en büyük korkulardan biridir. İster yeni ister eski olsun  ziyaretçi sayısı yani trafik bir web sitesinin ana damarlarından biridir. Yolunda gitmeyen bazı nedenlerden dolayı web siteniz trafik kaybı yaşayabilir. Bu yazımızda trafik kaybı yaşayan siteler için önemli bazı tüyolar vereceğiz.

1- Sorunun Kaynağını Bulun!

Sorun ne olursa olsun kaynağını bulmadan çözüm üretemezsiniz. İşte bu yüzden yapmanız gereken ilk şey trafik kaybının ana kaynağını bulmak. Trafik kaybı yaşayan siteler ilk olarak sıralama kaybı yaşayıp yaşamadığını kontrol etmelidir. Eğer sıralama kaybı yaşamışsanız Google güncelleme yapmış olabilir. Google güncellemeleri sıralamalar üzerinde dalgalanmalar yaşanmasına neden olabiliyor. Bunun yanı sıra web sitenizde yaptığınız bir hata da sıralama kaybetmenize neden olabilir. Eğer sıralama kaybı yaşamışsanız öncelikle web siteniz üzerinde yürütülen SEO çalışmalarını gözden geçirin ve çalışmalara ağırlık verin.

2- Sosyal Medyanın Gücünden Yararlanın!

Sosyal medya ve gücünün ne denli büyük olduğu tartışmasız bir gerçektir. Bir web sitesinin kendini tanıtabilmesi ve hedef kitlesine ulaşabilmesi için sosyal medya araçlarını mutlaka kullanması gerekir. SEO’ya uygun bir şekilde oluşturulan sosyal medya profilleri web sitelerinin arama motorlarında daha fazla görünürlük elde etmesini sağlar. Aynı zaman da yalnızca Google değil diğer arama motorları sosyal medya da büyük hedef kitlelere sahip olmanın ne kadar önemli olduğunu ve sıralamalara yansıdığını birçok kez gösterdi. Ayrıca sıralama yaparken de önemli bir kriter olarak kabul etmektedirler. Çünkü artık sosyal medya marka ve kullanıcıları bir araya getiren, ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı bir platform haline geldi. Yalnızca ürün ve hizmet satışı yapan firmalar değil içerik üreten web siteleri içinde bu durum aynıdır.

Trafik kaybını önlemenin yanı sıra yeni hedef kitlelere ulaşmak için web sitenizin vizyonuna uygun sosyal medya hesapları tasarlamalısınız. Hedef kitlenizin ilgisini çeken içerikler sayesinde daha fazla ziyaretçi kazanabilir, trafik kaybının önüne geçmiş olabilirsiniz. Ayrıca son bir noktaya daha değinmek istiyoruz. Sosyal medya, hedef kitlenizi daha yakından tanıma imkanı sağlar. Hedef kitlenizi yakından tanımak daha fazla ziyaretçi daha fazla satış anlamına gelir.

3- Kaliteli İçerik 

Trafik kaybı yaşayan sitelerde ziyaretçi kaybının en büyük sebeplerinden biri de içeriklerin okuyucuya yönelik olmamasıdır. Kullanıcılara yönelik hazırlanmayan bir içerik web sitesine trafik kazandırmayacağı gibi aksine ziyaretçi kaybı yaşamasına neden olacaktır. İçeriklerinizi hazırlarken konu hakkında en doğru ve açıklayıcı bilgilere yer verin. Kaliteli görsel içeriklerle zenginleştirin.

Google Analytics aracılığıyla en çok ilgi gören içerikleri belirleyerek hedef kitlenize en uygun içerikleri hazırlayabilirsiniz. Ne kadar çok içerik o kadar iyi sıralamasından ziyade ne kadar kaliteli içerik o kadar iyi bir sıralama prensibini benimseyin. Çok uzun ve kullanıcının aradığı cevabı vermeyen içerikler yerine kısa ama aranan bilgiyi sunan içerikler hazırlamalısınız. Arama motorları için değil kullanıcılarınız için içerik yaratmalısınız. Bununda en iyi yolu hedef kitlenizi iyi tanıyarak nelere ihtiyacı olduğunu ön görmektir.

4-Reklamlar

Sosyal medya reklamları ve Google reklamları olan Adwords kısa sürede daha fazla bir kiteleye ulaşmanızı sağlar. İlk olarak Facebook reklamları ile yola çıkabilirsiniz. Yaş, cinsiyet, dil vb sınırlamalar ile nokta atışı yapabilirsiniz. Özellikle markalaşma sürecinde reklamlar büyük role sahiptir. Bu yüzden belirlediğiniz ürün, içerik ve anahtar kelimelerde reklam verebilirsiniz. Ayrıca otoriter ve yüksek trafiğe sahip sitelerden banner reklam almak oldukça büyük bir avantajdır. Bütçenize ve kimliğinize en uygun reklam yöntemini seçerek kısa sürede büyük bir hedef kitleye ulaşabilirsiniz.

5- E-Bülten ve E-Posta

E-Bülten ziyaretçiler ile web sitesi arasındaki iletişimi ve etkileşimi artırmak için önemlidir. Kullanıcılarınıza gönderdiğiniz mailler hem markanızın tanıtımına hem de web sitenizin trafiğine katkı sağlar. Web sitenize eklediğiniz, yeni içerikler ve ürünleri kullanıcılara daha hızlı ulaştırırsınız. Fakat e-bülten, e-posta ve mail marketing konularında sınırı korumanız gerekir. Her yeni ürün ve içeri için e-posta yoluyla kullanıcılara bildirim göndermeniz onları sıkacak ve sizden uzaklaştıracaktır. En kayda değer ve en kaliteli bulduğunu yeni içerikleriniz için mail oluşturup kullanıcılarınıza göndermelisiniz.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir