Google’dan Gelişmiş Arama Deneyimi İçin Yeni Güncelleme

Gelişmiş Arama Deneyimi

Google son yaptığı güncellemeler ile arama sonuçlarını daha yerel hale getirmek ve gelişmiş arama deneyimi için çalışma yaptıklarını duyurdu. Geride bıraktığımız bir kaç gün içinde Google, mobil internet, iOS için Google uygulaması, masaüstü aramalar ve harita servisi için yeni güncellemeler yaptı. Bu güncellemeler ile Google, arama yapan kullanıcının bulunduğu lokasyonla bağlantılı sonuçları sunacak. Bu güncelleme ile artık  ülke seçimi domain/alan adı ile belirtilmemiş olacak. 

Google, bu güncelleme ile asıl hedeflerinin kullanıcılara daha alakalı sonuçlar sunmak olduğunu belirtti. Doğru ve alakalı bilginin sunulabilmesi için kullanıcının lokasyonuna göre sonuçları listelemenin en doğru yöntem olduğunu da ekledi. Gelişmiş arama deneyimi olarak nitelendirilen güncelleme ile anlık bulunduğunuz ülkeye göre arama sonuçları sayfası da değiştirilecek.

Aramalar Otomatik Olarak Değiştirilerek Yerel Sonuçlar Sıralanacak!

Türkiye’de yaşayan kullanıcı bir başka ülkeye seyahat ettiğinde sonuçlar o ülkeye göre otomatik olarak değiştirilecek. Kullanıcı seyahatini tamamlayıp tekrar Türkiye’ye döndüğünde herhangi bir aksama olmadan tekrar Türkiye hizmetine geri dönüş sağlayacak. Google, kullanıcının anlık bulunduğunu ülkeye göre arama sonuçlarını otomatik olarak değiştirecek.

Kullanıcılar kendi isteklerine göre seçilen ülkeye manuel olarak geri dönebilecek. Ayarlar kısmında “eski ülke URL” olarak yer verilen seçenekten kullanıcıların dilediği hizmete erişmesi pasif hale getirildi. Kullanıcılar hangi ülke hizmetinden yararlandığını arama sonuçları sayfasının en altında yer alan bilgiden kolaylıkla öğrenebilirlecek.

Google’ın bu güncelleme ile temel iki hedefi var. Birincisi kullanıcılara gelişmiş arama deneyimi sunmak. İkincisi ise arama sonuçlarını yerel hale getirmek. Aslında ikinci hedef birinci hedefin içerisinde yer alabilir. Arama motoru devi Google, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kullanıcıların daha iyi sonuçlara ulaşmasını ve internet üzerinde yaşadıkları deneyimi en iyi seviyeye taşımak için bu güncellemeyi gerçekleştirdi.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir