Youtuber Nasıl Olunur?

Youtuber Nasıl Olunur?

Teknoloji devrimiyle toplumsal hayata giren dijitalleşme, insan hayatındaki önemini her geçen gün biraz daha arttırmaktadır.. Bu durumun en net örneklerinden biri; sosyal ağların kullanım oranlarının sürekli olarak pozitif yönde ivmelenmesidir. Giderek yaygınlaşan ve bireylerin hayatında ciddi derecelerde önem kaplayan sosyal ağlardan bir tanesi de YouTube’ dır. Fakat YouTube’ ı

diğer sosyal ağlardan ayıran en temel özellik, doğru adımlar atıldığı takdirde kısa sayılabilecek bir süre içerisinde maddi kazanç sağlamasıdır. O nedenle işe youtuber olma yolunda atılabilecek doğru adımlara değinerek başlamak gerekir.

Youtube’ da Nasıl Başarılı Olunur?

Bir önceki paragrafta da belirttiğimiz gibi doğru adımlar atıldığı takdirde youtuber olarak kısa sürede belirli bir popülarite seviyesi yakalanabilir. Youtuber olmak hedefi olan bireyin öncelikli olarak özgüveninin yüksek olması ve derin bir araştırma yani merak duygusuna sahip olması gerekir. Bu noktada elbette bireyin aklına gelen sorulardan bir tanesi “İyi bir youtuber olmak için nereden başlamalıyım?” sorusudur. Bu soruya verilebilecek en basit cevap youtube’ da çeşitli konseptleri kullanarak popülerlik yakalamış kanalları izleyerek başlamak gerektiğidir.

Toplumsal hayatının her alanında olduğu gibi youtube kanallarında da video yayınlayan bireylerin hatalı ve eksik olduğu noktalar kadar doğru yaptığı noktalar da vardır. Öncelikli olarak birey, popüler kanallarında hatalarından ders çıkararak kendine uygun bir konsept bulmakla youtuber olmak yolunda ilk ve en önemli adımı atmalıdır. Belirtilen iki faktörü başarılı olmanın ilkeleri olacak kabul edecek olursak üçüncü ilkeyi samimiyet ya da sıcak kanlılık olarak ifade etmek gerekir

 

Youtuber İsen Buraya Çok Dikkat!

. Kanalına video çekecek olan bireylerin pozitif enerjisini ekranın karşı tarafındaki izleyiciye tam manasıyla aktarması gerekir. Samimi bulunan ve izleyicisiyle sıcak ilişkiler kuran bireylerin youtube’ da daha başarılı olduğu ve ciddi miktarlarda maddi kazanç sağladığı istatistiksel verilerle kanıtlanmıştır. Toparlanacak olursa başarılı bir youtube kanalı yürütmek isteyen bireylerin dikkat etmesi gereken üç temel ilke vardır; Özgüven, araştırma duygusu ve samimiyet. Belirtilen üç ilkeye sahip olan bireylerin başarılı bir youtuber olacağı noktasında otoriteler görüş birliği etmektedir. Elbette başarıyı sağlayan ilkelerin yanında yapılan hatalar da kanalın başarıya ulaşmasında önemli bir etmendir. Bu nedenle “Youtuberlar nelere dikkat eder?” sorusunun cevabını irdelemek gerekir.

Youtuberlar Nelere Dikkat Eder?

Youtuber olma hedefi olan bireylerin bir süre sabırla faaliyetlerine devam etmesi ve izleyici kitlesi kazanması gerekir. Aceleci olan ve kısa bir süre içerisinde olumlu geri dönüş bekleyenlerin youtuber olma noktasında başarısız olacaklarını söylemek yanlış olmayacaktır. İkinci olarak ise youtuberlığa adım atmayı düşünen kişinin kanalına ilgi çekici ve akılda kalıcı bir isim bulması gerekir. İsim konusunda da hata yapmadan hedefe emin adımlarla ilerleyen bireyler ilk aşamada takipçilerinin yorumlarına cevap vermeye özen göstermelidir. Takipçi sayısı arttıkça gelen yorum sayısı doğru orantılı olarak artacağından tüm yorumlara cevap vermek zorlaşacaktır. Bu durumda ise yapıcı ve etkili yorumlara yanıt vererek kanal belirli bir kalite seviyesinde tutulabilir. Youtuber olma hevesinde olan bireylerin düştüğü en büyük hatalardan bir tanesi de video süresini uzun tutmak ve sınırlı sayıda olan takipçilerini de bu nedenden dolayı kaybetmektir.

Buna ilaveten kanala yüklenen videoların zaman aralıklarının da eş değer olmaması sık rastlanan hatalardan biridir. Kaliteli ve takip edilen bir youtube kanalı oluşturma hedefinde olan bireylerin sistematik çalışmaya önem vermesi ve bu doğrultuda belirlediği zaman zarflarında kanalına video yüklemesi gerekir. Belirtilen hususlara dikkat eden ve bunlara ilaveten başarılı youtuber olmak için gerekli üç temel adımı atan bireylerin başarı olasılığı oldukça yüksektir.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir