Satış Ortaklığı (Affiliate Marketing) ve Yaygın SEO Hataları

Satış Ortaklığı

Satış ortaklığı ya da bilinen diğer adıyla Afilliate Marketing doğru çalışmalar ve hedeflerle birlikte yürütüldüğünde güçlü ve yüksek verimliliğe sahip geri dönüşüm sağlayabilir. SEO’nun göz ardı edildiği bir satış ortaklığı hedeflenen büyümenin önündeki en büyük engellerden biridir. Afilliate Marketing’de yüksek verim elde etmek ve hedeflenen büyümeye ulaşılmak için ortaklıkta SEO çalışmalarına dikkat edilmesi gerekir. Bu yazımızda satış ortaklıklarında yapılan yaygın SEO hatalarına değineceğiz.

1- Yalnızca Anahtar Kelime Odaklı Çalışmalar 

Genelde ortaklıklarda yalnızca anahtar kelimelere odaklanarak çalışmalar yapılır. Asıl önemli olan müşteriler ve ürün arasında oluşturulacak bağdır. Ürün detayları, kullanımı ve müşteriler için sunduğu yararlar asıl odak nokta olmalıdır. Bu da ortaklıkta hedef kitle ile markalar arasındaki eş zamanlı etkileşimin göz ardı edilmesidir. Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var. Anahtar kelime ve elde edilecek trafiğin önemli olduğunu da unutmamak gerekir. Yalnızca anahtar kelimeye odaklanmanın büyük bir hata olacağı gibi göz ardı edilmesi de oldukça büyük bir hatadır. İlk önce anahtar kelimelerinizde trafik elde etmelisiniz. Ardından da hedef kitle ve eş zamanlı etkileşim sürecine odaklanmalısınız. Bu etkileşimin içerisinde hedef kitlenin beklentileri, şikayetleri, yaşanan problemlere üretilen çözüm önerileri yer alır. Hedef kitlenizin beklentilerini bilmeli, yaşadıkları problemlere en uygun çözümleri üretmelisiniz. Hedef kitlenizin problemlerine çözüm üretmek ve onlara bunu gösterebilmek anahtar kelimelerde elde edilen yüksek trafik kadar önemlidir. Ayrıca müşterilerinizin ihtiyaçlarına yönelik alternatif araç ve ürünleri de göstermeyi unutmayın.

Ürün listelemek ve anahtar kelime odaklı çalışmalar tek başına beklediğiniz büyümeye ulaşmanızı sağlamayacaktır. Hedef kitlenize ve potansiyel müşterilerinize ürünler hakkında detaylı bilgiler ve alternatifler sunmak onlarla iletişim halinde olduğunuzu göstermenin en iyi yoludur. Kendi sorunlarına dokunan ve çözümler üreten, hayatını kolaylaştıran ve alternatif sunan bir marka her zaman müşterilere daha cazip gelecektir.

2- Özgün İçerikler 

Birçok e-ticaret sitesinin en büyük hatalarından biri özgün içerik üretememek ya da önemsememektir. Genelde özgün içerikler genel içerikli blog siteleri ile özdeşleştirilir. Özgün ve dikkat çekici içerik üretmek satış ortaklıklarında oldukça önemlidir. Özgün ve ilgi çeken içerikler ürettikçe varlığınızı koruyacak ve rakiplerinizden bir adım ön plana çıkacaksınız. Kopya içerikler sitenize açacağı zararları birçok yazımızda vurguladık. İçerikleriniz kopya olmasa bile dikkat çekici olmalıdır. Özgün olmasının yanı sıra kaliteli reklam ve ürün içerikleri satış ortaklığınıza güç katacaktır. Özgün ve kullanıcılara yeterli bilgiyi sağlayacak içerikler ile hem hedefinize ulaşacak hem de birçok organik link kazanacaksınız. Bu sayede ekstra bir reklam ve çabaya gerek kalmadan müşterilerinizin sık sık ziyaret ettiği bir web sitesi olabilirsiniz.

3- Mobil Optimizasyon 

Afilliate Marketing programlarında birçok site mobil SEO’ya önem vermemektedir. Halbuki günümüzde mobil kullanıcıları bir hayli yüksek orana sahiptir. Ayrıca online alışverişlerin yarısından fazlası mobil cihazlar aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Önünüzde büyük bir kitle varken bu kitleyi avantaja çevirerek satış oranlarınızı artırabilirsiniz. Aynı zamanda ortaklık programı ile hedeflediğiniz büyümeyi de kısa sürede elde edebilirsiniz.

Mobil SEO için en önemli faktörlerden biri hızdır. Eğer mobilde düşük hıza sahip bir siteniz varsa potansiyel kitlenin markanızdan uzaklaşmasına neden olacaktır. E-Ticaret sitelerinde çok fazla sayfa, içerik ve bazende eklenti olduğundan dolayı site hızı optimize edilmelidir. Ortaklık programı ile sektör liderleri rekabet edebilecek konuma gelebilirsiniz. Fakat mobil seo konusunda eksiğiniz varsa rekabete yenik başlarsınız. Hedefe ulaşmak yerine daha çok gerileyebilirsiniz. Google’ın dizinleme mobil öncelikli olması ile Mobil SEO çalışmalarına ekstra önem vermeniz gerekir.

4- Ücretsiz Sunucu Kullanımı 

Ortaklık programı ve büyüme hedefiniz varsa ücretsiz sunucuları tercih etmemelisiniz. Beklenmedik ve olağanüstü durumlarda büyük sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Bu yüzden ücretsiz hosting hizmetleri kullanmamalısınız. Sitenizin tasarım ve mimarisi üzerinde kontrol yetkisine sahip olmanız gerekir. Kısacası satış ortaklıklarında hosting önemli bir unsurdur. Ortaklık programlarında en büyük SEO hatalarından biri de ücretsiz sunucu kullanımıdır. Ortaklık ve büyüme hedefiniz için bu duruma önem vermeniz gerekir. Ayrıca ücretsiz hosting hizmetlerinde çoğu durumda kontrol sizde olmayacaktır.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir