Garantili Seo Nedir?

garantili seo

Garantili Seo nedir ?” sorusunun cevabına geçmeden önce genel hatlarıyla “SEO” kavramından bahsetmek gerekir. Açılımı “Search Engine Optimization” yani arama motoru optimizasyonu olan SEO en basit ifadeyle; arama motorları baz alınarak gerçekleştirilen iyileştirme ve optimalleştirme çalışmalarının genelini ifade eder.

İnternet kullanımının giderek yaygınlaşması, ilk paragrafta belirttiğimiz SEO kavramının hayatımıza yavaş yavaş entegre olmasını sağladı. İnternet sitelerinin SEO faaliyetlerine olan ilgisinin artması bu alanda bir rekabet ortamı yarattı ve böylelikle SEO pazarlamacılığı olarak ifade edilebilecek bir sektör ortaya çıktı. Bu sektörün ortaya çıkarttığı pazarlama sloganlarından biri de “Garantili SEO” oldu.

Öncelikli olarak en temel ifadeyle garantili SEO’ un; belirli kelimeler belirlenerek yapılan arama motoru iyileştirmeleri neticesinde internet sitesinin arama motorunda ilk sırada çıkmasını vaat ettiğini belirtmek gerekir. Elbette yapılan doğru iyileştirmeler neticesinde site arama motorunda ilk sıraya yerleşebilir. Fakat bu durumun süreklilik kazanması yani garantili SEO olması için, yapan kişinin tecrübesi, algoritma bilgisi ve yeteneği oldukça yüksek düzeyde olmalıdır.

Garantili SEO yaparak müşterilerini dijital dünyada oldukça uzun sayılabilecek süreler boyunca arama motorlarında ilk sırada tutan firmalar elbette mevcuttur. Yani garantili SEO kavramı teoriden ibaret değildir ve pratik uygulamaları SEO yapan kişinin gerekli yetkinlikleri olduğu takdirde görülebilir. Fakat bir önceki paragrafta belirttiğimiz üzere bu durumun kesinliğini net bir şekilde ifade etmek mümkün değildir çünkü; Google algoritmasına dışarıdan müdahale edilemez. O nedenle internet sitesine garantili SEO yaptırmak isteyen bireylerin en doğru SEO uzmanını tercih etmesi ve konu üzerine etraflıca düşünmesi gerekir.

Garantili SEO Çalışması Nasıl Yapılmalıdır?

Temel olarak bakıldığında garantili SEO çalışmaları aslında SEO’ un aynısıdır. Fakat burada normalde farklı olarak yapılan çalışmalar neticesinde internet sitesinin arama motorunda ilk sırada yer alacağının garantisi verilir. Bir önceki paragrafta belirttiğimiz gibi bu durum oldukça zor olmakla birlikte mümkündür.

SEO çalışması yapılacak kelimelerin doğru belirlenmesi, tasarımın estetik olarak göze çarpması, backlink sayısının fazlalığı ve internet kullanıcıları tarafından sık aranan kelimelerin site adresi içerisinde geçmesi etkenleri tam manasıyla yerine getirildiğinde garantili SEO çalışmasından bahsetmek mümkündür. SEO firmaları içinde bunu yapan çalışan kadrosuna sahip firmalar mevcuttur. Unutmamalı ki; “İmkansız diye bir şey yok, sadece biraz zaman alır.”

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir