Önemini Kaybetmeyen SEO Trendleri

önemini kaybetmeyen seo trendleri

2017 yılının sonlarına yaklaştıkça en büyük merak konusu yeni yılda SEO trendlerinin ne olacağıdır. Yeni yılın SEO trendleri kadar önemli bir noktada üzerinden yıllar geçse de önemi koruyan SEO trendleridir. Yıl içerisinde arama motorlarının algoritma güncellemeleri SEO çalışmalarını ve bakış açısını değiştirebilir.Bu yazımızda yıllar geçse de önemini kaybetmeyen SEO trendleri ve ipuçlarını sizinle paylaşacağız.

1- İçerik Kalitesi 

Arama motorlarında başarı hedeflemek ve bu hedefe ulaşmak için öncelikle kaliteli içerikler üretmelisiniz. Kullanıcılara yeterli bilgi sağlamayan, kopya ve kalitesiz içerikler ile hiçbir zaman başarı elde edemezseniz. Özellikle bloglar ve genel içerik üreten siteler minimum 300 kelimeden oluşan içerikler üretmelidir. Anahtar kelime ve ilgili diğer anahtar kelimelerde kullanıcılara doğru ve yeterli bilgi vermelisiniz. E-Ticaret sitelerinde ise ürünü yeterli bir düzeyde tanıtan, kullanım ile ilgili kullanıcılara yardımcı olacak düzeyde içerikler yer almalıdır. Eğer video içerikler üretiyorsanız yüksek çözünürlüğe sahip çok fazla uzun olmayan ve dikkat çekici video içerikler hazırlamalısınız.

Kusursuz ve kaliteli içerikler sitenizin yükseliş sürecini hızlandıracaktır. Eğer web sitenizde yeterli kalitede içerikler yoksa tam aksine başarılı sonuçlar elde edemeyecekseniz. Kaliteli içerik sadece bu yıl ve gelecek yıl için değil her zaman önemli bir SEO trendidir. Önemini kaybetmeyen SEO trendleri içerisinde ilk sırada yer alan içerikler web sitenizin mutlaka başarısında kilit roldedir.

2- Site Mimarisi 

Google’ın ve diğer arama motorlarının sitenizi nasıl gördüğü önemlidir. Botların sitenizi tararken herhangi bir sorunla karşılaşmaması gerekir. Kod yapınızın arama motorları tarafından anlaşılabilecek düzeyde olması gerekir. Sitenizin nasıl göründüğünü botlara site mimariniz ile gösterirsiniz. Sitenizin görünümünü doğru şekilde algılayarak botların buna göre değerlendirmesi için sorunsuz bir kod yapısı inşa etmelisiniz.

3- Backlink 

Birçok anahtar kelimede rekabet oldukça yüksektir. Kaliteli içerik ve diğer ögeler tek başına bu durumda yeterli olmayacaktır. Rekabetin çok yüksek olduğu anahtar kelimelerde backlink devreye girer. Kaliteli içeriklerinizi kaliteli backlinklerle taçlandırdığınız zaman rekabet her en kadar yüksek olursa olsun hedefinize daha hızlı ilerlersiniz. Google özellikle son bir yıl içerisinde backlink kalitesine son derece önem verir hale geldi. Eğer backlinkleriniz kaliteli değilse ne yazık ki başarının yerini hezeyan alacaktır. Arama sonuçlarında yükselmeyi bırakın Google’dan ceza bile almanız söz konusu olacaktır. Bazı kişiler paravan blog ağları ile backlink sağlamaktadır. Böyle bir durumdan kesinlikle uzak durmalısınız. Size yükseliş yaşatacak olsa bile kısa süre içerisinde eski sıralamanızdan daha da alt sıralara düşeceksiniz. Tüm bunları göz önünde bulundurarak şunu söylemek istiyoruz doğal olun. İllegal ve doğal olmayan yöntemler size başarı sağlasa bile bu kısa süreli olacaktır. Uzun vadede kalıcı başarı istiyorsanız her yöntemde doğal olmanız gerekmektedir.

4- Kullanıcı Deneyimi 

Başta Google olmak üzere tüm arama motorlarının temel hhedefi kullanıcı deneyimini en üst seviyede tutmaktır. Bunun içinde ara sonuçlarında web sitelerini değerlendirirken kullanıcı deneyimini önemli bir fatör olarak ele almaktadır. Eğer kullanıcılara iyi bir deneyim sunmuyorsanız başarıyı yakalamak imkansızdır. Kullanıcı deneyimi birçok SEO faktörünü kapsar. Sitenizi açılış hızından mobil uyumluluğa, kaliteli içerikten site tasarımana kadar birçok faktör kullanıcı deneyimini etkiler.

Önemimi kaybetmeyen SEO trendleri aslında bir bütün olarak ele alınabilir. Arama motorlarının genel işleyişini ve siteleri değerlendirirken hangi mantıkla hareket ettiğini kavrayabilirseniz asla önemi kaybetmeyen SEO trendlerini kolaylıkla çözebilirsiniz. Her arama motoru kendi içerisinde farklı faktörlere ağırlık verse de asıl ortak nokta kullanıcı deneyimidir. Kullanıcılara yönelik bir web sitesi inşa etmediğiniz sürece arama motorlarında başarı yakalayamazsınız.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir