WordPress Bitcoin Ödeme Alma

Wordpress Bitcoin Ödeme Alma

WordPress Bitcoin Ödeme Alma: WordPress’de Bitcoin ödemelerini kabul etmek istiyor musunuz? Bitcoin, dünyanın herhangi bir yerindeki çevrimiçi ödemeleri kabul etmeyi son derece kolaylaştırıyor. Bu yazıda, WordPress’de Bitcoin ödemelerini kolayca nasıl kabul edebileceğinizi göstereceğiz.

Bitcoin, dünyanın herhangi bir yerindeki herkes tarafından kullanılabilecek alternatif bir ödeme yöntemi sunar. Bitcoin’deki ödemeleri kabul ettikten sonra bunları banka hesabınıza aktarabilir veya cüzdanınızda saklayabilirsiniz. Bitcoin değeri giderek artıyor ve daha çok insan bunu kullanmaya başladıkça bunu yapmaya devam edecektir.

WordPress Bitcoin Ödemesi Alma

İlk olarak, bir Bitcoin cüzdanına ihtiyacınız olacak. Bu, Bitcoin göndermek veya almak için kullanacağınız bir yazılım parçasıdır.

Mevcut birçok farklı cüzdan türü vardır. Bilgisayarınıza veya hatta telefonunuza bir cüzdan yükleyebilirsiniz. Sonra, bir BitPay hesabına kaydolmanız gerekecek . BitPay, Bitcoin değişimini, dönüşümünü ve banka hesabınıza veya Bitcoin cüzdanına aktarılmasını sağlayan çevrimiçi bir hizmettir.

Kayıt sırasında sizden hizmetleri seçmeniz istenecektir. Web sitenizde ürün veya hizmetler satmak ve ödemelerinizi banka hesabınıza aktarmak için ‘Ticari Hesap’ seçeneğini seçmeniz gerekir. Bundan sonra, kuruluş adınızı doldurabilir ve hesabınızı oluşturmak için kişisel bilgilerinizi girebilirsiniz.

Kaydolduktan sonra başlama ön paneline ulaşacaksınız. Orada, hesabınızı doğrulamak için üç adımın gerekli olduğunu göreceksiniz. Önce e-posta adresinizi doğrulamanız gerekir. Sonra, işletme hesabınızı doğrulamak için işletme bilgilerinizi girmeniz gerekiyor. Son olarak, banka hesap bilgilerinizi veya Bitcoin cüzdan adresinizi girmeniz gerekiyor.

Bu adımları tamamladıktan sonra, web sitenizdeki ödemeleri kabul etmeye hazırsınız demektir.  Yapmanız gereken ilk şey BitPay for WooCommerce eklentisini yükleyip etkinleştirmektir. Etkinleştirme sonrasında, WooCommerce »Ayarlar sayfasını ziyaret etmenizve ‘Ödeme’ sekmesini tıklamanız gerekir . Ardından, ayarlarını yapılandırmak için BitPay bağlantısını tıklayın. API anahtarınızı oluşturmak için API alanının altındaki bağlantıyı tıklamanız gerekir. Bu sizi BitPay web sitesine götürür ve burada ‘Add New Token’ düğmesine tıklayın. Ardından, bu simgeyi bir etiket vermek ve devam etmek için ‘Simge Ekle’ düğmesine tıklayın.

BitPay şimdi size WooCommerce BitPay ayar sayfasında kopyalayıp yapıştırmanız gereken bir eşleştirme kodunu gösterecektir. Ardından, devam etmek için bul düğmesine tıklayın. Değişikliklerinizi kaydetmek için ayarları kaydet düğmesini tıklamayı unutmayın. Müşterileriniz artık mağazanızın ödeme sayfasında Bitcoin’i kullanarak ödeme yapma seçeneği görecektir.

Bu yöntem, WordPress web sitesinde bir alışveriş sepeti veya e-ticaret eklentisi kullanmayan kullanıcılar için önerilir. Bu sizi düğme jeneratör sayfasına götürecektir. İşletme adınızı, ödeme öğesi açıklamasını ve ödeme tutarını girmeniz gerekiyor. Tarayıcı yönlendirme URL’si de girebilirsiniz. Yazılım, e-kitap veya müzik gibi dijital malları satıyorsanız bu özellikle yararlıdır. Yeniden yönlendirme sayfası, kullanıcılarınızın dosyayı indirebileceği bir sayfa olabilir.

Devam etmek için Oluştur düğmesini tıklayın. BitPay artık size düğme kodunu ve farklı düğme boyutlarını gösterecektir. Kullanmak istediğiniz düğme boyutunu seçin ve kodu kopyalayın. Artık WordPress web sitenize gidip düğmeyi eklemek istediğiniz yazı veya sayfayı düzenleyebilirsiniz . Yazı düzenleme ekranında, metin düzenleyicisine geçmeniz gerekir.

Ardından, BitPay web sitesinden kopyaladığınız kodu metin düzenleyicisine yapıştırın ve değişikliklerinizi kaydedin veya yayınlayın. Artık, ödeme düğmesini harekete geçirmek için yazı / sayfayı ziyaret edebilirsiniz. Bu makalenin WordPress’deki Bitcoin ödemelerini nasıl alacağınızı öğrenmenize yardımcı olmasını umuyoruz.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş fakat bunları video ile anlatmak daha faydalı olur diye düşünüyorum…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir