Adsense En Çok Kazandıran Kelimeler

adsense en çok kazandıran kelimeler

Adsense en çok kazandıran kelimeler birçok site sahibinin merak ettiği bir konudur. Eğer web siteniz üzerinden adsense geliri sağlamak istiyorsanız anahtar kelimelerde nokta atışı yapmanız gerekir. Adsense gelirinizi iki farklı şekilde artırabilirsiniz. Birinci düşük gelirli sağlayacak kelimeler kullandıysanız çok fazla ziyaretçi kazanmanız gerekir. İkincisi ise yüksek gelirli yani en çok kazandıran kelimeleri tespit etmeniz gerekiyor. Elbette ki kelimeleri tespit etmek ve kullanmak tek başına yeterli değil. En çok kazandıran kelimeleri tespit ettikten sonra bu anahtar kelimelerde özgün, kaliteli ve SEO uyumlu içerikler üretmeniz gerekiyor.

Adsense En Çok Kazandıran Kelimeler Nasıl Tespit Edilir?

SEMrush

Adsense en kazandıran kelimeleri öğrenmenin ilk yolu SEMrush. Bildiğiniz üzere dünya çapından en çok kullanılan SEO araçlarından bir olan SEMrush kelime analizleriniz içinde en uygun araçtır.

semrush

SEMrush üyeliğiniz yoksa SEMrush adresine giderek ana sayfadan Prices sekmesini açın. Burada karşınıza çıkan 3 ayrı abonelik seçeneğinden size en uygun olanı seçerek aboneliğinizi başlatabilir ve ardından da kullanmaya başlayabilirsiniz. Pro olarak adlandırılan abonelik paketinde 10,000 kelimeye kadar öğrenmeniz mümkün olacaktır. Üç paket içerisinden en uygun olan bu diyebiliriz.

SEMrush, yalnızca Adsense en çok kazandıran kelimeleri öğrenmenizi sağlamayacak aynı zamanda backlink analizi, rakip firma analizi gibi SEO kapsamında birçok analiz içinde işinize yarayacak bir araçtır.

SEMrush üzerinden ücretsiz en çok kazandıran kelimeleri öğrenmeniz mümkün. Fakat en fazla 10 kelime öğrenebilirsiniz. Ücretsiz olarak öğrenebileceğiniz kelimeler listelenen 10 kelime içerisinde en çok kazandıran kelimeler olduğu için detaylı bir şekilde en çok kazandıran kelimeleri öğrenmeniz ve rapora ulaşmanız ancak ücretli sürümde mümkün.

SEMrush ile Adsense En Çok Kazandıran Kelimeleri Bulma 

SEMrush üyeliğinizi tamamladıktan sonra giriş yaparak ana sayfaya ulaşın. Domain Overwiev bölümünde hangi site için arama yapacaksanız o sitenin domain adresini girin. Sitenizin adresinin girdikten sonra hemen alt kısımda TR Google seçeneği karşınıza çıkacak. TR Google seçeneği işaretledikten sonra Search butonuna tıklayarak aramayı başlatın.

İşlem sonucundan elde edeceğiniz kelimeler tüm internet siteleri için değil yalnızca arama yaparken belirttiğiniz site için olacak. Yani SEMrush arama yaparken belirttiğiniz site adresini baz alacak. Belirttiğiniz site için yaptığınız arama da listeden kelimelerin tıklama başı maliyetlerini ve hangi kelimede ne kadar çok kazanabileceğinizi öğreneceksiniz.

SEMrush üzerinden yapacağınız bu kelime analiziyle rakiplerinizin hangi kelimeden ne kadar kazandığını da öğrenebilirsiniz. Tek yapmanız gereken site adresi girilen kısma rakip sitenin site adresini eklemek olacak. Site adresini ekleyip arama yaptıktan sonra sayfanın alt kısımların bazı raporları göreceksiniz. Karşınıza çıkan bu raporlardan Top Organic Keywords raporunu bularak View Full Report seçeneğine tıklayın. Bu rapor, sorguladığınız sitenin hangi kelimede hangi sırada olduğunu, ne kadar organik trafik aldığını gösterir. Ayrıca sorgulanan sitenin hangi kelimeden ne kadar kazanacağını da öğrenebilirsiniz.

Adsense en çok kazandıran kelimeleri tespit ettikten sonra yapmanız gereken en önemli ikinci şey kaliteli ve SEO uyumlu bir içerik üretmek. Eğer kullanıcılara fayda sağlayacak kaliteli bir içerik üretmezseniz tespit ettiğini kelimelerde yüksek kazanç elde edemezseniz. Ayrıca kaliteli içerik her zaman arama motorlarının sevdiği içeriktir. Kısacası tespit ettiğiniz kelimelerde oluşturduğunuz içerikleri hem kullanıcılar hem de arama motorları sevmelidir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir