Piramit SEO Tekniği Nedir? Nasıl Yapılır?

piramit seo tekniği

Piramit SEO Tekniği, başarılı sonuçlara ulaşmanız için etkili bir SEO tekniğidir. Tersten ve düzden gelim olarak iki farklı şekilde uygulanabilen bir tekniktir. Web sitenizi ziyaret eden kullanıcıların sitede daha fazla vakit geçirmesini sağlar. Peki Piramit SEO Tekniği Nedir? Püf noktaları nelerdir?

Piramit SEO Tekniği Nedir?

Piramit SEO Tekniği, web sitesinin ziyaret eden kullanıcıların ilgili web sitesinde daha fazla vakit geçirmesini sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar bütünüdür. Arama motorlarında herhangi bir anahtar kelimede arama yapan kullanıcılar, arama sonuçlarında yer alan web sitelerinden herhangi birini ziyaret ettikten sonra kısa sürede web sitesinden çıkarak arama sonuçlarında yer alan diğer siteleri ziyaret eder. Piramit SEO tekniği ile web sitenize ziyaret eden kullanıcının web sitenizde daha uzun süre kalmasını ve diğer içeriklere geçiş yapmasını sağlayabilirsiniz.

Piramit SEO Tekniği Nasıl Uygulanır?

Piramit SEO tekniği, tersten gelim ve düzden gelim olarak iki farklı yöntemle uygulanabilir. Fakat en iyi sonucu tersten gelim yöntemi ile sağlayabilirsiniz. Tersten gelim yönteminde, belirlediğiniz ana anahtar kelimenin alt anahtar kelimelerinde içerik üretmeniz gerekir. Belirlediğiniz tüm alt anahtar kelimelerde içerik ürettikten sonra sıra ana anahtar kelimeye gelir. Kısacası içerik üretirken özelden genele doğru ilerlemeniz gerekir. Bu yüzden tersten gelim yöntemini tüme varım olarak da adlandırabilirsiniz. Ana anahtar kelimenizde ürettiğiniz içerikten alt anahtar kelimeler için ürettiğiniz içeriklere link yönlendirmelisiniz. Bu sayede ana anahtar kelime ile alt anahtar kelimeler için ürettiğiniz içerikler arasında bir link inşası yapmış olacaksınız. Bu yöntem, SEO çalışmalarında kullanıcıların site içerisinde daha fazla vakit geçirmesini ve diğer içerikleri de okumasını sağlayan en etkili yöntemdir.

Tersten gelim kadar etkili olmasa da düzden gelim yöntemi de kullanabilirsiniz. Düzden gelim yani tümden gelim yöntemini, tersten gelim yönteminin tam tersi olarak düşünebilirsiniz. İlk olarak ana anahtar kelimenizde genel bilgi içeren bir içerik üretmeniz gerekir. Daha sonra da alt anahtar kelimelerinizde içerik üretmelisiniz. Fakat burada bir sorunla karşılaşacaksınız. O da tersten gelim yönteminde kolaylıkla oluşturulan link ağının bu yöntemde biraz zor olmasıdır. Çünkü genelden özele doğru içerik üretirken genel içeriğe gelen ziyaretçi eğer içerikleriniz tamamlanmadıysa diğer içeriklere ulaşmadan web sitenizden ayrılabilir. Ayrıca genel içerikte geçen alt anahtar kelimelerde kullanıcının bilgisi yoksa genel içeriğiniz kullanıcıya fayda sağlamayacak. Çünkü alt anahtar kelimede içerik oluşturmadığınız için kullanıcı bilmediği kavramları öğrenemeyecek ve link yönlendirmesi yapamayacaksınız. Bu da kullanıcının sitenizden uzaklaşmasına neden olacak. Bundan dolayı en etkili ve en iyi sonuçları tersten gelim yani tüme varım yöntemi ortaya koyacaktır.

Piramit SEO tekniğini her kategoride ve her sektörde rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Kusursuz bir bağlantı sistemi ile kullanıcıların web sitenizde daha uzun süre kalmasını ve diğer içeriklerinizi ziyaret etmesini sağlayacaksınız. Aynı zamanda kullanıcıların uzun süre sitenizde kalmasını sağladığınız ve iyi bir kullanıcı deneyimi sunduğunuz için sıralamalarınız da yükselecektir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir