Blog Yazarlarının Bilmesi Gereken Temel HTML Etiketleri

Temel HTML Etiketleri

Temel HTML etiketleri, her blog yazarının mutlaka bilmesi gereken etiketlerdir. Arama motorlarının yazdığınız içeriği daha iyi anlayabilmesi için temel HTML etiketlerini kullanmanız gerekir. Arama motorlarının içeriğinizi anlaması ve bu etiketlerin kullanımı hem dolaylı hem de doğrudan SEO çalışmalarınızı da olumlu yönde etkileyecektir.

1- Title Etiketi 

İsminden de çok rahat anlayabileceğiniz gibi başlığınızı arama motorlarına ileten etikettir. Yazımızda bahsedeceğimiz HTML etiketleri içerisinde SEO için en önemli olan etiketlerden biridir.

temel HTML etiketleri

Title etiketlerinin uzunluğu 55 karakter olmalıdır. Title etiketinde içeriğinize ait anahtar kelime, firmanızın veya web sitenizin adına yer vermelisiniz. Title etiketini oluştururken cümle yapısının düzgün olmasına dikkat etmelisiniz.

2- Meta Etiketi 

Her ne kadar başlık etiketi kadar önemli olmasa da SEO açısından önemli bir etikettir. Meta Description etiketleri arama sonuçlarında Title etiketi ve Url’nin alt kısmında yer alan açıklama kısmını temsil eder. Bu kısımda içeriğin daha dikkat çekici bir hale gelmesi için açıklama metni oluşturmalısınız. Title etiketinde olduğu gibi düzgün bir cümle yapısına sahip olmalıdır. Ayrıca anahtar kelimenize yer vermeniz gerekir.

temel HTML etiketleri

3- H (Headings) Etiketleri 

H etiketleri, Headings Tag olarak bilinir. Fakat kod yazarken H olarak kullanılır. Sayfa başlıkları için kullanılır. H1, H2, H3, H4, H5 ve H6 olarak adlandırılır. H1’den H6’ya doğru başlık etiketlerinin boyutu küçülür. Google herhangi bir sayfayı tararken ve indekslerken en çok H1 etiketine dikkat eder. Örneğin bu yazının başlığı olan “Blog Yazarlarının Bilmesi Gereken Temel HTML Etiketleri” H1 olarak yazılır. Alt başlıklarda ise H2 etiketi kullanılır. H etiketlerinden en çok dikkat etmeniz gereken H1 etiketidir. Bir sayfada bir tane H1 kullanılması gerekir. H etiketleri kullanılırken H1>H2>H3>… şeklinde kullanmanız gerekir. Yani yazınızın ana başlığı H1, alt başlıklar H2 ve her alt başlık altında kullanacağınız diğer başlıklarınızda H3 olmalıdır.

4- Görsel Alt Etiketleri

Title, H ve Meta etiketleri kadar blog yazarları tarafından önemsenmeyen görsel alt etiketleri aslında oluşturduğunuz içeriğin diğer blog yazılarından sıyrılmasını sağlayan önemli etiketlerdir. Görsel alt etiketlerinde dikkat etmeniz gereken en önemli unsur aynı sayfada yer verdiğiniz görsellerde farklı etiketler kullanmanız gerektiğidir. Ayrıca her görsel alt etiketinde anahtar kelimeye yer vermelisiniz.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir