Meta Açıklaması Uzunluğu Sıralamaları Etkiler Mi?

Meta Açıklaması Uzunluğu Sıralamaları Etkiler Mi

Meta açıklaması uzunluğu geçtiğimiz haftalarda Google tarafından artırıldı. Bunun üzerine herkesin kafasında Meta Açıklaması Uzunluğu Sıralamaları Etkiler Mi? sorusu oluştu. Her ne kadar bazı SEO uzmanları analizlerinde uzun meta açıklamalarının sıralamalarını olumlu yönde etkileyeceğini söylese de meta açıklamasının uzun olması sıralamanız üzerinde herhangi bir etki yaratmayacaktır.

Meta açıklamaları üst sınırının 160 karakterden 320 karaktere çıkarılması algoritma temellerinde değişiklikle alakalı değildir. Google üst sınırın artırılmasını duyurduğunda algoritma temellerinin hala aynı olduğu da açıklamasına ekledi. Arama sonuçlarında 320 karakterlik meta açıklaması kimi zaman gösterilmeyebiliyor. Eğer bu değişikliğe kadar hazırlamış olduğunuz meta açıklamaları SEO uyumlu ise ve içeriğiniz için yeterliyse herhangi bir düzenleme yapmanıza gerek yok. Ancak yeterli olmadığını düşünüyorsanız ve SEO uyumlu değilse meta açıklamalarınızı düzenlemeniz gerekir.

Meta Açıklaması Uzunluğu Sıralamayı Etkiler Mi? Etkiliyorsa Nasıl?

Meta açıklaması, arama sonuçlarında yazınızın başlığı ve sayfa linki altında kullanıcılara yazı hakkında kısa yani özet bilgi veren açıklamalardır. Meta açıklaması, içeriğinizi kullanıcılara tanıtmanın ilk yoludur. Aradığınız bilgiler bu yazıda demeniz için gereklidir.

Meta açıklamasının uzunluğundan ziyade içeriği önemlidir. 320 karakter kullanarak bile kimi zaman içeriğinizi çok iyi bir şekilde tanıtamayabilirsiniz. Arama sonuçlarını inceleyen kullanıcılar meta açıklamalarını derinlemesine okumaz. Bunu yerine göz ucuyla inceler ve hangisi ikna edici ise o içeriği ziyaret eder. Bundan dolayı uzun meta açıklaması hazırlamak için uğraşmak yerine etkileyici ve ikna edici meta açıklaması hazırlamanız gerekir.

Meta açıklamalarını hazırlarken kullanıcıların çok uzun olan meta açıklamaları yerine kısa olanları okuyacağını düşünebilirsiniz. Yalnızca meta açıklamaları için değil tüm yazılı içeriklerde kullanıcılar daha çok kısa olanı okuma eğilimindedir. Meta açıklamaları içinde aynı durum geçerlidir. Bu yüzden 320 karakter gibi uzun bir meta açıklaması oluşturmak yerine kullanıcının dikkatini çekecek kısa ve öz bir açıklama hazırlayın.

Sonuç olarak belirtmek gerekir ki meta açıklamasının uzunluğundan ziyade niteliği sıralamanızı etkiler. Uzun ama kullanıcıyı etkilemeyen ve kullanıcıları içeriğe çekmeyen meta açıklamaları hiçbir fayda sağlamayacaktır. Aynı durum kısa meta açıklamaları için de geçerlidir. Bu noktada kullanıcı kitlenizi iyi tanımanız gerekir. Okumayı seven ve uzun içeriklerle ilgilenen kullanıcı kitleniz varsa uzun meta açıklamaları sıralamanızı olumlu etkileyebilir. Aksine kısa içeriklerden hoşlanan, bilgiye en kısa yoldan ulaşmayı seven kullanıcı kitlesine sahipseniz kısa ve etkileyici meta açıklamaları hazırlamanız gerekir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir