İnsanlar Google’da Ne Arıyor? Arama Amacına Uygun SEO Nasıl Yapılır?

İnsanlar Google'da Ne Arıyor? Arama Amacına Uygun SEO Nasıl Yapılır?

Arama motoru optimizasyonu amacı, bir şekilde web sitenize daha fazla trafik elde etmektir. Sonuçta, amacınız muhtemelen ürünlerinizi satmak veya düzenli ziyaretçi çekmektir. Sitenize daha fazla trafik çekmek için iyi bir taktik, içeriğinizin insanlar tarafından kullanılan kelimeler ve tanımlamalar ile optimize edilmesidir. 

Bununla birlikte, insanları ürünlerinizi satın almaya, bültenine abone olmaya veya başka zamanlarda web sitenize tekrar gelmeye ikna etmek için de arama amacını hesaba katmalısınız.  Burada, arama amacının ne olduğunu ve makalelerinizin arama amacına göre nasıl optimize edileceğini anlatacağız.

Arama Amacı Nedir?

Arama amacı, kullanıcıların belirli bir arama yapmalarının nedeni ile ilgilidir. Neden arıyorlar? Soruları olduğu ve bu sorunun cevabını istediği için mi arıyorlar? Yoksa bir şeyler satın almak istedikleri için mi? Yıllar geçtikçe Google, insanların arama amacını belirleyebilecek hale geldi diyebiliriz. 

Google, arama terimine uyan en yüksek sayfaları ve belirli bir arama sorgusunun arama amacına uygun olarak sonuçları sıralamak için sürekli olarak algoritma güncelliyor. Bu nedenle, yayınınızın veya sayfanızın kitlenizin arama amacına uyduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Birincisi, bilgilendirme amaçlıdır. Hava durumu, çocuk yetiştirme hakkında bilgi, SEO hakkında bilgi. Bu durumda insanlar belirli bir soru soruyor veya belli bir konu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorlar.

İkinci tür arama amacımız navigasyon amaçlı aramalardır. Bu arama ile belirli bir web sitesine erişmeye çalışıyorlar. Facebook’u arayan insanlar genellikle Facebook web sitesine gidiyor.

Üçüncü arama amacı, işlem niyetidir. Birçok kişi internette bir şeyler satın alır ve en iyi ürünü bulmak için internette araştırma yapar. Nihai hedef satın almaktır.

Bazı insanlar yakın gelecekte satın almak istedikleri ürün hakkında araştırma yapmak için interneti kullanıyorlar. En iyi bulaşık makinesi hangisi? Hangi SEO eklentisi en yararlıdır? En iyi SEO firması hangisi? Bu insanların aynı zamanda bir işlem niyeti var, ancak biraz daha zaman ve ikna edici gerekir. Bu tür arama amaçlarını, genellikle ticari ürün inceleme amaçlı olarak adlandırabiliriz.

Arama Amacına Göre SEO Temelleri

Kullanıcıların arama sorgularında kullandığı kelimeler, kullanıcıların niyeti konusunda bilgi verir. İnsanlar kelimeleri satın alma, indirim gibi kelimeleri kullanırsa , kesinlikle bir şeyler satın almak eğilimindedirler. Ayrıca, insanlar belirli ürünleri arıyorlarsa muhtemelen ürünü satın almak istiyorlar. İnsanlar bilgi gibi kelimeleri arıyor ve kullanıyorlarsa amaç bilgi edinmektir.

En İyi İçeriği Üretme ve Arama Amacı İçin En Uygun Duruma Getirme

Bir açılış sayfasının hedef kitlenizin arama amacına uyduğundan emin olmak istersiniz. İnsanlar bilgi ararlarsa onlara bir ürün sayfası göstermek istemezsiniz.  İnsanlar ürününüzü satın almak istiyorsa, onları uzun metinlerle sıkmayın. Direkt olarak ürüne götürün. Ürün sayfalarınızı daha fazla ticari amaçlı anahtar kelimeler için optimize etmek iyi bir fikirdir. Kedi vitaminleri satıyorsanız, örneğin [kedi vitaminleri al] için bir ürün sayfasını optimize edebilirsiniz.

Sorgunun arama amacını belirlemek oldukça zor olabilir. Ve belki de farklı kullanıcıların (biraz farklı) kullanıcı niyeti olacaktır. Fakat şunu kesinlikle unutmamak gerekir: Yazmakta olduğunuz içeriğin hem insanların aradığı terimleri içermesini, hem de kitlenizin arama amacına uymasını sağlamak çok önemlidir. Kullanıcılar bilgi arıyorlarsa yayınınızın veya sayfanızın bilgilendirici olduğundan emin olun. Ancak, ürünlerinizden birini satın almak eğilimi ile sitenize geldiyse, insanları çok sıkmadan satış sayfalarınıza yönlendirin.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir