2018 SEO Nedir? Hangi Kriterlere Odaklanılmalı

2018 SEO Nedir? Hangi Kriterlere Odaklanılmalı

2018 SEO: Google aramalarının, günlük aktivitelerimizin önemli bir parçasıdır. Satın alma kararının alınmasıyla ilgili önemli bir etkisi var. Bu nedenle pek çok işletme, sadece o pastanın payını almak için Google sıralamasını yükseltmek amacıyla yarışıyor. Yine de, SEO sıralamasında daima bu büyük soru var: Google ve diğer arama motorları sıralamalarını nasıl belirliyor? Bu soruya cevap verildiğinde bile, Google’ın sıralama algoritması, sıralama yerleşimini belirlemek için 200’den fazla bileşen veya sinyal olduğu öğrenildiğinde işler yeni başlayanlar için karmaşık bir hal alıyor. Bu yazımızda SEO hakkında giriş düzeyinde bilgi sahibi olanlar için SEO Nedir? sorusunu yanıtlayacağız.

2018’de Backlinkler Nasıl Alınmalı?

Bağlantıların niceliği ve kalitesi önemlidir. Kaliteli, temiz sitelerden backlink almanız gerekiyor. Peki site kalitesi nasıl anlaşılır? Moz’un Domain Otoritesi aracı, Majestic’in Güven Akışı ve diğer birkaç seçenek gibi PageRank’ı temel alan üçüncü taraf alternatiflerini kullanabilirsiniz.

2018 SEO Uyumlu İçerik Nasıl Olmalı?

“İçerik Kral” deyişi,  muhtemelen en çok duyduğunuz cümlelerden birisi. Yine de, ne tür içerikler yüksek bir Google sıralamasına en çok katkıda bulunacak? Burada odaklanmanız gereken en önemli iki faktör aşağıda belirtilmiştir:

  1. Anahtar Kelime Kullanımı: Odak anahtar kelimelerinizi veya başlık etiketinizdeki varyasyonlarını kullanmak hala geçerlidir ve Google tarafından belirlenen en güçlü içerik SEO sıralaması sinyalidir. İkinci önemli husus meta tanımlamanızdır, ancak içeriğe göre daha az etkili. Son olarak, metin boyunca %0,5-1 arasında bir anahtar kelime yoğunluğu hedeflemelisiniz. Anahtar kelimelerin kullanımının doğal olarak yapılması gerektiğini ve yazınızın, yalnızca anahtar kelime miktarına odaklanmak yerine insan okuyucularına hitap etmesi gerektiğini unutmayın.
  2. Uzunluk: İçeriğinizin uzunluğu, Google’ın arama kalitesi yönergelerinde açıklandığı gibi önemli bir faktördür. Amaçlamanız gereken açık bir içerik uzunluğu standardı yoktur, bunun yerine ilk sayfalardaki içeriklerin uzunluğuna bakın.

2018 Kullanıcı Deneyimi – UX

Sitenizin kullanıcı deneyimi hakkında nasıl bilgi edinebilirsiniz? Kullanıcı deneyimini ve memnuniyetini nasıl ölçebiliriz? Bu, İzleme Oranını (TO) gözlemleyip optimize etmektir. Webmaster Tools raporundaki, Tıklamalar, Konum ve Gösterim karşısında doğru resmi elde etmek için onu karşılaştırın. % 30 TO gerçekten iyi, en az %10 hedeflemelisiniz. TO’nuz %10’un altında ise, sitenin snippet’lerini optimize etmeniz gerekir.

2018 Sayfa Hızı ve Mobil Dostu Site

Google’ın en yeni algoritmasının mobil odaklı olması sır değildir. Sayfanızın yüklenmesi ne kadar yavaş olursa, kullanıcıların bu sayfayı terketme ihtimali de o kadar yüksek olur. Genel bir kural olarak, iki saniye veya daha kısa bir süre hedeflemeniz gereken yükleme süresidir. Sayfa hızı, resmi olarak bir sıralama sinyali olarak doğrulanmıştır  ve yavaş hız, hemen çıkma oranlarını ve dönüşüm oranları etkileyecektir. Sayfanız akıllı telefonlar ve tabletler için duyarlı değilse, mobil arama sonuçlarında yer alması zorlaşabilir. Google aramalarının yarısından çoğu günümüzde mobil cihazlardan geliyor. Önemi göz ardı edilemez.

Unutulmaması gereken şey, SEO’nun tüm ayrıntılarını yüzde yüz doğru ve işe yarar şekilde atamayacağınızı kabul etmektir. Başarı, çoğu kez doğru öncelikleri almak ve odaklanmakla ilgilidir. Yukarıda tartıştığımız önemli faktörler, ilgili kaynaklardan alınan çalışmalar olup, doğru yönergelere odaklanarak sitenizi optimize etmenize yardımcı olacaktır.

Ayrıca okumanızı öneririz: 2018 SEO Trendleri

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir