Eski WordPress Siteleri Hızlandırma Yöntemleri

Eski WordPress Siteleri Hızlandırma Yöntemleri

Fazla içerikli bir sitenin sayfalarının yüklenme hızını arttırmak, eski bir siteye sahip kişiler için çoğu zaman sorun oluyor. Ayrıca, yavaş sayfa yükleme hızı arama sonucu algoritmalarına dahil edildikçe sitelerin gerilemesine neden oluyor. Burada paylaşacağımız bazı yöntemlerle site hızınızı arttırabilirsiniz.

HTTP İsteklerini Azaltma

İnsanlar sitenizi her ziyaret edişlerinde CSS stil sayfaları, komut dosyaları, resimler, HTML ve JavaScript gibi sunucularınıza bazı HTTP istekleri gönderir. Zamanla artan içerik nedeniyle, sunuculara yapılan HTTP istekleri o kadar artar ve bu da sunucu yanıtı ve sayfa yüklemesi için uzun bir zaman geçmesi gerekir. Bu nedenle, HTTP isteklerini, özellikle gereksiz olanları en aza indirgemeniz gerekir. Örneğin, gereksiz CSS kodları enjekte eden, ancak sitenize çok az katkıda bulunan veya pek de yararlı olmayan eklentileri silebilirsiniz.

Hafif ve Hızlı Tema Kullanma

WordPress’i kullanarak bir web sitesinin oluşturulmasını tamamladıktan sonra birçok web yöneticisi, siteyi özelleştirmek için bir tema veya bazı gerekli eklentiler yükleyecektir. Bu durumda, basit kodlama işleriyle gelen hafif bir tema seçilmelidir. Aksi takdirde, ağır dosyalardan dolayı sayfa yükleme hızınız olumsuz etkilenebilir.

Görsel Sayısını Optimize Etme

Sitenize eklenen çok fazla resim, her bir HTTP isteği için uzun bir süre gerektirdiğinden, web sayfası yüklenmesinde olumsuz bir etkiye neden olur. Örneğin, 6 ayrı resim içeren bir web sayfası, 3 resim içeren sayfalardan çok daha yavaş yüklenir. Bunun nedeni, birincisi 6 HTTP isteği gönderirken ikincisi yalnızca 3 göndermesidir. Genel olarak, ideal görüntü sayısı 1000 kelimeye kadar 5’ten fazla değildir.

CSS, JavaScript ve HTML’yi Optimize Etme

JavaScript bir sayfaya eklendiğinde, her ziyaret edilen tarayıcı, o web sayfasını her açtığınızda kodu indirmelidir. Bu nedenle, JavaScript’inizi .js dosyalarına koymanız, tarayıcıların bir kez indirmesini ve önbelleğini saklamanıza olanak tanır ve bu da daha sonraki sayfa yüklemelerini hızlandırır. Aynı nedenle, CSS’nizi ayrı .css dosyalarına yerleştirmeniz gerekir. Ayrıca gerekirse PHP’yi statik HTML ile değiştirin. Bu süreç detaylı işlem gerektirebilir, ancak yükleme süresini kısaltabilir.

Cache Kullanma

Tarayıcı önbelleğinin kullanılması, web sayfanızın yüklenmesini hızlandırabilir ve sunucu gecikmesini en çok azaltır. Önbelleğe alma, sitenizin tüm verilerini saklar ve statik sayfalara aktarır. Böylece, kullanıcılar içeriğinize göz attığında, istenen veriler her seferinde orijinal veritabanı yerine tarayıcının önbelleğinden alınabilir. Önbelleklemeyi etkinleştirmek için .htaccess dosyanıza bazı kodlar ekleyebilirsiniz. Bu işlemin webmasterların çoğunluğu için basit olmadığı gerçeği nedeniyle, veritabanı, CSS ve HTML çıktılarını önbelleğe almanızı sağlayan güçlü ve kullanıcı dostu bir cache eklentisi kullanmanızı öneririz.

WordPress Veritabanlarını En İyileştirme

Veritabanları, sayfalar, mesajlar, yorumlar, eklenti bilgileri ve ayarları gibi WordPress ile ilgili her şeyi saklar. Bir sayfanın veya yazının her yeniden yüklendiğinde veritabanını okur. Dolayısıyla, veritabanı çok fazla bilgi yüklü ise bilgileri bulmak ve görüntülemek uzun zaman alabilir. Dolayısı ile veritabanı düzenli olarak optimize edilmelidir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir