Tanıtım Yazıları ve Sponsorlu İçerikler ile İlgili Google’dan Güncelleme

Tanıtım Yazıları ve Sponsorlu İçerikler

Tanıtım yazıları ve sponsorlu içerikler son dönemlerde oldukça popüler olmaya başlamışken Google, bu duruma yeni bir güncelleme ile müdahale etti. Benzer bir durum footer backlink satışının artmasıyla da karşımıza çıkmıştı. Bu güncelleme ile beraber web sitelerinin yaşadığı dalgalanmalarda güncelleme hakkında birçok soru işareti doğurdu. Tanıtım yazıları ve sponsorlu içerikler ile ilgili olarak artık Google ne istiyor? Tanıtım yazıları ve sponsorlu içeriklerde nelere dikkat edilmeli? Sürekli kendisini geliştiren algoritmalar karşısında web siteler ne yapmalı? Güncellemenin beraberinde getirdiği tüm sorularınızı bu yazımızla açıklığa kavuşturacağız.

Neler Değişiyor?

Google bu güncelleme ile birlikte artık doğal görünmeyen tanıtım yazısı ve sponsorlu içeriklere ceza uygulamaya başladı. En başta alaka düzeyi, makale kalitesi ve nofollow gibi kriterler baz alınarak tanıtım yazıları değerlendirilmeye başlandı. Aşırı tanıtım yazısı alan, tanıtımlardan aşırı link çıkışı yapan ve aşırı link satışı yapanlar bu güncellemeden olumsuz etkilenecek. Ayrıca sponsorlu içeriklerde sponsoru görünür kısmı yazayan sitelerde olumsuz etkilenecek.

Google’ın bu güncellemesi ile birlikte popülarite önem kazanmaya devam ediyor. Web siteleri doğal yöntemlerle sitelerinin popülerliğini artırması gerekiyor. Popülerliği artırırken doğal olmak oldukça önemli. Zaten bu yeni güncellemede aşırı ve doğal olmayan tanıtım yazıları ile sponsorlu içeriklere yönelik. Bu yüzden sitenizin tanıtımını yaparken doğal olun. Ne kadar çok web siteniz tanınırsa yani popülerliği ne kadar artarsa sıralamanız da o kadar yükselecektir.

Ne Yapılmalı?

Güncelleme ile birlikte akıllarda oluşan bir diğer soru işareti de ne yapmamız gerekiyor gibi sorulardır. Güncelleme ile birlikte artık doğallık ve popülarite biraz daha ön plan çıkıyor. Her şeyden önce tanıtım yazısı ve sponsorlu içeriklerde doğal olmak zorundasınız. Tanıtım yazısı ve sponsorlu içeriklerde alaka düzeyini dikkate almalısınız. Tanıtım yazısı ve sponsorlu içeriklerde aynı kategoride içerik üreten sitelerin arasında ki alaka düzeyi daha yüksek olacaktır. Alaka düzeyinin yüksek olması da Google’a doğallık ile ilgili olumlu sinyaller gönderir.

Tanıtım ve sponsorlu içerik için hazırlanan makalelerin kaliteli ve özgün bir biçimde hazırlanması gerekir. Bir makale hazırladığınız zaman bunu onlarca sitede paylaşmak ile yüksek popülaritesi olan birkaç sitede paylaşmanın aynı şey olduğunu unutmayın. Makaleler kullanıcı deneyimi göz önünde bulundurularak hazırlanmak zorundadır. Anahtar kelime yoğunluğundan ziyade faydalı bir içerik oluşturma kaygısı gütmeniz gerekiyor.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir