SEO Visibility Nedir?

SEO Visibility Nedir?

Web sitelerinin arama motorlarındaki görünürlüğü SEO Visibility olarak adlandırılır. Bir web sitesinin arama motorlarındaki görünürlüğü SEO çalışmalarında oldukça önemli bir ölçüttür. SEO çalışmalarının yalnızca ilk adımı değil aynı zamanda çalışma boyunca kontrol edilmesi gereken önemli bir derecelendirmedir. SEO Visibility yalnızca arama motorlarında görünürlüğü değil aynı zamanda web sitelerinin sosyal medya üzerinde nasıl göründüğü ve sosyal medyada ki paylaşımlar sonucunda oluşan sosyal popülarite gibi önemli kriterler hakkında bilgi verir.

SEO Visibility Neden Önemlidir?

Web siteniz için yürüttüğünüz SEO çalışmalarında ölçüm yapmak oldukça önemlidir. SEO Visibility sayesinde SEO çalışmalarından ne yönde fayda sağladığınızı ölçümleyebilir ve çalışmalarınızı şekillendirebilirsiniz. Her web sitesinin rakipleri vardır. SEO çalışmalarında kendi siteniz kadar rakip siteleri de analiz etmeniz gerekir. Böylelikle SEO çalışmalarından daha fazla fayda sağlarsınız. SEO Visibility puanınız ile rakipleriniz aranızda domain, sosyal medya ve backlink gibi konularda farklılıklarınızı öğrenebilirsiniz. Böylece daha etkili bir çalışma stratejisi oluşturabilirsiniz.

SEO Visibility’nin yanı sıra Sosyal Visibility ve Mobil Visibility kavramları da oldukça önemlidir. Sosyal Visibility, web sitenizin sosyal medya platformlarındaki etkileşimlerini ifade eder. Sosyal Visibility raporunda en etkin platform Facebook olarak karşımıza çıkar. Bu yüzden Facebook diğer sosyal medya platformlarına göre daha değerli hale gelir. Facebook’un ardından önceki yıllarda Twitter önemli bir platform olarak karşımıza çıkarken artık Instagram ikinci sırada yer almaya başladı. Sosyal Visibility puanı sosyal medya paylaşımlarına göre hesaplanır. Her bir paylaşımın farklı puanı vardır. Eğer paylaşımda sitenize ait linkler yer alırsa oldukça değerlidir. Mobil Visibility, mobil görünürlük anlamına gelir. Masaüstü görünürlük kadar olmasa da Mobil Visibility’de arama motorları ve SEO çalışmalarınız hakkında size bilgiler verir.

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir