Kırık Link Nedir?

Kırık Link Nedir?

Kırık link, bir sitede yer alan fakat şu anda çalışmayan linkler için kullanılan bir terimdir. Linke tıklandığında 404 benzeri hata sayfaları geliyorsa, o link kırık linktir. Kırık linkler çok olduğunda ziyaretçiler ve Google botları sitede gezemez. Buda web sitenizin SEO açısından olumsuz etkilenmesine neden olur. Ziyaretçilerin web sitenizde istediği sayfaya ulaşmaya çalışırken bir hatayla karşılaşması da kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyecektir. Bildiğiniz üzere 2018 SEO Trendlerinden biride kullanıcı deneyimidir. Google son dönemlerde kullanıcı deneyimini artırma yönünde çalışmalar yaparken web sitenizin kullanıcı deneyimini düşürecek hatalarla dolu olması web sitenizin ciddi kayıplar vermesine neden olur. Bu yazımızda kırık linkleri nasıl tespit edeceğinizi sizlerle paylaşacağız.

Kırık Linkler Nasıl Tespit Edilir?

Sitenizde kırık linklerin bulunması özellikle çevrimiçi bir işletmeniz varsa iyi değildir. Bir web sitesi sahibi iseniz, sitenizin ziyaretçilerini her zaman memnun etmek çok önemlidir. Ayrıca, web sitenizdeki tüm bağlantıların çalıştığından emin olmanız gerekir. Böylelikle insanlar sitenize güvenecektir.

Web sitenizdeki tüm kırık bağlantıları izlemek ve web sayfalarındaki bağlantıları güncel tutmak istiyorsanız bu kırık bağlantı denetleyicisi size yardımcı olacaktır.

Bir web sitesindeki kırık bağlantılarla karşılaşmak, kullanıcı için sinir bozucu olabilir; çünkü kullanıcılar sitenize bir amaçla gelir ve ziyaretçinin ihtiyaç duyduğu şeyi sağlayamıyorsanız, büyük bir olasılıkla bir sonraki web sitesine geçecek ve -kötü deneyim nedeniyle- artık web sitenize dönmeyecektir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir