En İyi Domain Nasıl Olmalı?

En İyi Domain Nasıl Olmalı?

En İyi Domain Nasıl Olmalı? SEO’da, tüm önemli unsurlar olumlu sonuçlar elde etmek için doğru bir şekilde optimize edilmiş olmalıdır. Doğru anahtar kelimeleri bulmak, kaliteli içerik oluşturmak ve geri bağlantıları optimize etmek gibi faktörler, başarılı bir strateji oluşturmanıza yardımcı olur. Bununla birlikte, bir unsur standardı karşılamıyorsa, bunların tümü boşa gidebilir.

Kaliteli içeriğe ve doğru anahtar kelimelere sahip olabilirsiniz, ancak doğru bir alan adınız yoksa, tüm bu çabalar hüsrana uğrayacaktır. Elbette, kullanıcılar sizi anahtar kelimelerle bulabilir, ancak doğru bir domaine sahip olmamanız, alabileceğiniz trafik miktarını büyük ölçüde etkileyebilir.

Kullanıcıların markanızı daha iyi tanımlayabilmeleri ve bu sayede görünürlüğünüzü ve otoritenizi geliştirebilmeleri için doğru alan adının seçilmesi çok önemlidir. Moradam olarak müşterilerimize markaları için doğru alan adını nasıl alabileceklerini gösteriyoruz.

Etkileyicilik ve Hatırlatıcılık

Tanıtım ve reklamın amacı kitlenizi markanızı hatırlatmaktır. Bu, kitlenizin markanızla kolayca ilişkilendirilebileceği akılda kalıcı bir isme sahip olmak anlamına gelir. Bir tanıdıklık duygusu aşılamak için alan adınıza aynı şekilde uygulanmalıdır.

Alan adlarını seçmek söz konusu olduğunda, kısa ve tatlı tutmak, hatırlaması kolay olduğu için en iyi uygulamalardan biridir. Bir marka hakkında daha fazla şey öğrenmek istediğin, ama hatırlayamıyorum diye hatırlayamadığım bir durumla karşılaştın mı hiç? Alan adınız için kaçınmanız gereken budur. Bazen en basit alan adları en etkili olanlardır ve ünlü örneklere bakmak bu noktayı daha da güzel anlatır.

Bu ünlü örnekler Google (google.com), Apple (apple.com) ve Facebook (facebook.com) gibi siteleri içerir. Bu markalar sağladıkları hizmetler için tanınmakla birlikte, akılda kalıcı ve unutulmaz isimleri onların daha akılda kalmasına yardımcı oldu.

Domainlerdeki Anahtar Sözcükler

SEO, web sitesinin görünürlüğünü artırmak için anahtar kelimelerin kullanımıyla ilgili olduğundan alan adındaki anahtar kelimeleri kullanmak da geçerli bir stratejidir. Kullanıcıları daha hızlı bulmalarını sağlamak için anahtar kelimeleri alan adı olarak kullanan bir çok kişi vardır.

Bu yaklaşım, ürün ve hizmetler için en iyi şekilde çalışır; Alan adı olarak anahtar kelimelere sahip olmak, arama sıralamalarınızı çok daha hızlı bir şekilde artırır; bu da web sitesi trafiğini artırmaya ve marka için daha fazla dönüşüm oluşturmanıza yardımcı olur.

Yerellik Sözcükleri

Anahtar kelimelerin dışında, markanızın konumunu içeren alan adlarını kullanmak da özellikle yerel SEO stratejileri için etkilidir. Bu, markaları için hedeflemek istedikleri bölgeye özgü hizmetlere sahip oldukları için müşterilerimizin web sitelerinde kullandığımız başka bir stratejidir. Kullanılan konumların yaygın türleri şehirleri, ülkeleri ve hatta illeri içerir.

Bu, yalnızca belirli bir alanda daha fazla trafik oluşturmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda kullanıcıların işletmenize daha iyi bakmasına yardımcı olur. Yaklaşan Google Haritalar güncellemesi ve sesli aramayı kullanan kullanıcıların sayısının artmasıyla, bölgeye özgü alan adlarının yakın gelecekte daha yaygın hale gelmesini bekliyoruz.

Sayı ve Tire Kullanmayın

Sayı ve tire eklemek ALAN ADINIZI hatırlamayı daha zor hale getirecek alışılmamış öğeler olarak işlev görür. Bir tire ile bir alan adını hatırlamanız gerektiğini düşünün. Sık karşılaşılan sorunlardan biri, kullanıcıların tire işaretinin alanın neresine yerleştirildiğini hatırlamaya çalışmak için çok zaman harcamasıdır. Bu karışıklık, daha az trafiğe yol açacak çok sayıda yanlış yazılan alanla sonuçlanacaktır. Bu dikkat dağıtıcı öğeleri ortadan kaldırmak, marka ad alanlarını daha kolay bir hale getirir.

Sosyal Medya İsimleriyle Benzerlik

Web sitenizin alan adı satın alınıp kullanıma hazır olabilir, ancak markanızın sosyal medya hesaplarında aynı ad kullanılabilir . Cevap hayır ise, o zaman bir sorun var. Benzer alan adı ve sosyal medya tanıtıcısı kullanmak, markanızı güçlendirmeye ve pekiştirmeye yardımcı olur ve sosyal medya kullanıcılarının bu kanalları aramasını kolaylaştırır.

Alan adınız üzerinde bazı hızlı arkaplan araştırmaları yapmak ve seçim alanınıza karar vermeden önce Twitter, Facebook ve Instagram gibi platformlarda mevcut olup olmadığını kontrol etmek en iyisidir. Bazı sosyal medya tanıtıcıları ve alan adlarının telif hakkı ve ticari markaları da vardır. Bu, bunları kullanmaktan kaçınmak istediğiniz bazı yasal sonuçlara neden olabilir.

En İyi Domain Nasıl Bulunur?

En iyi alan adlarından bazıları da anahtar kelimeler olabileceğinden, olası alan adlarını aramak için en iyi yerlerden biri Ahrefs gibi anahtar kelime araştırma araçlarındandır. Bu, belirli anahtar kelimelerin ne kadar iyi performans gösterdiğine ilişkin ayrıntılı istatistiksel veriler sağladığından, piyasadaki en etkili anahtar kelime ve içerik araştırma araçlarından biridir. Alan adınızın da trafik oluşturabileceğini değerlendirmek için aynı verileri kullanabilirsiniz. Alanı satın almadan önce performansı değerlendirmek çok önemlidir ve Ahrefs, bu işin yapılmasına yardımcı olur.

Alan adınızı seçmek kendi başına çok zor bir görev olabilir. Bu ipuçlarıyla, markanıza ve hizmetinize uyan alanı bulabildiğinizden ve en iyi miktarda trafik oluşturduğunuzdan emin oldunuz.

SEO ile ilgili sorularınız ve sorularınız varsa, aşağıya bir yorum bırakın ve konuşalım.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir