En Popüler Sosyal Medya Siteleri 2020

En Popüler Sosyal Medya Siteleri 2020

En Popüler Sosyal Paylaşım Siteleri: Dünyanın en popüler sosyal ağ siteleri kesinlikle yıllar içinde değişti ve kuşkusuz zaman ilerledikçe değişmeye devam edecekler. Eski sosyal ağlar ölecek, popüler olanlar evrimleşmeye zorlanacak ve zamanla yenileri çıkacaktır. MySpace günlerinden,  artık Facebook  ve diğer her türlü sosyal mobil uygulamaların egemen olduğu bir sosyal medya çağına geçtik. Çoğu çocuk Snapchat’ı en çok kullandığını ifade ediyor. Peki, şu anda herkes ne kullanıyor? 2020 yılı itibarı ile en popüler ve en çok kullanıcısı olan sosyal paylaşım siteleri hangisidir?

Facebook

Çoğumuz zaten Facebook’un web’deki en iyi sosyal ağ olduğunu biliyoruz. Yaklaşık 2 milyar aylık aktif kullanıcı ve günlük olarak ( Facebook’un kendisine göre) günlük olarak yayınlanan bir sosyal paylaşım sitesidir. Facebook Messenger’ın, WhatsApp’ın ardındaki en popüler mesajlaşma uygulaması olduğu istatistiksel bir veridir. Snapchat’i 2013 yılında almayı başaramadıktan sonra Facebook, 2014 yılında WhatsApp’ı satın aldı ve böylece anlık mesajlaşmanın en iyisi olabildi.

Twitter

Twitter, haberlerin ilk kez paylaşıldığı, kamu mikroblog ağı olarak bilinir. Kullanıcıların çoğu, kısa mesaj sınırı (şimdi 280 karakter) ile yazı paylaşırlar. Twitter, yıllar içinde önemli ölçüde değişti. Tweet’lerde her türlü multimedya içeriğini kolayca paylaşmanızı sağlayan Twitter Card entegrasyonunu sağladı.

Medium

Okuyucular ve yazarlar için belki de en iyi sosyal ağdır. Tumblr’a benzer bir blog platformu gibi bir şey ama orada paylaşılan içeriği vurgulamak için çok az bir görünüme sahip. Kullanıcılar kendi hikayelerini yayınlayabilir ve hikayelerini desteklemek için fotoğrafları, videoları ve GIF’leri kullanarak istedikleri şekilde biçimlendirebilirler. Tüm içerikler, beğendikleri hikayeleri öneren kullanıcıların toplulukları tarafından takip edilir. Bu, onları takip eden kullanıcıların yayınlarında gösterilir. Kullanıcılar ayrıca, ilgi alanlarına odaklanmış içeriklere abone olmak için bireysel etiketleri de takip edebilir.

LinkedIn

LinkedIn profesyoneller için bir sosyal ağdır. Kariyerlerini ilerletmek için bağlantı kurması gereken herkes LinkedIn’de olmalıdır. Profiller, iş deneyimi, eğitim, gönüllü çalışma, sertifikalar, ödüller ve diğer ilgili işle ilgili her türlü bilgi için bölümler gibi son derece ayrıntılı özgeçmişlere benzeyecek şekilde tasarlanmıştır. Kullanıcılar, diğer profesyonellerle bağlantı kurarak, grup tartışmalarında etkileşime girerek, iş ilanlarını yayınlayarak, iş başvurusunda bulunarak, LinkedIn nabzını yayınlayarak ve çok daha fazlasını yaparak kendilerini ve işlerini tanıtabilirler.

Youtube

Herkes video içeriğini çevrimiçi olarak izlemek veya paylaşmak için nereye gider? Youtube. Google’dan sonra, YouTube ikinci en büyük arama motorudur. YouTube, müzik videolarından ve filmlerden kişisel vloglara ve bağımsız filmlere kadar her şeye sahip. YouTube ayrıca , tüm reklamların videolardan kaldırıldığı YouTube Red adında bir premium abonelik seçeneği de yayınladı. Ayrıca artık ayrı bir canlı akış abonelik hizmeti olan YouTubeTV’yi de sunuyor.

Instagram

Instagram , mobil web’in gördüğü fotoğraf paylaşımı için en popüler sosyal ağlardan biri haline geldi. Hareket halindeyken gerçek zamanlı fotoğraflar ve kısa videolar paylaşmak için nihai sosyal ağdır. Artık markalar için önde gelen bir reklam platformu. Uygulama, iOS platformunda başlangıçta  popülaritesi arttıkça oldukça uzun bir süredir kullanıma sunulmuştu, ancak o zamandan beri web ile birlikte Android ve Windows telefonlarına da yayıldı. Instagram, 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolar karşılığında satın alındı.

Pinterest

Pinterest , hem sosyal ağlarda hem de arama dünyasında önemli bir oyuncu haline geldi ve görsel içeriğin web’de ne kadar önemli olduğunu kanıtladı. 10 milyon aylık benzersiz ziyaretlere ulaşan en hızlı bağımsız site olarak, Pinterest’in güzel ve sezgisel pinboard tarzı platformu , ayrı panolara kategorize edilebilecek en iyi görüntülerin toplanması için en çekici ve yararlı kaynaklardan biridir. Pinterest aynı zamanda sosyal alışverişte çok büyük bir etken olmaya başlıyor.

Tumblr

Tumblr , gençler ve genç yetişkinler tarafından yoğun olarak kullanılan son derece popüler bir sosyal blog platformudur. Pinterest gibi, en iyi görsel içeriği paylaşmak için bilinir. Kullanıcılar kendi blog temasını özelleştirebilir, farklı türde içerik biçimlerinde blog gönderileri oluşturabilir, diğer kullanıcılara gösterge tablosundaki içeriği görmek için takip edebilir ve takip edebilirler. Mesajları yeniden yazmak ve beğenmek, etkileşimde bulunmanın popüler bir yoludur.

Snapchat

Snapchat anlık mesajlaşma konusunda heyecanlanan ve tamamen mobil tabanlı bir sosyal ağ uygulamasıdır. Dışarıda en hızlı büyüyen uygulamalardan biri, popülerliğini kendi kendini imha etme fikri üzerine kuruyor. Bir fotoğrafa veya kısa videoya, bir arkadaşınıza görüntüledikten sonra birkaç saniye sonra otomatik olarak kaybolan bir mesaj (hızlı) gönderebilirsiniz. Snapchat ayrıca, kullanıcıların istedikleri zaman halka açık olarak paylaşmalarını sağlayan Hikayeler adlı benzersiz bir özelliğe de sahiptir.

Reddit

Reddit  asla en güzel tasarıma sahip olmadı. Fakat bu sizi yanıltmasın. Katıldıkları alt site konusuyla ilgili bağlantıları, fotoğrafları ve videoları paylaşırken sevdikleri konuları konuşmak için bir araya gelen çok güçlü ve akıllı bir topluluğa sahip.

Flickr

Flickr , Pinterest ve Instagram gibi diğer popüler rakip ağlardan çok önce var olan sosyal fotoğraf paylaşım oyununa çok yakın olan popüler fotoğraf paylaşım ağıdır. Fotoğraf yüklemek, albüm oluşturmak ve fotoğrafçılık becerilerinizi arkadaşlarınıza göstermek için hala en iyi yerlerden biri. Yahoo, mobil uygulamalarını bir sürü harika özellik ve işlevle düzenli olarak güncellemek için çok çalışmış ve böylece bir mobil cihazdan kullanımı kolay ve keyifli hale gelmiştir. Kullanıcılar, Flickr’a ücretsiz olarak 1.000 GB’lık fotoğraf yükleyebilir ve güçlü uygulamayı, istedikleri gibi kullanabilir.

Swarm

Foursquare, konum tabanlı uygulamasını iki kısma ayırdı. Ana Foursquare uygulaması artık bir yer keşif aracı olarak kullanılmakla birlikte, Swarm uygulaması sosyal olmakla ilgilidir. Arkadaşlarınızın nerede olduğunu görmek, check-in yaparak nerede olduğunuzu bildirmek, sohbet etmek için kullanabilirsiniz.

Kik

Kik gençler ve genç yetişkinler ile çok popüler olan ücretsiz bir anlık mesajlaşma uygulaması. Kullanıcılar Kik kullanıcı isimlerini (telefon numaraları yerine) kullanarak birebir veya grup halinde birbirleriyle sohbet edebilirler. Metin tabanlı mesajlara ek olarak, kullanıcılar fotoğraflarına, animasyonlu GIF’lerini ve videolarını arkadaşlarına da gönderebilir . Bildiğiniz kişilerle sohbet etmek için en yararlı olsa da, Kik ayrıca kullanıcılara benzer ilgi alanlarına göre yeni insanlarla tanışma ve sohbet etme fırsatı verir.

Periscope

Periscope, mobil cihazınızdan yayınlanan canlı web videosu üzerine kuruludur. Yeni bir yayına başlayan herkes, kullanıcılara anında bildirimler gönderebilir, böylece yorumlar ve kalpler bırakarak etkileşime başlamak için ayarlayabilirler. Yayıncılar, kaçırılan kullanıcılar için tekrar oynatma seçeneğine sahiptir ve belirli kullanıcılar için özel yayınları da barındırabilir. Sadece bir şey izlemek isteyen herkes uygulamayı açabilir ve şu anda canlı olarak yayınlanan tüm yayınlara göz atabilir.

Tinder

Tinder , bölgenizdeki insanlarla eşleşen popüler bir konum tabanlı bir arkadaşlık uygulamasıdır. Kullanıcılar, ağırlıklı olarak fotoğraflarını vurgulayan kısa bir profil oluşturabilir ve daha sonra bunlara eşleştirilen herkes, anonim olarak profillerini beğenmek için hızlıca kaydırılabilir veya bir eşleşme olarak yayınlamak için solabilir. Bir profili beğenenler profillerini beğenirse, bu bir eşleşme olur ve iki kullanıcı uygulama aracılığıyla birbiriyle özel olarak sohbet etmeye başlayabilir. Tinder tamamen ücretsizdir, ancak kullanıcıların diğer konumlardaki insanlarla bağlantı kurmasına, belirli swipe’ları geri almasına ve başka bir kullanıcının fazladan özel olduklarını bilmesini sağlamak için daha fazla “Süper Beğeni” elde etmesine olanak tanıyan premium özellikler vardır.

Whatsapp

Şu anda dünya çapında en popüler anlık mesajlaşma sağlayıcısı olan WhatsApp , mesaj göndermek ve almak için internet bağlantınızı veya veri planınızı kullanan çapraz platform uygulamasıdır. Kullanıcılar metin, fotoğraf, video ve hatta sesli mesajlar kullanarak bireylere veya gruplara mesaj gönderebilir. Kik ve diğer popüler mesajlaşma uygulamalarının aksine, WhatsApp kullanıcı adınız veya iğneler yerine telefon numaranızı kullanır (SMS’e alternatif olmasına rağmen). Kullanıcılar, WhatsApp uygulamasının telefonlarının adres defterine bağlanmasına izin verebilir, böylece kişileriniz sorunsuz olarak uygulamaya aktarılabilir. Uygulama ayrıca profiller, duvar kağıtları ve bildirim sesleri gibi birkaç özelleştirilebilir özellik sunuyor.

Google+

2011’in ilk yaz aylarında ilk kez hayata geçirilen Google+ , web’in gördüğü en hızlı büyüyen sosyal ağ haline geldi. Google Buzz ve Google Wave ile birkaç kez başarısız olduktan sonra , arama devi sonunda sosyal medya anlamında bir şey oluşturmayı başardı. Kimse başka bir Facebook klonuna ihtiyaç duymadı. Bu nedenle, Google+, hiç kimsenin gerçekten kullanmadığı bir sosyal ağ olmaktan çok eleştirildi.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Bu siteler sosyal imleme için birebir listede olup da benim bilmediğim bir kaç site gözüme çarptı. Bunları da yine imleme amaçlı kullanacağım.

  2. güzel siteler deneyeceğim

  3. 2019 yılında listede Google+’ı silmemiz gerekecek. Yeni bir sosyal medya aracıyla karşılaşmadım. Hepsi tanıdığımız, bildiğimiz araçlar.

  4. Bence listenin başında Instagram olmalıydı, şu an en revaçta ve çok kullanılan uygulama. Bu arada başlık 2019 olarak değiştirilebilir…

  5. Açıklayıcı ve güzel bilgi teşekkürler.

  6. Güzel siteler denemek lazım…raftingo

  7. bir çoğunu bilmiyorum kullandığımız sosyal medyalar facebook whatsapp instagram gibi bilindik şeylerdi baya varmış

  8. Metin Soydan : Şubat 5, 2020 at 8:27 pm

    yerli uygulama salyap nerede gerçi daha yeni çıktı duyuru bile yapılmadı ama 😀 bizden kaçmaz

    • sana katılıyorum bende gördüm, çok merak ediyorum sosyal medyada ve bir çok yerde konuşuluyor ama kimse tam detay vermiyor firmanın açıklamaları çok az. sanırım biraz gizli tutuluyor, ama yakın tarihte başlatılacakmış.
      meforce yazılım firması çok büyük bir proje yapmış diye duydum ama daha sunum yapılmamış ciddi anlamda merak edilen bir konu.
      bilgisi olan varsa bizleri aydınlatırsa çok sevinirim. Çünkü bu tarz bir çok yalan dolan boş haberler çıktı çoğunlukla hep kandırılıyoruz. Ama bu firmanın eski olduğunu biliyorum bir çok proje vb yapmıştı hatta sarahah uygulamasını almışlardı birçok yerde haberlerde görmüştüm.

  9. Uğur Tuksavul : Şubat 11, 2020 at 8:32 am

    Merhabalar. Ben kişisel ve gerçek yapılan haksızlıkları dile verip bir sürü söylenmeyen hakikatı gösterebilirim. En önemlisi şu anda Whatsapp firmasında Türk düşmanları çalışmaya başladılar ve Türkiye’yi ve Türk milletini ve diğer gerçek milletleri koruyan ve gerçekleri bilenleri haksız olarak silme yoluna gidiyorlar. Yazdıklarınız kayıt ediliyor ve size karşı kullanılıyor.
    Bu nedenle dikkatli olmamızı tavsiye ederken bu konularda sizlere karşıt olanlar sadece bilgi toplayıp sizleri rahatsız edecek sistemlerle ileri gidiyorlar. Çeşitli örnekler mevcut. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim. .

  10. Erol Üzeyiroğlu : Nisan 5, 2020 at 7:33 pm

    çok güzel teşekkür ederim

  11. çok güzel ben çok beğendim

  12. teşekkürler

  13. hepsi de popüler sayfalar, yerli ve milli olarak bu sayfaların arasında TÜRK yapımı bir sosyal medya sayfası görmekte nasip olur umarım.

  14. Facebook, Instagram yine zirveyi kimseye bırakmıyor. adamlar iyi kondu piyasaya valla ne diyelim helal olsun.

  15. Swarm, kiki, periscope gibi uygulamalar dönem dönem popülerleşip sönselerde, twitter instagram gibi sosyal medyanın babaları hala ayakta 🙂

  16. baya bir aradım adam akıllı birşey bulamamıştım taki bu siteyi bulana kadar çok teşekkürler

  17. İçerik kapsamlı. 1 2 uygulama hariç diğer uygulamaları kullanıyorum. Teşekkürler.

  18. bence artık bunların çoğu popülerliğini kaybetti.

  19. Birçok site var olmasına rağmen kendimize ait bir sosyal medya sitesi olması gerekirdi web sayfası yapmak için her türlü imkan sağlanırken sosyal medya niçin olmasın

    • Sosyal medya siteleri herkesin bildiği siteler. Aslında yeni ve çeşitli farklı kategorilerden birkaç site daha olsa iyi olabilirdi sanki. Yazı için teşekkürler.

  20. Duymadığım uygulamaları da tanımış oldum 😀

  21. güzel

  22. bence hepsi boş iş çünkü insanlar saatlerce hiçbir şey yapmadan sosyal medyada zaman geçiriyor.

  23. Ünlü bir yazılım firması merkezi usaktaymış sahini Arif duran 27. Kişilik ekiple hazırlanmış bir yerli yapım sosyal medya yapmışlar ben sunumunu tanıtımda izledim diğer sosyal medyalara. Beş çeker üstelik. Bu sistemin destek hattı var cok yakında başlıyorlar

  24. çok uzun çok güzel sağ olun

  25. Makaleniz açıklayıcı yararlı anlaşılır olmuş ellerinize sağlık

  26. Bilgiler için teşekkür ederim işime son derece yaradı

  27. Güzel bir derleme olmuş. Elinize emeğinize sağlık 🙂

  28. Yeterli bir içerik olmuş teşekkürler.

  29. Kıymetli içerik için teşekkür ederim.

  30. Bilgiler için teşekkür ederim işime son derece yaradı

    Güzel ve genel bilgilendirme olmuş.

  31. Verdiğin Bilgiler için teşekkür ederim. Böyle bilgilerin devamını bekleriz 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir