Site Indexleme Rehberi

Site Indexleme Rehberi

Site Indexleme Rehberi

Bir web sitesinin indexlenme durumu o sitenin sağlıklı bir Seo uygulaması yürütüyor olup olmadığı hakkında fikir sahibi olmanıza yardımcı olur. Eğer bir web sitesinde yavaş indexlenme veya indexlenmeme problemi yaşanıyorsa sizler için hazırladığımız bu rehberi okumanızı tavsiye ederiz.

Google Site Indexlemesi Nedir?

Bir web sitesinde yayınlanan yazıların ve içeriklerin Google ön belleğine alınma işlemidir. Sayfanın Google’a eklenme işlemi de diyebiliriz. Arama motorları geneli için bir internet sitesinin tümünün veya yayınlanan bir alt sayfanın arama motorlarınca hafızaya alınması yani önbelleği alınması işlemine indexleme denir. Bu sayede arama motoru içeriklerin sitenizde olduğunu saptayarak hafızasına alır.

Google Indexleme Süresi Ortalama Ne Kadar Olmalıdır?

Google indexleme (önbellek) süresi arama motorlarının crawl gücü ile doğru orantılı olmaktadır. Bazı zamanlar arama motorlarının algoritmalarında olan problemler veya aşırı sayıda önbellek oluşması yani yoğunluk nedeniyle büyük çaplı arama motorlarında ciddi problemler yaşanabilmektedir. Bu tür durumlar yaşandığı zaman yaşanan problem haber verilmektedir.

Hızlı Indexleme İçin Ne Yapılmalıdır?

Trafik çekmek hızlı indexlenmeniz için önemli bir durumdur. Sosyal medya içerikleri paylaşarak veya reklam vererek trafik oluşturmanızı sağlamak hızlı indexlenmenizi sağlar.

Google ADD url servisini kullanabilirsiniz. Bu sayede de daha hızlı indexlenebilirsiniz.

İmleme sitelerini kullanarak Google imleme sitelerine oldukça önem verir. Bu nedenle imleme sitelerini kullanmanız indexlenme sürenizi kısaltmaya yardımcı olur.

Bir site haritası hazırlayıp Search Console’a göndermek de işe yarayacaktır. Eğer bir site haritanız varsa olan haritanızı tekrar göndermeyi deneyebilirsiniz.

İçerik kalitenize özen gösterin. Eski yazılarınızı da ara ara kontrol ederek kalitelerini kontrol edip güncellemeniz iyi bir yöntem olacaktır.

Rss ve Atom Feed servislerini kullanmak da faydalı olacaktır.

Ping servislerinden faydalanarak hızlı bir indexleme sağlayabilirsiniz.

Mobil uyumluluk aracı kullanarak da Google dizinine sayfa göndermek işinize yarayacaktır.

Neden Google Sitenizi Hızlı Indexlemiyor?

Web sitelerin yavaş indexlenmesi problemini yaşandığı zaman sebebi genel olarak sunucu hataları, yazılım hataları, site genelinde noindex kullanılmış olması, robot txt, veya dns problemleri olması, Google tarafından bir cezaya maruz kalınması veya url aracının iyi kullanılmaması olmaktadır.

 

Indexlenmeyen Sayfaları Nasıl Tesbit Ederiz?

Web sitenizde hangi içeriklerin index alıp almadığını sorgulamak için indexchecking aracını önerebiliriz. Bu aracı kullanarak sitenizdeki tüm içerikleri yani sahip olduğunuz tüm url linklerini kopyalayıp bu araca ekleyerek her birinin ayrı ayrı index alıp almadığını kontrol edebilirsiniz. Google, Yandex, Yahoo ve Bing arama motorlarının hangi sayfalarınızı indexlememiş ve cache almamış olduğunu ilk önce indexchecking sitesinden kontrol edin. Sitelerin haritasını Excel’e kopyalayın. Tüm linklerinizi belirledikten sonra 25’er taneden gruplara ayırın. Ayırdığınız grupları sorulayıp tespit ettikten sonra hatalarınızı SEO uyum kurallarını inceleyerek bulun ve düzenlemeye çalışın. Başarılı olamazsanız bir danışmandan destek alabilirsiniz. Maalesef şimdilik bu sorunun çözümü için sahip olduğumuz tek yol budur.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir