2019 Mobil Pazarlama Trendleri: Detaylı Kılavuz

2019 Mobil Pazarlama Trendleri

Mobil pazarlamada başarılı olmak için trendlerin yakından takip edilmesi gerekir. 2019’da başarılı olabilmek için yakından takip etmeniz gereken trendleri 2019 Mobil Pazarlama Trendleri hakkında sizlere detaylı bir kılavuz hazırladık.

2019 Mobil Pazarlama Trendleri

2019 Mobil Pazarlama Trendleri

1- Artırılmış Gerçeklik (AR)

Artırılmış gerçeklik, 2018 mobil pazarlama trendleri arasında oldukça ön plana çıkarken 2019’da da AR, mobil pazarlama trendleri arasında ilk sırada. Her geçen gün gelişmeye devam eden AR teknolojisi 2019’da işlevselliğini artıracak ve diğer uygulamalar ile entegre olarak genişleyecek. İnteraktif seminerler ve holografik sunumlar bu durumun yalnızca birkaç örneğidir.

Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliğin oyun teknolojilerinde kullanıldığı günler artık geride kaldı. Özellikle artırılmış gerçekliğin kullanıldığı yani entegre edildiği uygulamalar gün geçtikçe artmaktadır. Bu yüzden artırılmış gerçeklik mobil pazarlama içerisinde önemli bir yer tutmaktadır.

2- Blockchain

Blackchain, hiç şüphesiz yeni güvenlik trendi olarak adlandırılmaktadır. Özellikle şirket güvenliği konusunda bu durum daha da ön plana çıkmaktadır. Kullanıcılar artık akıllı telefonlarla birlikte gizli bilgilerini korumayı ve yönetmeyi mobil cihazlarla gerçekleştirmektedir. Bu durumla birlikte artık güvenlik ihtiyacı da artmaktadır. Kullanıcıların ekstra güvenlik ihtiyacı 2019’da blockchain şifrelemesi ile gerçekleştirilmeye başlanacaktır.

2019’da güvenlik ihtiyacı ile ilgili oluşan bu durumu nasıl anlayacağı ve iş faaliyetlerinde nasıl kullanılacağı oldukça önemlidir. Bu güvenlik eğilimini yakından takip ederek kendinize bir strateji belirlemeniz gerekir.

3- Yapay Zeka

Yazapy Zeka, her geçen gün hayatımızda daha fazla yer edinirken mobil uygulamalarda da kullanım açısından geniş yer tutmayı başarmaktadır. Yapay Zeka, mobil uygulamalarda özellikle güvenlik sistemlerinde daha fazla kullanılmaktadır. Özellikle herhangi bir güvenlik açığı oluşmadan önce tahmin işlemi yapması için yapay zeka teknolojisinden yararlanılmaktadır. Mobil uygulama ve birçok alanda kullanıcıların ödeme güvenliğini artırması e-ticarette de her geçen gün daha yaygın kullanılmasını sağlamaktadır.

4- Bulut Teknolojisi ve Bulut Tabanlı Uygulamalar

İnternetin her geçen gün insanlar arasında yaygınlaşması ve tüm hayata entegre olması bulut teknolojisi ve bulut tabanlı uygulamaların yaygınlaşmasını sağladı. Ayrıca yapay zeka ve makine öğrenimi ile geliştirilen uygulamalar daha fazla depolama alanı gereksinimi doğurmaktadır. Bu durumda da bulut teknolojisi ve bulut tabanlı uygulamalara olan ihtiyaçlar daha da artmaya başladı. Direkt buluttan veri alan uygulamalar ile birlikte artık çok büyük hacimli uygulamalar bile mobil cihazlarda daha az belleğe ihtiyaç duyuyor.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir