Sosyal Medya Nedir?

Sosyal Medya

Sosyal medya, insanların içerik oluşturmasına, paylaşmasına ve diğer kullanıcılarla etkileşime geçmesine olanak tanıyan web siteleri ve uygulamalardır. Sosyal medya, birçok ortak özelliği bir araya getirir. Çevrimiçi toplulukların ortaya çıkmasını teşvik eder ve içerik, katılmak için kişisel bir sayfa oluşturması gereken kullanıcılar tarafından oluşturulur.

“Sosyal ağ” ve “sosyal medya” terimlerini ayırmak gerekir. Facebook, VKontakte, Odnoklassniki gibi sosyal ağlar, birçok sosyal medya türünden yalnızca biridir.

Sosyal Medya Platformları

facebook organik erişim artırma yolları

Sosyal medya, Blogger ve Twitter gibi sosyal medya blogları ve mikroblogları, Reddit gibi forumları ve Quora ve Eödev gibi soru ve cevap sitelerini, Instagram gibi fotoğraf paylaşım hizmetlerini, YouTube videolarını, Spotify müziğini içerebilir. Sosyal medya, bilgisayar teknolojisinin kullanılabilirliği ve artan İnternet kullanıcılarının sayısı ile orantılı olarak gelişmiştir. Bugün Web’deki iletişimin çoğu sosyal medya üzerinden gerçekleşmektedir. Tahminlere göre, 2019 yılına kadar toplam sosyal medya kullanıcı sayısı 2.770.000.000 kişiyi aşıyor.

Sosyal Medyanın Yükselişi

Sosyal medyada kalmak, giderek çevrimiçi olarak büyük bir uğraş haline geliyor. Dünyadaki en popüler 10 siteden dördü sosyal medya siteleridir: Facebook, YouTube, Wikipedia ve Reddit. Ortalama bir kişinin en az beş kişisel sayfası vardır. Ve eğer 2012’de günde 45 dakika sosyal medyada iken, şimdi bu rakam iki saate ulaşmıştır. 

Sosyal Medya Etkileri

Sosyal medyanın yayılması toplumu radikal biçimde dönüştürdü. İnsanların kendilerini ifade etme, iletişim kurma, düşünen insanlar bulma yeteneğini genişletti. Sosyal medya, son 5-10 yılın neredeyse tüm küresel etkinliklerinde önemli bir rol oynamıştır: uluslararası çatışmalardan sivil devrimlere ve Brexit’e. Artan endişenin bir başka nedeni de, sosyal medyanın gelişmesiyle birlikte, bilgi edinme ve onunla etkileşime girme yöntemlerimizin nasıl değiştiğidir. Bir kullanıcı, geleneksel medyada olduğu gibi yalnızca biri tarafından işlenen bilgileri pasif olarak tüketmekle kalmaz, aynı zamanda kendi içeriğini oluşturmanın ve dağıtmanın yanı sıra ona karşı tutumunu açıkça ifade eder. Bu ise sosyal medyanın etkilerinin derinlemesine araştırılması gerektiği manasına gelir.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir