WordPress Güncelleme Başarısız / Yayımlama Başarısız Hatası Nasıl Onarılır?

WordPress Güncelleme Başarısız

Web sitelerinde WordPress güncellemelerinin başarısız olması ya da yayınlama sırasında hatayı düzeltmek için sistem üzerinde en ufak bir ipucu verilmiyor olması özellik ile bu işlemlere yeni başlayan kişilerin zorluk çekmelerine neden oluyor. Gerekli işlemler yapılırsa bu sorunun ilerleyen süreçlerde yeniden web sitelerinde meydana gelmesi engellenir.

WordPress Güncelleme Başarısız / Yayımlama Başarısız Hatasının Nedenleri Nelerdir?

WordPress güncelleme başarısız / yayınlama başarısız hatasının nedenleri ne olduğu bilinirse yapılacak uygulamalar da o kadar basit olacaktır. WordPress REST API ile eğer iletişim kurulamıyorsa güncelleme ya da yayınlama başarısız olur. WordPress üzerinde bazen veri tabanına istek göndermek ya da almak için REST API ismi ile bilinen API dizisi kullanılır. Bu istekleri gönderemez ya da alamazsa web sitelerinin bazı bölümleri çalışmayabilir. WordPress’e istek yayınlamayı yapabilmek için API üzerinde kullanılan WordPress blok düzenleyicisini içermesi dikkatleri çeker.

WordPress Neden REST API kullanamaz?

Web siteleri üzerinde en ufak bir değişiklik olmasa bile bazı anlarda REST API kendi kendine çalışmayı bırakabilir ve neden olduğu tam olarak bilinmeyebilir. REST API kullanımlarına engel olan durumlar için birkaç farklı senaryo dikkatleri çeker. Örnek verilecek olursa bunlardan bir tanesi internet bağlantısının olmaması ya da internet bağlantısının kesilmesi gibi durumlardan ötürü olabilir. Diğer nedenlere bakılacak olursa internet bağlantısına oranla biraz daha karışık olacağı gözlenecektir. Kullanılmama nedenlerine bakılacak olduğu zaman;

  1. İnternet bağlantısı olmaması ya da kopması
  2. Sitelerin URL adreslerinin yanlışlıkla değiştirilmiş olması
  3. Herhangi bir WordPress eklentisi
  4. Üçüncü taraf hizmeti olarak bilinen API çağrıları engel olabilir.

WordPress Güncelleme Başarısız

WordPress Güncelleme Başarısızlıkları Nasıl Onarılır?

WordPress güncelleme başarısızlıkları nasıl onarılır diye merak edenlerin belirli adımları takip etmesi gerekir. Bu adımlar;

  1. İnternet bağlantısı ya da site URL’si kontrol edilmelidir.
  2. WordPress site sağlığı kullanılarak REST API durumlarını kontrol etmek gerekir.
  3. Tüm WordPress’te yer alan eklentileri devre dışı bırakmak gerekir.
  4. Web sitesi üzerinde bulunan güvenlik duvarı hizmetleri kontrol edilmelidir. Sucuri ya da Cloudflare gibi web sitesi güvenlik duvarı hizmeti tercih ediliyorsa REST API isteklerini engelleme durumları söz konusu olabilir. Bu yüzden güvenlik duvarı filtreleri IP adreslerinden şüphelenildiği anlarda web siteleri devam eden DDOS saldırıları altında olduğu zaman istekleri engellemeleri söz konusu olabilir. Bu süreçlerde geçici bir şekilde Cloudflare kullananların devre dışı bırakması sorunun çözülmesi için yeterli olacaktır.
  5. WordPress hata ayıklama günlüklerini etkinleştirdikten sonra incelemek gerekir. Değişiklikler yapıldıktan sonra kaydederek dosyaların sunucuya yüklenmesi gerekir.
  6. Geçici bir şekilde klasik olarak yer alan WordPress düzenleyiciye geçiş yapılmalıdır. Bu hata üzerinde geçici çözüm olarak klasik düzenleyicileri etkinleştirmek ile geçerli olacaktır. İçerikleri güncellemek ya da yayına almak için REST API adresine güvenmeyen en eski WordPress editörü olarak bilinir. Klasik eklentilerin kurulumu yapıldıktan sonra etkinleştirdikten sonra sorun çözülecektir.
  7. Son adıma gelindiği zaman destek istemek gerekir.

Bu tüm yöntemler denenmesine rağmen hala onarım için gerekli başarı elde edilemezse destek istemek gerekir. Doğrudan bulunan barındırma sağlayıcısı ile iletişime geçerek işlemlere başlanabilir. Sunucu günlükleri ile beraber ek araçlar üzerinde erişimler yer alır. Bir yandan da yapılandırılmış bir sunucu ya da sonunda aksaklıklardan ötürü meydana gelebilir. Bir de diğer uzman ve kullanıcılarda meydana gelen hataları düzeltmeye yardımcı olacak WordPress forumları üzerinde ya da gruplardan yardım istenebilir.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir