SEO Analizi Nasıl Yapılır?

SEO Analizi Nasıl Yapılır?

SEO analizi, özellikle e-ticaret sitelerinin arama motorlarına ne denli uyumlu olduğunun göstergesidir. Yapılan çalışmalar neticesinde web sitenizdeki SEO açısından eksiklikleri tespit edebilir, gerekli tedbirleri alabilirsiniz. Belli başlı hususları dikkate alarak bu analizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu kapsamda yapacağınız SEO analizi çalışmasını aşağıdaki başlıklarımızda bulabilirsiniz.

SEO Analizi

Google Görünürlüğünüzü Araştırın

SEO analizi yaparken atılması gereken ilk adım Google’daki görünürlüğünüzü araştırmaktır. Web sitenizle ilgili arama motoru sonuç sayfasında yapacağınız küçük bir inceleme size bundan sonraki adımlar için fikir verecektir. Sonuç sayfasında 2. Sayfada mısınız yoksa 9-10. Sayfalarda mısın gibi araştırmalar size yön verecektir.

Meta Açıklamaları ve URL Analizini Yapın

SEO analizi sürecinde ürün açıklamalarınızın her birinde meta açıklaması ve sitede URL yapılanması olması çok önemlidir. Eğer web sitenizde bu anlamda bir uyumsuzluk var ise URL optimizasyonu ile gerekli çalışmaları yapmanız gerekir. Bunun yanında meta açıklamalarının SEO için uygun olup olmadığını kontrol ederek gerekli uyumun sağlanması kapsamında tedbir alabilirsiniz.

Sayfadaki Başlık ve Alt Başlıkların Kontrolünü Sağlayın

SEO analizi sürecinde sayfanızda yer alan başlık ve alt başlıkları kontrol etmeniz gerekir. Site içerisindeki ana başlıkların H1 etiketi ile diğer başlıların da sırası ile H2, H3.. şeklinde devam etmesini sağlayın. Bu tedbir aynı zamanda sayfanın doğru şekilde indekslenmesine de destek olacaktır.

SEO Analizi Nasıl Yapılır?

Linklerin Kontrolünü Sağlayın

Web sitenizdeki dışarıdan gelen linklerinizi kontrol etmeniz SEO analizi açısından kritik bir husustur. Yapacağınız backlink çalışması ile diğer sitelerden aldığınız linklerin kalitesini ve sizin amaçlarınıza hizmet edip etmediğini kontrol etmelisiniz. Aynı zamanda linklerin doğru web sitesine yönlendirmesi de kontrol edilecek hususlardan biridir.

Bozuk Linklerin Kontrolünü Sağlayın

Web sitenizdeki linkler kullanıcının karşısına 404 hatası çıkarabilir. Bu durumda olan linklerinizi kontrol etmeniz gerekebilir. Kapsamlı bir SEO analizi sonucunda bozuk linkleri web sitenizden kaldırmanız icap edebilir.

Görsel Nitelikli URL ve Alt Etiketleri Önemseyin

Web sitenizdeki görsellerin SEO açısından arama motoru ile uyumluluğu kontrol edilmelidir. Görsellerin URL yapıları ve alt etiketlerini kontrol ederek gerekli optimizasyon çalışması yapmanız gerekebilir.

İçerik ve Metin Analizinizi Yapın

SEO analizi esnasında web sitenizde yer alan metin ve içeriklerle ilgili de analiz yapmanız gerekir. İçeriklerde ilgili anahtar kelimelerin kullanılıp kullanılmadığı, bunun yanında kullanılan içeriklerin özgün olması, SEO açısından hayati öneme sahiptir.

Web Sitenizin Hızını Test Edin

Site hızı, tercih edilmek için çok önemli bir sebeptir. Siteniz yavaş yükleniyorsa kullanıcı bu siteyi tercih etmek istemez. Bu durum arama motorları tarafından da istenmeyen bir durumdur. Web sitenizin hız testini yaparak sorunlu alanlarınızla ilgili gerekli hız artırma çalışmalarınızı yapabilirsiniz.

SEO analizi, web sitesinin SEO ile tam bir uyum yakalaması için yapılan çalışmaların tümünü ifade eden bir kavramdır. Web sitenizin arama motorları tarafından ilgi çekici olmasını istiyorsanız bu çalışmayı yapmanız gerekir. Yapılan analiz ile web sitenizdeki eksiklikleri görecek, gerekli planlamayı yapacak ve SEO uyumu konusunda müdahaleler yapacaksınız.

SEO analizini kimin yapması gerektiği sorusu aklınıza gelebilir. Bu çalışmayı yapacak kişiler web sitesi sahipleri olabileceği gibi web siteniz ile ilgilenen SEO uzmanı da olabilir. Yapacağınız çalışma sonrasında web sitenizdeki gelişmeleri takip etmeniz kolaylaşacak, otomasyonu sağlamak için gereken araçlara kolay sahip olmanız söz konusu olabilir.

Yapılan analiz sonucunda bazı SEO araçlarını kullanmaya karar verebilirsiniz. Bu sayede web sitenizin SEO uyumlu olması için harcayacağınız zamanı da kısaltmış olursunuz. Yapılan ayrıntılı analizler neticesinde veri takibini daha kolay yapabilir, kolay bir şekilde müdahale planı oluşturabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir