Firebase Nedir

Firebase Nedir

Firebase organizasyonunun kuruluşları, 2011 yılında James Tamplin ve Andrew Lee tarafından kurulan Envolve1‘de bulunmaktadır. Mimarların Programlama arayüzü aracılığıyla web sayfalarına çevrimiçi konuşma bileşeni vermelerini sağlamak için kurulan Envolve, planlayıcılar tarafından organize edilenin (model, uygulama verilerini mantıklı bir şekilde müşterilerle senkronize bir şekilde paylaşma) aksine şaşırtıcı bir şekilde kullanılmaktadır. Sonuç olarak, yaratıcılar 2012 yılında, bildiğimiz FireBase’in temellerinin atıldığı organizasyon bölümünü seçtiler. 2012’den itibaren çeşitli geliştirmelerle çok yönlü ve web uygulaması ilerleme aşaması olarak düzenlenen Firebase, 2014 yılında Google tarafından satın alındı2.

Satın alındıktan sonra Google tarafından çeşitli ek bileşenler ekleyen yardım, küçük ve orta ölçekli tüm uygulama geliştirme ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir3. Bu nedenle (ayrıca) ücretsiz kullanım sunan yardım, müşteri verilerinin toplanmasına erişim ve yönetim kurulu, kayıt, toplantı ve ekran incelemesi ve testler gibi uygulama içi uygulamalardan iletimi uyarır, organize etmek için çok az bildirimde bulunur. Gizli aşamadan itibaren kontrol panosu. Ücretli planlar (Yangın Planı ve Patlama Planı) açıkça daha yoğun organizasyon ve ek parçalar sunar.

Bu döngülerin düzenlenmesi içinde Firebase, ekstra bir sunucuya ve sunucu tarafında herhangi bir kod oluşturmaya gerek kalmadan ilişkilendirme panosu üzerinden yanıt sunar. Bu nedenle kullanılabilecek parçalar; Gerçek Zamanlı Bilgi tabanı, Bildirim ve Uzak Yapılandırma. Tabii ki Firebase Cloud Informing (FCM) ile ikinci bildirim göndermek için kullanılan Google Cloud Informing (GCM) kararı olan Firebase, JSON (JavaScript Article Documentation) planındaki verileri tablolar yerine root-kid olarak tutuyor. ve bilgi indeksi geliştirmede SQL. Bu geliştirme ve düzenlemeler sayesinde, veri tabanındaki herhangi bir değişikliğin bir sonraki müşteriye anında iletilmesi mümkün hale gelmektedir. Bu muazzam sayıda düzenleme, kullanım, aşama ve diğer özel nüanslar için Firebase Documentation4 sayfasını inceleyebilirsiniz.

Firebase’i kullanma

Firebase’i kullanmak için birçok Google kuruluşunda olduğu gibi bir Google Kimliğiniz olması gerekir. Bu aşamada, varsa Google Mail (GMail) hesabınızı kullanabilir ve Firebase site sayfasından işaretleyerek müşteri panosuna erişebilirsiniz. Her şeyi al yuvarlanan düğmesine dokunarak veya sayfanın en yüksek yerindeki Kontrol merkezi arayüzüne dokunarak ilerleyebilirsiniz

Yavaş yavaş başka bir görev yapabiliriz. Bir çaba, uygulama için aşamalar arası bir bölmedir. Buna göre bileşenler, örneğin Veri seti, İstemci Yöneticiler ve Uzak Düzenleme Android, iOS ve web uygulamaları arasında bölünebilir.

Görev Adı, Girişim Kimliği, Alanlar ve diğer ilgili alanları makul bir şekilde doldurduktan sonra Taahhüt Yap butonu ile efor oluşturma işlemini tamamlıyoruz.

Bu aşamadan sonra,  iOS, Android veya muhtemelen web uygulaması ile birleştirilmelidir. Uygun rulmanlar taahhüt sayfasında bulunabilir. iOS paketi kimliği, iOS karışımı için zorunludur. Ayrıca, çalışmaya bağlı olarak uygulama atamasını ve Uygulama Mağazası Kimliğini tanımlayabilirsiniz. Android uygulama karışımı için hayati bir alan olarak Android grup adı gereklidir

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir