React Skeleton Nasıl Kullanılır?

React Skeleton Nasıl Kullanılır?

React Skeleton kullanımı, için yapılması gereken işlem,verilerin yüklemesi gerçekleşmediği zaman Skeleton yani iskelet bileşeni kullanılır.  Kullanımı oldukça kolaydır. Dünya genelinde birçok ünlü şirketler ve markalar tarafından kullanılmıştır. React, sanal DOM kullanarak çok daha iyi sayfa optimizasyonu sağlar. Facebook tarafından tanıtılmış olan Javascript kütüphanesi olarak işlev görmektedir.

React Nedir?

React, en popüler Javascript kütüphanesi işlevini görmektedir. Kullanıcı arayüzü (UI) oluşturmak üzere kullanılmaktadır. Açık kaynaklı bir koddur ve veriler yüklenmediği zaman iskelet bileşeni kullanmaktadır. Arayüz oluşturmak adına bileşenler yeniden kullanılabilir. Bileşenlerde component denilen yapılar kullanılmaktadır. Bu bileşenler birçok görsel ara yüzün bileşenleridir ve yeniden kullanılma özelliği vardır. Facebook tarafından 2011 yılında geliştirilmiştir. React kullanıcı arayüzü oluşturmaya yarayan geliştirilmiş kütüphanedir.

React Skeleton Neden Kullanılmalıdır?

React Skeleton kullanımı ile ilgili en net özelliği kullanımı kolay olmasıdır. React Skeleton kullanımı öğrenildiğinde yurt dışı ve yurt içinde, birçok iş imkanı sunmaktadır. Çok büyük destekçi topluluğuna sahiptir. En çok sevilen framework’ü olarak seçilmiştir. Herhangi bir uygulama için oluşturulan uygulama diğerlerinde de kullanılabilmektedir. Performans açısından oldukça hızlı sonuçlar vermektedir.

React Skeleton Nasıl Kullanılır?

React Skeleton kullanımı oldukça kolaydır. Daha iyi performans sergilemesinden dolayı olduğu söylenemez. Daha çok yazmayı kolay hale getirdiği için tercih edilmektedir. Skeleton kullanımı için React JS ile yapılması gerekenler şu şekildedir.

React Skeleton uygulaması oluşturarak modül kurulumu gerçekleştirme

  1. Adım: (npx oluştur-tepki-uygulama klasör adı) işlemlerini kullanarak, React uygulaması oluşturulur.
  2. Adım: (cd klasör adı) komutu girilerek, klasör adı projesi oluşturulur.
  3. Adım: (npm install @material-ui/core), (npm install @material-ui/lab) komutu ile malzeme ui kurulumu gerçekleştirilir.
  4. Adım: Örnek kodlar yazılarak App.js dosyası oluşturulur.

Uygulama Çalıştırma Adımı:

Uygulama çalıştırma adımı ile (npm başlangıç) projesinin kök dizini oluşturulur. Son aşamada, tarayıcı açılarak http://localhost:3000/ adres ile çıktıyı oluşturulmalıdır.

React Skeleton Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

React Skeleton ortaya çıkışı, 2011 yılında Facebook ile gerçekleşmiştir. Facebook 2011 yılında yayınladığı Javascript portu yayınlayarak, Reach içine program dilini yerleştirmiştir. XHP; kullanıcı taraflı olan ve bileşen oluşturmayı sağlayan, PHP alan yüküne sahiptir. Facebook yükselişe geçtiği dönemler olduğu için daha çok kontrol sahibi olmak için programlama ihtiyacı duymaktadır. Facebook çalışanları XHP sistemini baz alarak bir fikir ortaya sundu. Ortaya sunulan fikir geliştirilerek, Fax JS adı verilen ilk versiyonu ortaya çıkarmayı başarmıştır.

React Skeleton ortaya çıkışı, ile ilk zamanlarda yanlış stratejileri beraberinde getirdi. Daha sonra doğru strateji ve adımlarla günümüzde en çok kullanılan kütüphanelerden biri olmayı başardı. Özellikle Airbnb ve Netflix gibi büyük şirketlerin, React Skeleton tercih etmesi nedeniyle geliştiricilerin ilgisini çekmeyi başardı. Ayrıca yıllar süren gelişimini tamamlayarak, React Skeleton  stabil bir yapıya sahip olarak en çok kullanılan açık kaynaklı kütüphane olmayı başardı

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir