Google Hesap Nasıl Silinir?

Google Hesap Nasıl Silinir?

Google hesabı silmek elbette mümkündür. Ama her şeyden önce bilmeniz gereken şeyler vardır. Google hesabınızı silerseniz, artık hiçbir Google hizmetini kullanamazsınız. Hesabınızı sildikten sonra, Google hesabınıza bağlı tüm hizmetlere artık erişilemez. Bu, örneğin, Google Drive’da depolanan verileri ve bulutta depolanan kişileri içerir. Google Play Müzikten satın alınan şarkıların da süresi dolar ve artık indirilemez. Google hesabınıza bağlı bir YouTube kanalınız varsa, yüklenen videolarla birlikte o da silinecektir. Hesabınıza hangi Google hizmetlerinin bağlı olduğunu öğrenmek istiyorsanız, Google kontrol panelinize bakın.

Önemli: Google Pay hizmetini kullanıyorsanız, önce orada depolanan kredinizi kullanmalısınız. Hesabı sildikten sonra süresi dolar ve geri alınamaz. Bu, Google Play Store’daki kredi için de geçerlidir.

Adım Adım Google Hesabını Silme

Önce kullanıcı verilerinizle Google’a giriş yapın.  Ekranın sağ üst köşesinde profil resminizi bulacaksınız, onu seçin ve ardından “Google Hesabı”na tıklayın. Şimdi soldaki dizinde “Veri ve Kişiselleştirme” alt öğesini açın. Bir sonraki görünümde, biraz aşağı kaydırın ve “Hizmeti veya hesabı sil”de “Verileri, hizmetleri ve hesabı yönet”in altına tıklayın. Şimdi “Google hesabımı sil” başlığının altındaki “Hesabımı sil” düğmesini seçin. Doğrulama için şifrenizi girdikten sonra yeni bir pencere açılacaktır. Hesabınızı sildiğinizde kaybolan tüm hizmetler yeniden görüntülenir. Talimatları dikkatlice okuyun ve bir işaret ile onaylayın. Son olarak aşağıdaki “HESAP SİL” düğmesine basmanız yeterli olmuş olacak.

Google Hesabı Bireysel Hizmetleri Silin

Google hesap silme dışında bireysel hizmetleri silme şansınız da vardır. Bunlar aşağıdaki gibidir. Google’a giriş yapın ve yukarıda açıklandığı gibi hesap ayarlarınızı açın. Veri ve Kişiselleştirme altında, aşağıda “Hizmeti veya hesabı sil” seçeneğini bulacaksınız. Bunu seçin ve bir sonraki pencerede “Hizmeti kaldır” ı tıklayın. Kısa bir şifre sorgusundan sonra, hesabınıza bağlı tüm hizmetlere ilişkin bir genel bakış alacaksınız. İstediğiniz hizmetin arkasındaki çöp simgesine tıklayın. Çıkan uyarı notlarını dikkatlice okuyun ve onaylayın. İlgili hizmet artık silinmiştir ve artık kullanılamaz durumdadır.

Mobil Üzerinde Önceki Sahibin Google Hesabını Silme

Google, yeni akıllı telefonlar için yerleşik cihaz korumasına sahiptir. Önceki sahibiniz, önce Google hesabını kaldırmadan Android telefonu sıfırlamışsa, ayarlarken şifre de dahil olmak üzere önceki sahibin önceden kurulmuş Google hesabını yeniden girmeniz gerekir. Bu durumda, hesap verilerini girebilmesi için cihazı önceki sahibine geri göndermeniz gerekir. Bu, daha sonra cihazın kilidini başka bir Google hesabı için açacaktır. Alternatif olarak, cihaz için fatura ve satın alma bilgilerine sahipseniz cep telefonu üreticisine başvurabilir ve böylece sizi gerçek sahibi olarak atar. Aradığınızı YouTube’da kanallarında da bulabilirsiniz. Orada Android cihaz kilidini atlayan yöntemler bulmanız mümkündür. Ancak unutmamanız gereken bir durum vardır. Bu duruma yalnızca gerçekten cihazın sahibiyseniz izin verilir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bunları da okumalısınız

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir