Subnettıng uzmanlığı nedir?

Subnettıng uzmanlığı nedir?

Alt ağ oluşturma, bir bilgisayar ağının boyutunu küçültmek için kullanılan bir ağ tasarım tekniğidir. Alt ağ, ana bilgisayarlar ve IP adresleri için aynı sayıda adresi kullanan bir ağın bir parçasıdır.

Bir ağdaki ana bilgisayar sayısını azaltarak, verileri yönlendirmek için gereken yönlendirici sayısı azalır. Bu, daha verimli ve sağlam ağlar sağlar. Bu nedenle hem kurumsal hem de ev ağlarında alt ağ oluşturma kullanılır.

Bir alt ağ oluşturan kişi, onu nasıl planlayacağını ve uygulayacağını anlar. Bir alt ağ oluşturmanın amacı, mevcut bir ağı daha az ana bilgisayarla daha küçük ağları destekleyebilmesi için iki veya daha fazla alt ağa bölmektir.

Örneğin, mevcut bir ağ için iki alt ağ oluşturmak istiyorsanız, ilk adım, her bir alt ağın düzgün çalışması için kaç ana bilgisayara ihtiyaç duyacağını belirlemek olacaktır.

Bu sayı belirlendikten sonra, her bir alt ağın aynı sayıda ana bilgisayara sahip olması için adresler bu aralıklardaki ana bilgisayarlara atanabilir. Daha sonra, tüm ana bilgisayarların birbirleriyle kolayca iletişim kurabilmesi için her bir alt ağdaki tüm ana bilgisayarlar arasındaki yolların belirlenmesi gerekir. Bu tamamlandıktan sonra, iki yeni alt ağ mevcut fiziksel ağa eklenebilir ve kullanıcılar için performansı ve erişilebilirliği geliştirmek için kullanılabilir.

SUBNETTING UZMANLIĞI Nasıl Ağ Oluşturur?

Bir alt ağ oluşturmak, mevcut bir IP adresi aralığını adres adı verilen daha küçük aralıklara bölmeyi içerir. Yeni aralıktaki her adres, orijinal aralıktan küçük veya ona eşit olmalıdır; aksi takdirde bir alt ağ olarak işlev görmez.

Her bir alt ağda kaç tane ana bilgisayar olması gerektiğini belirlemek için, fiziksel ağınızdaki ana bilgisayarların sayısıyla başlamalı ve ardından DNS sunucularınızı bu sayıdan çıkarmalısınız.

Yedek sunucularınızı bu sayıdan çıkarmak, size alt ağ başına önerilen minimum ana bilgisayar sayısını verecektir. Bu numaraya sahip olduğunuzda, kalan IP adresi alanınızı bu sayıya bölebilir ve alt ağ başına önerilen son ana bilgisayar sayısından çıkarabilirsiniz.

Sonuç, fiziksel olarak bağlı ağınızda kullanmak istediğiniz alt ağ başına minimum ana bilgisayar sayısı olmalıdır.

SUBNETTING UZMANLIĞI Çalışma Süreci Nedir?

Bir alt ağ içindeki ana bilgisayarlar, birbirleriyle kolayca iletişim kurabilmeleri için ortak ana bilgisayar dosyalarını paylaşır. Her ana bilgisayar dosyası, ana bilgisayar adları, IP adresleri ve sokak adresleri ve telefon numaraları gibi fiziksel konum bilgileri gibi bilgileri içerir. Tüm bu bilgi parçaları, ana bilgisayar tablosu veya HOSTS dosyası adı verilen ortak bir veritabanında saklanır.

Bir IP ağındaki her ana bilgisayarın, ağ terminolojisinde düğüm adresi olarak da adlandırılan IP adresi biçiminde benzersiz bir adresi vardır.

Yeni bir alt ağ oluştururken, düğüm adreslerini bir düğüm adresi kümesinden diğerine kopyalamanız yeterlidir. Bunu yapmak, her bir alt ağdaki tüm düğümlerin ana bilgisayar adları, IP adresleri ve fiziksel konumlar hakkında aynı bilgilere erişmesini sağlar.

Ağ oluşturmada alt ağ oluşturma, bir ağı daha küçük alt ağlara bölme işlemidir. Her alt ağ, benzersiz adreslere sahip belirli sayıda cihazı barındırır.

Alt ağ oluşturma, genellikle güvenlik amacıyla ağları ayırmak için kullanılır. Bazı uygulama sunucularının maksimum performans için kendi alt ağları vardır. Ayrıca, belirli kullanım durumları için özel web sunucuları vardır.

SUBNETTING UZMANLIĞI Sistem Özellikleri

Alt ağ, bir IP ağındaki ana bilgisayarların bir alt kümesidir. Her alt ağ, bir IP ağı içindeki alt ağı benzersiz şekilde tanımlayan benzersiz bir ikili adrese sahiptir. Örneğin, IP adresini düşünün. Bu, örneğimizdeki ilk alt ağdaki ilk ana bilgisayarın adresidir.

Aslında, bu alt ağdaki üç ana bilgisayarın tümü aynı ikili IP adresine sahiptir. Alt ağlara bazen sınıflar veya aralıklar denir. Genellikle .1 veya .100 gibi başlangıç ​​noktalarından sonra adlandırılırlar.

Bir IP ağı oluşturduğunuzda, alt ağ maskesi olarak bilinen özel bir IP adresi aralığını kullanarak onu birden çok alt ağa bölebilirsiniz. Alt ağ maskesi, ikili adresin hangi bölümünün alt ağdaki hangi ana bilgisayarı tanımladığını tanımlar.

Örneğin, bunun nasıl çalıştığını bir önceki örneğimizle görelim. Aynı ikili IP adresi kullanılmaktadır. Bu sefer, alt ağdaki her bir ana bilgisayar için ayrı ana bilgisayar kimlikleri oluşturmak üzere alt ana bilgisayar bölümünün ana bilgisayar bölümüyle birlikte nasıl çalıştığını göstermek için 255.0.0.0 ikili maskesi kullanılır.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir