SEO Ajansı Hangi Hizmetleri Verir?

SEO Ajansı Hangi Hizmetleri Verir?

SEO, web sitenizin, markanızın veya ürününüzün Google’da daha görünür hale gelmesini sağlayan çalışmaların tamamıdır. SEO çalışmaları uzmanlık isteyen, deneyim ve tecrübe isteyen bir iştir. SEO konusunda hep taze kalan, güncellemeleri takip eden, gelişmeleri ve yeni teknikleri keşfeden halk arasında SEO’cu sektör arasında SEO uzmanları ayakta kalabilir.

SEO yöntemleri ve teknikleri profesyonel bir şekilde yürütülmelidir.

Profesyonel SEO Nedir?

SEO çalışmaların tamamını profesyonel bir ekiple, profesyonel bir şekilde yönetilmesi profesyonel SEO’dur.

Profesyonel SEO Ajansı aşağıda sıralanan şu hizmetleri verir.

  • Kurumsal SEO
  • SEM
  • Kullanıcı Deneyimi (UX)
  • Online İtibar Yönetimi

1-Kurumsal SEO Nedir?

Markanın veya ürünün Google’da üst sıralarda yer alması için Kurumsal SEO çalışmaları yapılır. SEO için yapılan yatırım çok daha yüksek geri dönüşlerle ticari kazanca dönüşür. Gelişen dijital dünyanın hız kesmeyen çocuğu olan SEO, fiiliyatta bulunan ürün mağazasının e-ticaret sitesinin profesyonel bir şekilde yönetilerek arama motorlarında üst sıralara çıkmasını dolayısıyla daha çok satış ve daha çok maddi gelir elde edilmesini sağlar.

Kurumsal SEO için yapılan tüm çalışmalar, kullanılan tüm yöntemler aynı zamanda dijital dünyada bir reklamdır.

Kurumsal SEO ile marka bilinirliği artar, marka saygınlık kazanır.

Dijital dünyada maddi kazanca en çabuk dönüşen reklam türüdür.

Yapılan SEO çalışmaları ile hedef kitledeki potansiyel müşterilere erişim sağlanır.

2-Search Engine Marketing (SEM)

SEM, Search Engine Marketing ifadesinin kısaltılmış halidir. Türkçe ’ye çevrildiğinde Arama Motoru Pazarlaması olarak çevrilir. Arama motorlarında yer alacak dijital reklamların yayınlanması ve yönetilmesi işlemidir. Google Adwords ve Facebook ADS bunların en başında gelen internet reklam çeşitleridir.

SEM, SEO ile kardeş bir uygulamadır. Ayrı düşünülmemesi gerekir. Daha fazla müşteri, daha fazla bilinirlik, daha fazla deneyim ve daha fazla geri dönüş olmak için SEM çalışması çok önemlidir.

 3-Kullanıcı Deneyimi (UX)

Kullanıcı Deneyimi, web sitesine gelen ziyaretçinin sitede geçirdiği sürenin yönetilmesine ve ziyaretçinin aradığını en kısa sürede bulmasına yardımcı olan bir çalışmadır.

  • HeatMap (Isı Haritası)
  • Tasarım ve Teknik Analiz
  • Ziyaret Takibi
  • Form Testi
  • Scrollmap Analizi
  • Konfeti Analizi

Yukarıda sıralanan Kullanıcı Deneyimi alt hizmetleri Profesyonel SEO Ajansı tarafından yürütülmelidir.

4-Online İtibar Yönetimi

Müşteriler, kullanıcılar kısacası insanlar dijital ortada yer alan itibar intibalarını önemsiyorlar. İnsanlar bir markayı, bir ürünü veya bir kişiyi araştırırken ilk önce Google’a soruyor ve internette arama sonuçlarında listelenen bilgileri ilk intiba için kullanıyorlar.

Eski yöntemlerden çok daha büyük etki yaratan dijital dünya, yazılan bir bilginin, yayınlanan bir belgenin kısa süre içerisinde milyonlarca insana ulaşmasını sağlayabiliyor. Dijital dünyada saygınlığınızı ve itibarınızı pozitif bilgiler ve belgeler ile desteklemek duyulan güveni tazeleyeceği gibi istikrarlı olmasını da sağlayacaktır.

Online itibar yönetimi bir yatırım veya reklam çalışması olarak değil markanın değerlerini savunmak için kullanılmalıdır.

… Ve Online İtibar Yönetimi de Profesyonel SEO Ajansı tarafından yönetilmelidir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir