İlk Şart; Kaliteli İçerik Üretmek!

İlk Şart; Kaliteli İçerik Üretmek!

“Kaliteli içerik pazarlamasının ilk şartı kaliteli içerik üretmektir.”

Dijital dünyanın en önemli mihenk taşlarından birisi şüphesiz ki içerik pazarlamadır. İçerik pazarlamasının da ilk şartı kaliteli içerik üretmektir.

Ülkemizde Dijital Pazarlama Dünyası’na müdahil olan kişi her geçen gün artmaktadır. Dijital dünyada istihdam edilen kişi sayısı arttıkça maalesef kaliteli içerik sayısı artmıyor. Bir de bunun içerisine freelance yani home office çalışan içerik yazarları, içerik editörleri eklenince üretilen kaliteli içerik sayısında düşüş yaşanıyor.

KALİTELİ İÇERİK NEDİR?

Kaliteli içerik, okura faydalı olan içeriktir. Kelime sayısını doldurmak, SEO’ya uygun olsun diye anahtar kelimeli bold yani kalın yazmak bir de konunun içerisine bir tane görsel eklemek içerik üretmek değildir.

Kaliteli içerikler tamamen özgün olur. Başka bir mecrada daha önce yayınlanmış bir içeriğin kelimelerini değiştirerek özgün içerik üretilmez. İçeriğin özgün olması kadar konu içi görsellerinde özgün olması gerekmektedir. Google görsel aramalar kısmına konuyu yazıp çıkan ilk görseli konu resmi olarak kullanmak hem etik değil hem de özgünlük değildir.

Kaliteli içerik alanında uzman olan içerik yazarları tarafından üretilir.

Ünlü Yazar Malcolm Gladwell tarafından ortaya atılan teoriye göre, çalıştığınız alanda yaptığınız pratik süresi ancak 10 bin saate ulaştığında beyniniz o konuya bütün yönleriyle vâkıf hâle geliyor. 10 bin saat pratik ve hazırlık sonucunda da gerçek başarıyı yakalamanız artık kaçınılmaz oluyor.

İçerik konusuna yeterince vakit ayırmayan, içerik konusunda kendini geliştirmeyenler kaliteli içerik üretmezler.

KALİTELİ İÇERİK VE SEO

Kaliteli içeriğin SEO’ya etkisi tahmin edilenden fazladır. Kaliteli içerik organik aramalardan doğan organik ziyaretçiler getirir. % 100 özgün, okura fayda odaklı içerikler kısa zaman içerisinde arama motorlarında üst sıralara çıkar ve organik ziyaretçisi sayısını arttırır.

SEO konusunda başarı getiren kaliteli içerikte bulunması gereken özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz.

  • Yeteri kadar uzunlukta olmalıdır.
  • Görsellerle desteklenmiş olmalıdır.
  • Bilgi verici, yani okur faydalı olmalıdır.
  • Okuru sıkmayan bir üslupta olmalıdır.
  • Okunduktan sonra Sosyal Medyada paylaşılabilecek türde olmalıdır.
  • Zaman içerisinde değeri artan bir içerik olmalıdır.

KALİTELİ İÇERİK ETKİLEYİCİ BAŞLIK İLE BAŞLAR!

Kaliteli içerik başlığından belli olur. Başlığı etkileyici olan içerikler yazının tamamını okumaya iterken, ziyaretçinin web sitesinde geçirdiği süreyi de arttırır.

Etkileyici başlık konusuna küçük bir örnek vererek açıklamak gerekirse şöyle bir örnek yeterli olacaktır.

‘’ Diyet Yaparak Kilo Vermenin Yolu ‘’ yerine ‘’ Diyet Yaparak Kilo Vermenin 9 Başarılı Yolu ‘’ başlığı daha etkileyici ve okurun yazıyı okuması için daha teşvik edici olacaktır.

KALİTELİ İÇERİK İLGİ ÇEKİCİ GÖRSELLER İÇERİR!

İlgi çekici görseller de en az etkileyici başlıklar kadar okuyucunun içeriğe dâhil olmasına katkı sağlar. Yapılan araştırmalara göre sosyal medyada paylaşılan içeriklerin ilgi çekici görseller ile birlikte paylaşılması tıklama oranını arttırdığı gibi ziyaretçinin sitede geçireceği süreyi de arttıracaktır.

KOLAY OKUNAN İÇERİK ALT BAŞLIKLAR İÇEREN İÇERİKLERDİR.

Kaliteli içerikler, okuyucuyu sıkmayan ve kolay okunmasını sağlayan içeriklerdir. Kolay okunan içerikler alt başlıklara bölünmüş içeriklerdir. Alt başlıklar altına yeteri kadar açıklayıcı bilgiler girilmesi okunmasını kolaylaştırdığı gibi okuyucuyu sıkmadan kolayca bilgiden faydalanmasını sağlar.

KALİTELİ İÇERİK OKUYUCU İLE ETKİLEŞİMDE BULUNAN İÇERİKTİR!

İçeriği üretmek, etkileyici başlık bulmak kadar önemli olan bir diğer hususta içeriği sonlandırmak ve sonlandırırken okuyucu ile etkileşimde bulunmaktır. Çünkü okuyucu ile etkileşimde bulunmak okuyucuyu harekete geçirir. Call to Action ismi verilen bu yöntem sayesinde içerik sonlandırılırken okuyucuyu harekete geçirecek söylemlerde bulunulmalıdır. Sosyal medya hesaplarından paylaşmayı teşvik eden, içeriğe yorum yapmaya iten cümleler kurarak içerik ile okur arasındaki etkileşim köprüsü kurulmuş olur.

 KALİTELİ İÇERİK ÜRETMEK İÇİN KULLANILABİLECEK ARAÇLAR HANGİLERİDİR?

Visual.ly: İnfografik konusunda özgün ve kaliteli içerikleri bulunan bu site içerik üretmek konusunda ilham verici olabilir.

Contently: Birçok yazarın güzel fikirlerini paylaştığı bir platformdur.

Keywordtool.io: İçerik oluşturmadan önce içerik ile ilgili anahtar kelimeler konusunda fikir edinmeyi sağlayan bir araçtır.

Infogr.am: İçeriği infografikler ile güçlendirmek isteyenler için ücretsiz infografik oluşturma aracıdır

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir