Özgün İçerik ve Seo İlişkisi

Özgün İçerik ve Seo İlişkisi

Özgün içerik konusunda bu güne kadar birçok yazı okudunuz/okuduk. Bazı içerikler, özgün içerik konusunda doğru bilgiler verirken kimi içerikler tamamen yanlış bilgiler veriyordu.

Özgün içeriğin tanımı da birçok kişi tarafından birçok kez yapıldı.

Özgün İçerik Nedir?

Özgün içeriğin SEO ile olan ilişkisi konusuna değinmeden evvel özgün içerik nedir sorusuna net bir cevap vermek gerekir.

Özgün içerik, daha önce hiçbir ortamda / mecrada yayınlanmamış bir içeriğin oluşturulması ve yayınlanması demektir. Başka yerden kopyalanmamış, tamamen kendi tarafımızdan organik kelimeler ve ifadeler kullanılarak hazırlanmış içeriklere özgün içerik denir.

Burada özenle üzerinde durmamız gereken husus şudur;

‘’ Herhangi bir mecrada daha önce yayınlanmış yazının kelimelerini değiştirmek özgün içerik üretmek değildir. ‘’

Kaliteli Özgün İçerik Nedir?

Özgün içerik tanımı o kadar çok yapıldı ki, buna ek olarak kaliteli özgün içerik tanımı da yapmak faydalı olacaktır. Özgün içerik üretmek kadar kaliteli içerik üretmek de önemlidir. Kaliteli içerik üretmek için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

  • Kaliteli içerik kelime ve imla hataları içermez.

İnternette bir içerik yayınlamadan önce içeriğin baştan sonra kontrol edilmesi gerekmektedir. Bunun üç nedeni vardır. Birincisi insanlar kelime hatası ve imla hatası bulunan içerikleri okumaktan keyif almaz. İçeriğimizi insanlara okutmak adına kelime hatalarından ve imla hatalarından kaçınmalıyız. İkincisi, kelime hatası bol olan, imla kurallarına dikkat edilmeden üretilen içerikler okurun yazıyı rahat okuyamamasına neden olacağı gibi bazı yerlerde gerekli vurguların tam anlamıyla yapılamamış olmamasından da anlam düşüklüğü yaşanmasına neden olacaktır. Üçüncüsü ve son olarak, Google algoritmaları bir içeriğin kopya içerik olup olmadığını anlamaya çalışırken içeriği üst sıralara taşımak için kelime hatalarını ve imla hatalarını da tararlar.

Google, aynı muhteviyata sahip olan iki içerik arasında bir tercih yaptığında şüphesiz ki, imla ve kelime hatası olmayan içeriği tercih edecektir.

  • Kaliteli İçerik okura faydalı olan içeriklerdir.

Geçtiğimiz yıllarda her yerde gördüğümüz bir söylem yâda ifade vardı. ‘’ İçerik kraldır. ‘’ Evet, içerik kraldı sözü hala geçerliliğini korumakla birlikte SEO sektörü açısından yetersiz kalmaktadır.

“Kral olan içerik özgün, kaliteli ve okura faydalı olan içeriktir ” demek en doğrusu olacaktır.

  • Kaliteli içerik en az cümleleri kadar görseli ile de özgün olmalıdır.

Özgün içerik konusunda yeteri kadar gerekli bilgi paylaşılmaz. Paylaşılanlar da eksik ve yetersizdir. Kaliteli özgün içerik üretmek için gerekli olan niteliklerden bir başkası da içerik içerisinde kullanılan kelimeler, cümleler kadar içerik içerisinde kullanılan resimlerin, grafiklerin ve videoların da özgün olması gerektiğidir. Maalesef günümüzde içerik üretenler özgün içeriğin önemi konusunda bilinçlendiler ancak içerik içerisinde kullanılacak görsel materyallerin özgün olması konusunda pek o kadar da bilinçli değiller. Google arama motoruna içeriğin konusunu belirten bir arama sorgusu yapıp, görseller kısmında listelenen resimlerden birisini sağ tıkla bilgisayara kaydedip, içeriğe dâhil ederek bu konu aşılmaya daha doğrusu göz ardı edilmeye çalışılmaktadır.

Doğru olan yazı için tercih edilecek resminde en az yazı kadar özgün olmasıdır.

Özgün İçeriğin SEO’ya Katkısı Nedir?

Google, 2014 yılının başlarında Özgün İçerik konusunda bazı algoritma güncellemeleri yaparak özgün içeriğe gereken önemi vermeye başladı. Google, kaliteli, özgün ve fayda sağlayan içerikli siteleri üst sıralara taşıyarak ödüllendirmektedir.

Özgün içerik Google sıralamalarında yükselmenizi ve buna bağlı olarak da organik ziyaretçi sayınızda artış olmasını sağlayacaktır.

Özgün içerik yalnızca Google için değil sitenizi ziyaret eden internet kullanıcıları için de son derece önemlidir. Sitenizde özgün içerikler okuyan okuyucular daha sonra sitenizi tekrar tekrar ziyaret edeceklerdir. Bu nedenle web sitenizi kaliteli, özgün ve okur fayda odaklı içerikler ile sürekli güncel tutmak SEO açısından son derece önemlidir.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir