PageSpeed ​​Insights Puanınızı Artıracak WordPress Eklentileri

PageSpeed ​​Insights Puanınızı Artıracak WordPress Eklentileri

PageSpeed ​​Insights, Google’ın site hızını izleme aracıdır. Aracı buradan ziyaret edebilir, site testinizi görebilirsiniz. PageSpeed ​​Insights, bir siteyi analiz eder ve ona  100 puan üzerinden bir puan verir. Puanlama, web geliştiricisinin en iyi uygulamaları, Google politikaları ve teknik sınırlamaların bir karışımıdır. 50 altı puanlar kötüdür. Genellikle 80’in üstünde ise sitenizin hızı iyi demektir.

Sitenizin hızlandırma için değişikliklere ihtiyacı varsa, Google’ın üzerinde değişiklik yapmanızı önerdiği bazı hususlar şunlardır:

Sunucu yanıt süresi. Web barındırma sunucunuzun gelen bir ping’e yanıt vermesi ne kadar uzun sürerse, puanlarınız o kadar kötü olur.

Oluşturmayı engelleyen komut dosyaları. Sayfa yüklemesi tamamlanmadan önce bazı JavaScript ve CSS dosyalarının yüklenmesi gerekir. Çözüm genellikle bu stilleri veya komut dosyalarını eşzamansız olarak uygulamaktır, bu nedenle sayfa aynı anda komut dosyalarını yüklerken yüklemeye devam edebilir.

Tarayıcı önbelleği. Önbelleğe alma, bir tarayıcı, sayfa yüklendiğinde bir sayfanın bazı öğelerini yerel olarak kaydetmesine olanak tanır, böylece kullanıcı daha sonra sayfaya döndüğünde veya sitedeki başka bir sayfaya gittiğinde dosyaları tekrar indirmesi gerekmez. Sonraki yük hızlarını artırmak için ortak bir stil sayfası veya logo resmi gibi ortak öğeler ön belleğe alınmalıdır.

Görüntü optimizasyonu. Görüntüler pürüzsüzleştirmek, dosyalarda görünür herhangi bir kayıp olmaksızın dosyaların boyutunu sıkıştırabilir. Hiçbir insan gözü farkı göremez, ancak dosyaların boyutu% 10-50 oranında azaltılabilir. Bu, onların çok daha hızlı indirilmesini sağlar, böylece yükleme süreleri azaltılır.

Yönlendirmeler. Bir kullanıcıyı bir URL’den diğerine yönlendirirseniz, bu yönlendirmenin zaman alır. Yönlendirmeleri en aza indirgemek yükleri hızlandırır.

Genel dosya sıkıştırması. GZip sıkıştırması gibi bir şey kullanmak, sunucunuzun dosyaları daha küçük hale getirmesini sağlar, böylece sıkıştırılmamış dosyayı daha hızlı indirir.

Minified code. Bir minifier, HTML, CSS ve komut dosyalarınızdan gereksiz biçimlendirme ve konumlandırma kaldırır, böylece onları daha küçük yapar.

Elbette bir sayfanın yükleme sürelerini etkileyen  diğer öğeler vardır. Pingdom gibi bir araca giderseniz, aslında sitenizi yükleme işleminin tamamını görebilirsiniz.

WordPress Site Hızlandırma Eklentileri

WordPress Site Hızlandırma Eklentileri

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. Mehmet Karataş : Ocak 24, 2018 at 11:11 pm

    Bilgilendirme için teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir