Başarılı Bir SEO Planı Nasıl Yapılır?

Başarılı Bir SEO Planı Nasıl Yapılır?

“SEO çalışmaları belirli bir strateji zerine planlanarak yürütülmelidir.”

Plansız ve stratejisiz yürütülen SEO çalışmaları başarısız olmaya mahkumdur. Stratejik SEO çalışmaları emin adımlarla ilerlenmesini ve yapılan SEO çalışmalarından, uygulanan SEO yöntemlerinden en iyi şekilde faydalanılmasını sağlar.

SEO stratejisi belirli kalıplar üzerine oturtulmamalı ancak SEO çalışması yapacak her kişi kendi çalışmalarına özgü bir plan ve strateji geliştirmelidir.

  • Anahtar Kelime Araştırması
  • Backlink Çalışma Planı
  • İçerik Yönetimi
  • Sayfa Açılış Optimizasyonları

Bu ve buna benzer yöntemler belirli bir plan üzerine hazırlanmalı ve SEO stratejisi oluşturulmalıdır.

Başarılı Bir SEO Stratejisi Nasıl Oluşturulur?

SEO Stratejisi oluştururken göz önünde bulundurulması gereken bazı önemli noktalar vardır. Amaç ve hedefler belirlenmelidir. SEO’nun hangi amaçla uygulanacağı ve hangi hedefe odaklanacağı son derece önemlidir. Bir web sitesinin yüksek ziyaretçi sayısına ulaşmak için ilgili anahtar kelimeleri için yapılan SEO çalışması ile bir e-ticaret mağazasının ürün satışını arttırması için yapılacak olan SEO çalışması farklı SEO teknikleri ve yöntemleri içerir. Buna göre amaç ve hedef belirlenerek SEO çalışma

Hedef kitle dikkate alınarak SEO stratejisi hazırlanmalıdır. Potansiyel müşteri veya potansiyel ziyaretçi olarak kimler hedef kitleye dâhil edilmelidir. Örneğin, ayakkabı satan bir e-ticaret mağazasının şapkalarla ilgilenen bir kitleye doğru SEO çalışması yapması abesle iştigal olacaktır.

Başarılı bir SEO Stratejisi için yapılan SEO çalışmalarının geri dönüşümü de dikkatle izlenmelidir. Yapılan çalışmalar onucunda gelen organik ziyaretçi sayısı, gelen organik ziyaretçilerin web sitesinde geçirdiği süreler gibi performanslar ölçülerek geri dönüşümler izlenmelidir.

Başarılı bir SEO stratejisine dâhil edilmesi gereken en önemli husus içerik yönetimidir. Anahtar kelime analizi yaparak ya da anahtar kelime araştırması yaparak boşlukları tespit etmeli ve buna göre kaliteli ve özgün içerikler üretilmelidir. İçerikleri üretirken de belirli bir strateji üzerinde hareket edilmelidir. Üretilen ve yayınlanan içerikler kullanıcıya fayda sağlayan bir şekilde hazırlanmalıdır. Bir soruna, bir probleme çözüm önerisi sunan veya sorunu ya da problemi çözen bilgiler veren muhteviyatta olmalıdır.

SEO işi ile iştigal eden veya bu işi meslek olarak yapan kişilerin çok aşina olduğu bir söz vardır. ‘’ İçerik Kraldır. ‘’ İçerik olmadan, içerik yönetim sistemi olmadan, özgün ve kaliteli içerik olmadan Başarılı bir SEO Stratejisinden bahsedemeyiz.

Site İçi SEO ve Site Dışı SEO gibi teknik çalışmalar belirli bir düzen içerisinde yürütülmelidir. Site İçi SEO çalışmaları tamamlanmadan Site Dışı SEO çalışmalarına başlamak yapılan tüm SEO çalışmalarının boşa gitmesine neden olur.

Örneğin sitenin URL yapısı düzenlenmeden, sayfaları, kodları, görselleri optimize edilmeden site dışı SEO çalışmalarından birisi olan Backlink çalışmasının yapılması gereksiz ve beyhude olacaktır. Ancak site içi SEO çalışmaları tamamlandıktan sonra doğru zamanda, kaliteli sitelerden alınan backlinkler yani web sitesine başka web sitelerinden link çıkış almak doğru ve faydalı olacaktır.

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. Degerli bilgiler icin saolun .

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir