SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

SEO yani arama motoru optimizasyonu hakkında bilgi edinmek isteyenler SEO çalışması hakkında araştırmalar yapmakta ve öğrendiklerini uygulayarak SEO çalışmalarının nasıl yapıldığını daha iyi öğrenmek istemektedirler. SEO çalışmalarında bazı terimler kafaları karıştırmakta ve bazı insanlar daha işin başında iken SEO sektörüne girmekten caymaktadırlar. Fakat bu durum direk olarak SEO terimleri ile karşılaşıp sanki bu terimlerin ders çalışır gibi ezberlenmesi gerekliliği görülmesindendir. Ancak işin aslına bakıldığında SEO ile ilgili terimlerin zaten uygulama esnasında ister istemez öğrenilmesi söz konusu olacaktır.

Site İçi Seo Çalışması

Öncelikle SEO çalışmalarının 2 türlü yapıldığına işaret edilir. Site içi ve site dışı SEO olup SEO çalışmaları içeriden başlamaktadır. Yani sitenin düzeni ilk etapta sağlanır. Bu son derece önemlidir. Çünkü site içi SEO uygulaması site dışı SEO uygulamasına zemin hazılayacaktır. Google’ında isteği gibi site sayfalarının özenle yapılandırılması gerekir.

Anahtar Kelime Belirleme Stratejisi

Google’ın verdiği hizmetlerden yararlanılması SEO çalışmalarında başarılı sonuçlar alınması adına önemli bir yere sahiptir. Anahtar kelime belirleme stratejisi hakkında Google verdiği link ile anahtar kelime yoğunluğunu ölçmektedir. Sayfaların yapılandırılması esnasında kelime yoğunluğu dikkate alınarak sayfa yapılandırılması sağlanmalıdırve asla meta keywords girilmemelidir. Hedef kelimeler başlıkta, alt başlıklarda ve makale içerisindeki bazı yerlerde geçmelidir. Makalenin kelime sayısına göre uygun oranda çeşitli anahtar kelime geçirilmelidir. Aynı zamanda makale içerisinde görsel örneklerden yararlanılarak makale daha güçlü hale getirilmelidir.

Meta Tag Önemi

Google’ın web sitesi sıralamasında önemli bir yere sahip olan ve ilk sıralara çıkmada değer bulan aynı zamanda ziyaretçi sayısını artırmaya yarayan meta tag kullanımı makaleye başlarken ana başlığın atılmasından sonraki ilk paragrafta 15 kelimeyi geçmeyecek şekilde makalenin kısa özeti olup bu 15 kelimelik paragrafta mutlaka bir anahtar kelime kullanımının sağlanması şeklinde bir uygulamadır.

Web Sitesi Hız Testi

Web sitelerinin ve sayfaların hızlı olması gerekliliği ziyaretçilerin sitede daha uzun kalmasını sağlayan bir durumdur. Bu nedenle site sahipleri web sitesi hız testinden yararlanarak sitelerine hız kazandırmanın yoluna bakmalıdırlar. Arama motoru Google’ın site hızı ölçme aracı kullanılarak web sitelerin optimize edilmesi sağlanmalıdır.

URL Yapısının İncelenmesi

Yükselme sinyallerinden bir diğeri de sitelerin URL yapısı olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar URL yapısının önemi pek anlaşılmasa dahi bu konuya önem verilip siteler URL yapılarını sade tutmaya özen göstermelidirler.

Görselliğin Önemi

Sitgesinde görsel içeriklere yer veren kişilerin görsel URL yapısını sadeleştirmey öenm vermeleri gerekir. Aynı zamanda görsellere ALT etiketi eklenmelidir.

Mobil Uyumlu Site

Google mobil uyumlu ve masaüstü SEO’ya önem verir. Bu nedenle site sahiplerinin de hem masaüstü hem de mobil uyumlu sitelerin oluşturulmasında özenli davranmaları gerektiği ortaya çıkıyor. Bilhassa akıllı telefon kullanımının artması ile internet bağlantılarının genel olarak mobillerden sağlanması sitelere sağlanan SEO çalışmalarının mobil uyumlu olmasını şartlı hale getirmiştir.

Değişen teknolojiye en hızlı ayak uyduran mekanizmanın Google olması Google’ın detaylara verdiği önemin önemsenmesi gerektiğini ortaya çıkartıyor. Bu nedenle Seo çalışmalarında masaüstü ve mobil uyumluluğun farklılaştırılması  her türlü cihazdan internete bağlanması halinde sitelerin ziyaretçilerinin artmasına kaynak teşkil ediyor.

Site Dışı SEO Çalışması

Backlink Alma

SEO çalışmalarında olmazsa olmazlardan bir tanesi daha! Backlinklerin önceki dönemlerde herhangi bir siteden alınmasının önemi çok büyük değil idi. Ancak Google’ın yapmış olduğu güncellemeden sonra her backlinkin kaliteli sitelerden alınması gerekliliği ortaya çıkıyor. Backlinkin önemi Google tarafından sitelerin birbirini önermesi şeklinde özetlenebilir.

Birbirini öneren ve makalelerde backlink kullanımına yer veren siteler Google tarafından sevilir ve Google botları tarafından zaman zaman ziyaret edilen siteler sıralamada değer kazanır. Bu nedenle backlink kullanımında Google’ın güncellemesi dikkate alınarak popüler sitelerden backlink alımına yer verilmesi gerekliliği unutulmamalıdır. Aksi halde domainin backlinke ihtiyaç duyan siteden daha düşük olması sitenin ilerlemesinde hiçbir kayde değer hareket olmamasına neden olacaktır.

Şu da unutulmamalıdır ki kaliteli sitelerden backlink almak çok da kolay olmayan bir durumu içerir. Bu sitelerin her talebe kolay kolay backlink vermesi söz konusu bile değildir. Dolayısıyla bu noktada bazı metodlar yer almaktadır.

Backlink Nasıl Alınır?

Popülerliğini koruyan sitelerden backlink alınması Google tarafından sevilecek bir yöntem olduğu kadar ziyaretçi sayısının artmasında da son derece işe yarayan bir uygulamadır. Kaliteli sitelerden backlink almak kolay olmadığına göre backlink nasıl alınır soruları ortaya çıkmaktadır.

Backlinkin masrafsız ve popüler sitelerden alınmasında kaliteli siteye ziyaretçi olarak girip bu noktada ziyaretçi yazılarından yararlanılarak yazıda backlink paylaşmak siteye olan ziyaretçi sayısının artmasına temel teşkil edecektir. Yalnız paylaşılan backlinklerin zaman zaman ve düzenli olarak kontrolü sağlanmalıdır.

Çünkü kolay kolay backlink vermeyen bu siteler paylaşılan backlinklerin yalnızca SEO amaçlı olduğunu anlayarak linkleri değiştirebilmekte veya kaldırabilmektedirler. Bunun için her zaman yorum yapılmalı, çeşitli backlink paylaşılmalı ve her zaman değişik kullanıcı adı ve yazar biyografisi kullanılmalıdır.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir