Yerel SEO Nasıl Yapılır?

Yerel SEO Nasıl Yapılır?

SEO gelişen arama motoru teknolojileri ile birlikte her geçen gün önem kazanmakta ve alt dallara ayrılmaktadır. Son zamanlara kadar Yerel SEO kavramı dillerde dolaşmakta ve ne olduğuna dair araştırmalar yapılmaktadır.

Genel SEO’nun yanı sıra artık Local SEO çalışmaları da küçük ve orta ölçekli işletmeler için önem kazanmakta. Bu durumda local SEO çalışmalarında da basit teknikler artık yetersiz kalmakta ve daha teknik bilgi ve yöntemler bu sektörde bir adım öne geçirmektedir.

Genel SEO ile lokal SEO özü itibariyle aynı olsa da ayrıldıkları birkaç püf nokta bulunmaktadır ki işte bunlar oldukça önem arz etmektedir.

Local SEO’nun Neden Önemli?

Local SEO ezberleri bozacak bir nitelik taşımaktadır. Zira ziyaretçi ve müşteri çekmek için birinci sırada olmanız elzem değildir. Çünkü örnek olarak herhangi bir hizmet sektörünü aradığımızı düşünelim. Bu durumda karşımıza sıralı olarak pek çok seçenek çıkacaktır. Yalnız bu seçenekler arasında ilk sırayı alan sizin dikkatinizi çekecek diye bir unsur yoktur. Zira burada farklı faktörlerde işin içine girmektedir.

Yorum ve Puanlamalar

Bu faktörler arasında yorum ve puanlamalar yer almaktadır. Sahte hesaplarla yapılan oylamalar göz önünde bulundurulmadan yapılan yorumlamalar dikkatleri toplama adına oldukça önemlidir. Zira verilen puanlar hem renkleri hem de yıldızlı şekilde gözükmesi hasebiyle göze çarpmaktadır.

Ancak yaptığınız aramada diğer seçeneklere de bakmanızı tavsiye ederiz. Çünkü yukarıda da söylediğimiz gibi ilk sırada yer alanın en iyi olduğu düşüncesi tamamen yanlıştır. Diğer seçenekler arasında yer alanların daha kaliteli ve beğenilen yerler olabileceği pek kuvvetli muhtemeldir.

Hesabınızın Bulunması Faydalı Platformlar

Hem görünürlüğünüzü artırma hem de farklı kitlelere ulaşabilme adına sosyal medya platformları oldukça önemlidir. Dolayısıyla arama motorunda çıkan sıralamalarda, yorumlarda ve puanlamalarda iyi bir yer edinmek ve müşteri kazanmak istiyorsanız bu sosyal medya platformlarda yer almanız son derece önem arz etmektedir.

Bu platformlar Facebook, İnstagram, Foursquare gibi sıralanabilir.  Ancak bu platformlarda yer almak başlı başına yeterli değildir bunun yanında birtakım geliştirme ve iyileştirmeler yapmanız gereklidir.

Geliştirme ve İyileştirmeler

Öncelikle hizmetlerinizi ve kendinizi anlatan güzel ve doğru bir tanıtım yazısı yazmanız gereklidir. Bu yazı ile kendinizi tanıtırken çevrenizdekilere de güven vermeniz amaçlanmalıdır.

Yazılı tanıtımın yanı sıra görsel hatta işitsel dokümanlara yer vermek rakipleriniz karşısında sizleri öne geçirecektir. Ancak bu görsel ve işitsel dokümanların işinizle alakalı olmasına azami dikkat göstermelisiniz.

Bir diğer önemli nokta ise iletişim numaralarınızı doğru vermektir. Aksi takdirde size olan güveni sarsma ihtimaliniz olabilir.

Firmanız veya şirketiniz ile ilgili açılış ve kapanış saatlerini doğru ve net bir şekilde yazmanız gereklidir. Böylelikle hem siz bu saatler arasında aranacaksınız hem de müşteriler sizi olmadık vakitlerde aramaktan kaçınacaklardır.

Tabi bunları yaparken vitrin olarak sergileyeceğiniz profil ve kapak fotoğraflarınızın da özenle seçilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Zira içerikten önce dış görüntü insanların dikkatini çekmektedir. Böylelikle dikkatleri üzerinize toplamayı başarabilirsiniz.

Diğer önemli bir husus ise bunları yaparken sektörünüz ile ilgili doğru kategorileri seçmeniz gereklidir. Aksi takdirde temizlik ile ilgili bir alanda boy gösteriyorsanız tam aksi şekilde çevre kirliliği aramaları içerisinde çıkabilirsiniz. Tabi bu biraz abartı olsa da imkansız da değildir.

Tüm bunlara dikkat ettikten sonra geriye kalan tek şey müşterilerinize kaliteli hizmet sunmak olacaktır. Zira müşteri müşteriyi çekecektir. Fısıltı gazetesi aracılığıyla namınız yayılacak ve daha çok müşteriye ulaşma imkanınız doğacaktır.

 

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir