On-Page SEO Nedir, Nasıl Yapılır? [Sayfa içi Seo Rehberi]

On-Page SEO Nedir, Nasıl Yapılır? [Sayfa içi Seo Rehberi]

Makalemizde On-Page SEO (Sayfa içi SEO – Site içi SEO] nedir? On-Page SEO nasıl yapılır hakkında bilgiler vereceğiz.  Türkçesiyle site içinde yaptığımız optimizasyona Site içi SEO denmektedir. On-Page SEO genel anlamıyla kaliteli özgün içerik, temiz kodlama, kalıcı bağlantılar gibi birçok unsurlara göre belirlenir. Şimdi sizlere bu unsurları detaylı bir şekilde açıklayalım.

1-Site Başlığı

Sayfa başlıklarınız sitenizdeki en önemli SEO faktörlerinden biridir. Sayfalarınızın ve yayınlarınızın her biri, o sayfanın anahtar kelimelerini içeren benzersiz başlığa sahip olmalıdır. Örneğin, yazdığınız makalenin başlığı faydalı SEO teknikleri ile alakalı olsun. Bu nedenle, başlığa  Faydalı SEO Teknikleri eklemeniz veya ‘SEO Teknikleri’ gibi varyasyonlarını eklemeniz SEO açısından faydalı olacaktır. Bu şekilde, birisi bir arama motorunda “faydalı SEO teknikleri” kelimesini araştırdığında ön sıralarda çıkmanız için daha kolay olacaktır.

2. Meta Açıklamaları

Birçok kişi kendi sayfalarına meta açıklamalar eklemeyi unutur. Bu açıklamalar, içeriğinize alakalı anahtar kelimeler eklemek için önemli bir yerdir, çünkü bunlar sayfanız listelenirken arama sonuçları içinde kullanılır. Örneğin, ‘faydalı SEO teknikleri’ örneğini kullanmaya devam edersek, o sayfa için iyi bir meta açıklaması ve anahtar kelimeyi içeren bir cümle kullanırsak daha dikkat çekeceği için Tıklama oranınızı arttırabilir.

3.URL Yapısı

Sayfalarınızın her biri için arama motoru dostu URL’ler bulunması, daha iyi tarama getirmesi nedeniyle önerilir. Daha kısa URL’ler arama motoru sonuçlarında daha iyi performans gösteriyor gibi görünse de, bu tek faktör değildir. Hedeflenen anahtar kelimeleri içeren URL’ler de daha iyi performans gösterir. Bu anahtar kelimelerin konumu da önemli bir etkiye sahip olabilir. Örneğin, site.com/moradam, site.com/365/738/subfolder/moradam ‘dan  daha iyi performans gösterir.

4.Başlık Etiketleri

Makalelerinizi yazarken, insanların okumalarını kolaylaştırmak için içeriğinizi daha küçük bölümlere ve paragraflara bölmelisiniz. Bu bölümlere H1, H2, H3, H4 vb. Genel olarak H1 etiketleri, ana sayfanızın başlığı için ayrılmıştır ve sonraki başlıklar (sadece bu yazı boyunca kullandıklarım gibi) H2, H3 vb. Yayınlanır. Arama motorları, içeriğinizde nelerin önemli olduğunu belirlemek için bunları taramaya başlar. Anahtar kelime açısından zengin başlıklar daha genel olanlardan daha faydalıdır. Yükselmek istediğiniz kelimenin makalelerini yazarken başlık olarak H1 etiketinde kullanmanızı öneriyoruz.

5. Anahtar Kelime Yoğunluğu

Arama motorlarının içeriğinizin ne olduğunu öğrenmelerinde yardımcı olması nedeniyle içeriğinizle alakalı anahtar kelimeler eklemek çok önemlidir. Bununla birlikte, yalnızca arama motoru robotları için anahtar kelimeleri aşırı derecede tekrarlamanızı ve aşırı kullanmamaya çalışın. Bu, sitenizin arama motorlarından men edilmesine neden olabilir. Bunu önlemek için, anahtar kelime yoğunluğunuzu kabaca% 3-5′e tutmaya çalışın.

6.Resimlerde Alt Etiket

İçeriğinizde resimler kullanmak, sitenizi daha görsel olarak çekici hale getirmenin ve sıkıcı metin parçalarından kurtulmak için en güzel yoldur. Sitenizin SEO’sunu geliştirmeye yardımcı olması için resimleri kullanabilirsiniz. Yüklediğiniz tüm resimlerin alt başlıklarını ve açıklama kısmını girmeyi unutmayınız. Böylece Google’ ın görsel kısmında da trafik çekmenizi kolaylaştıracaktır.

Özet geçecek olursak;
Bu teknikler, sayfanızın SEO’larını iyileştirmenin yollarından sadece bir kaçı. Bağımsız olarak kullanılan herhangi biri sitenizin sıralamasında çok fazla fark yaratmaz, ancak birlikte kullanıldığında sitenizin trafiğini artırmaya yardımcı olabilirler. Sayfalarınızın daha iyi çalışmasına yardımcı olurlar, tüm sitenizin arama motoru örümcekleri tarafından taranmasına yardımcı olurlar, dahili sayfaların değerini artırmaya yardımcı olurlar ve dahili sayfaların belirli anahtar kelime öbekleri ile alaka düzeyini oluştururlar. Kısacası sitenizin bütünleşmesini, Google’ın sitenizi anlamasını kolaylaştırıyor. Bir sonraki blog yazısında görüşmek üzere.

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. […] Site içi SEO( Onpage SEO)  olarak da bildiğimiz birkaç işlemden ibarettir. Site İçi SEO yazısına tıklayarak makalemizi detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz. […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir