SEO Uzmanı Nasıl Olunur

SEO Uzmanı Nasıl Olunur

SEO uzmanı olmak için hangi yolları izlemeniz gerektiğini merak ediyor musunuz?Harika çünkü bu kılavuz size bilmeniz gereken her şeyi gösterecek.Bir seo uzmanı olmak düşündüğünüz kadar da zor değil.Tek yapmanız gereken size göstereceğimiz Kılavuza uyup kendinizi geliştirmenizi sağlamanız.

Gerçek bir SEO uzmanı olmanın önemi

“Gerçek” bir SEO uzmanı dediğimde,bölümlere yapısal olarak ayrılan bir arama yoğunluğunu tutarlı bir şekilde arttıran kişiden bahsediyorum.”Uzman” seviyesi aynı zamanda beklenmedik sonuçlarla mücadele edecek bilgiye sahip olmanız anlamına geliyor. SEO’nun nasıl yapılacağını bilmenin güzelliği,beceri ile para kazanmanın çok fazla yolu olduğudur.

Seçenek #1:Kendi kendinize yapın

Kendi işiniz için SEO’ yapmanın birkaç getirisi var.

1.Kendi başarınızdan siz sorumlusun. SEO’da istediğin kadar sıkı veya istediğin kadar az çalışabilirsin.

2.İstediğiniz kadar sermaye ayırabilirsiniz.(Bir ajansa yatırım yapmadığınız sürece).

4.En büyük etkiye sahip olana odaklanmak zorunda kalacaksınız.Çalıştırmanız ve büyütmeniz gereken bir işiniz var.Bu SEO’nun önemsiz ayrıntılarına odaklanamayacağınızın göstergesidir.Bu sizi daha derin düşünmeye ve SEO’nun en önemli unsurunu bulmaya zorlar. SEO’yu öğrenmenin güzelliği kurduğunuz her yeni işi büyütürken bunu kullanabilecek olmanız.

Seçenek #2:Müşteri edinin.

Müşteri edinmek SEO’dan elde edeceğin geliri arttırmanın tek hızlı yoludur.Aynı zamanda başka bir işe tekrar yatırabileceğin hızlı bir nakit akışı elde etmenin çok iyi bir yoludur.

 

1.Gerçekçi olmayan beklentiler.Bu genellikle zayıf bir müşteri uygulaması veya inceleme sisteminin ürünüdür.Eğer gerçekçi beklentiler kurmazsanız pişman olursunuz.Satış kotanızı karşılamak için mümkün olanı abartmayın.

2.Müşteriler güvenilmez olabilir ve nakit akışınıza zarar verebilir.Sizin toplama sisteminiz ne kadar iyi olursa olsun ödeme zamanı geldiğinde oyunlar çeviren müşteriler olacaktır.

3.İşletme başınızı ağrıtacak.Bir SEO ajansını çalıştırmak zorludur çünkü her kampanya benzersizdir.Yani her kampanya farklı işler,çalışmalar gerektirir.Bu,katı sistemleri oluşturmayı zorluyor ve derecelendirmeyi de zor kılıyor.

4.İnsan sermayesi gerektirir.Bir SEO ajansını derecelendirmek için diğer insanların yorumlarını almak gerekebilir.

5.Bu birçok patronu olan bir iş.Müşterilerle çalışmak genelde bir görev gibi görünür ama iş değildir.Elbette kendinizi bu söylediğimin dışında tutarak durumu düzeltebilirsiniz.Bunu yap demesini söylemek daha kolay.

Seçenek #3:Niş site Çalışmaları

Niş site tek bir başlık üzerinde yoğunlaşan bir sitedir.Örneğin; bebek monitörleri.Niş siteye başlamak SEO’yu öğrenmenin en iyi yoludur.Bunun sebebi,bunu çözmek zorunda olmanız ve bunun bir ton risk taşımıyor olmasından kaynaklanmaktadır. SEO’ya başlamak için niş sitelerinin iyi bir seçenek olmasının diğer sebebi ise çok fazla sermayeye gerek olmamasıdır.

100 dolardan daha az bir maliyetle başlayabilirsiniz. Ayrıca,eğer anahtar kelime araştırmasını doğru yaparsanız daha düşük rekabete sahip nişler bulabilirsiniz.Niş site yaratırken karşılaşabileceğiniz en büyük risk zaman kaybıdır.Ama SEO becerilerinizi geliştirmeye çalışıyorsanız,harcadığınız zaman ilerlemenizde önemli olacaktır.

Ancak her şeyde olduğu gibi niş sitelerinde de bazı dezavantajlar vardır:

  • Düşük gelir olasılığı.Bu,makul bir gelir elde etmek için birden fazla niş site kurmanız gerektiğini gösterir.Daha fazla niş site kurduğunuzda işinize daha fazla karışıklık katmış olursunuz.Çünkü zaten bir tane başarılı websitesi kurmak oldukça zordur.Birden çok niş siteyi geliştirmek ve büyütmek sizde baş ağrısı yaratabilir.
  • Portföyünüz büyüdükçe kâr marjlarında azalma.Bunun nedeni, sitelerinizi yönetmek için daha fazla zaman harcamanızdan ya da işin çoğunu dışardan elde etmek zorunda kalmanızdandır.
  • Otorite websitelerinden daha fazla oynaklık.EMD ve Panda güncellemeleri Google’ın mikro-niş sitelerini beğenmediğini kanıtladı.Dürüst olmak gerekirse,sitelerin çoğu bu güncellemelerden etkilendi ve kullanıcılara çok az değer verdi.Ve çoğunun çoğaltılmış veya ince içeriği vardı.Bu SEO stratejisinde açıkladığım gibi,gerçek değeri yaratarak niş sitelerinizdeki oynaklığı azaltabilirsiniz.

Seçenek #4:Yetki alanınızı geliştirin.

Birkaç nedenle otorite websitesi modelini seviyorum:

  • Büyümeye daha fazla fırsatları var.
  • İçerik kısıtlamaları daha az.
  • Ceza riskini azaltmışlardır.

Diğer seçenekler gibi bazı dezavantajlarda var:

  • Daha fazla zaman yatırımı.Çok iyi bir otorite websitesi yaratmak için,hedeflediğiniz nişte uzmanlığa sahip olmanız gerekir.Yüzeysel içerik üretmek bir otorite websitesi oluşturmanızda size yardımcı olmaz.Sektörünüzde uzman olmak için zamanınızın en az %25’lik kısmını bu işe ayırmalısınız.Ardından,harika bir otorite sitesi oluşturabilirsiniz.
  • Daha büyük sermaye yatırımı. Eğer kendi içerikleriniz yazıyorsanız bu sizi etkilemeyecektir.Eğer içeriklerinizi dışardan almayı planlıyorsanız,o zaman sermaye yoğun olacaktır.Çünkü “otorite” içeriği üretmek kaliteli yazarlar ve daha geniş sözcük sayımları gerektirir.Bu iki faktörde maliyetinizi arttırır. Bu işlere yeni başlayan arkadaşlar için biraz cep yakabilir.

Seçenek #5:Satım Talepleri

Müşteri odaklı web siteleri oluşturmak, müşterileri tercih etmek için iyi bir alternatiftir.Bu rotayı hiç takip etmedim, ancak varolanları biliyorum.Özünde, önce “Ankara  tesisatçısı” gibi yerel bir anahtar kelimeyi tanımlamış olursunuz.Ardından, o anahtar kelimeye göre sıralama yapmak için bir web sitesi oluşturursunuz.Site sıralandıktan sonra, organik olanları Ankara’nın gerçek tesisatçılarına satabilirsiniz.

Seçenek #6:Çalışan olun.

Bu seçeneğin herkes için ideal olmadığını biliyorum, ancak ayağınızı ıslatmanın iyi bir yoludur.Şirket içi SEO  kiralamak isteyen her türde şirket var.Bunu yapmanın yolu bu şirketlerden birinde işe alınmak ve biraz deneyim kazanmaktır.Ardından,kendi SEO işletmenizi büyütmek veya diğer projelerde çalışmak için çalışabilirsiniz.Bu şekilde gelir konusunda stres çekmezsiniz.

Ayrıca müşterinin SEO rotasını almak istiyorsanız, çalışan olmak iyi bir yoldur.Patronunuz aynı anda birçok patrona sahip olmanız için gereken deneyimi size verecektir.

Seçenek #7:Gelir Kaynağını Çeşitlendirme

Bu benim favori seçeneğimdir. Farklı şekillerde para kazanmak için SEO becerilerinizi kullanın. Bu, riski azaltır ve tek bir yöntemle güvenirsiniz.

Örneğin, gelirinizin% 100’ü müşteriden gelirse, ateşle oynuyorsunuz demektir. Yaptığınız yanlış bir şey olduğunda bunu karşılayacak bir bütçeniz olmaması sizin lekelenmenize sebep olacaktır.

Başlangıçta çeşitlilik kazanmak kabul edilebilir. Ancak mümkün olan en kısa sürede daha iyi gelir çeşitlendirmesi için çalışmalısınız. SEO uzmanı olma önemini bildiğinize göre, “ben” olma yolunda en önemli kısmını açıklayayım.

DOĞRU ZİHNİYET İLE BAŞLAYIN.

Sizi kişisel gelişim gurusu konuşmasıyla sık boğaz etmeyeceğim, ancak zihniyetinizin hayatta herhangi bir şeye ulaşırken ne kadar büyük bir önemi olduğunu inkar edemeyiz.

 

Bu önemli gerçekle başlayayım :

SEO’nun değerli olmasının tek nedeni, gelirleri büyütme de bir araç olmasıdır.Elbette, markalaşma, itibar yönetimi hatta hile gibi başka amaçları da vardır.Ancak çoğu insan, yapısal arama trafiğini yoğunluğunu ve gelirlerini artırmak için SEO kullanıyor. SEO’nun bir araç olduğu gerçeğini asla gözden kaçırmayın.Elbette, algoritmalarla uğraşmak eğlencelidir, ancak her zaman amacın daha fazla para kazanmak  olduğunu unutmayın.

 

Temel SEO Bilgileri Edinin

Eğer kesin bir başlangıç yapıyorsanız, o zaman temel SEO bilgisi edinmeniz gerekir. Ve deneyime sahip olsanız bile, temelleri incelemeli ve pratik yapmalısınız. Bu bilgi takviye oluşturur.

“Günde sekiz saat çekim yapabilirsin, ancak tekniğin yanlışsa, tek olan şey yanlış yöntemle çok iyi bir çekim yapıyor oluşundur. Temelleri alın ve yaptığınız her şeyin seviyesi yükselecektir.”             -Michael Jordan

 

 

APG, Analitik Ve Veri Analizi

 

SEO, Anahtar Performans Göstergelerini (APG) analiz etmenizi gerektirir. Daha sonra yapmanız gereken sadece bu verileri incelemek.

Sadece şunu yapmanız yeterlidir:

A) hangi verinin önemli olduğunun bilinmesi ve  B) kampanyalarınızı geliştirmek için verilerin nasıl kullanılacağını bilmeniz.

Anlamanız gereken 1 numaralı araç Google Analytics’tir. Ve daha sonra, Google Search Console’u nasıl kullanacağınızı öğrenmeniz gerekiyor. Google Search Console, Google Analytics’in sahip olmadığı bir dizi işlev içeriyor. Daha fazla bilgi edinmek için bu kılavuzu kullanın.

Nasıl kullanılacağını öğrenmeniz için gereken son araç seti,  ahrefs,majestic,deepcrawl gibi programları kullanmak olacaktır.

 

ANAHTAR KELİME ARAŞTIRMASI

 Doğru anahtar kelimeleri belirlemek, öğrenebileceğiniz en kritik becerilerden biridir. Anahtar kelime araştırması için en iyi programlardan biri Google Keywords Planner‘ ı kullanmanız olacaktır. Bu araç çercevesinde hangi kelimenin aylık ne kadar aranma hacminin olduğunu gözlemleyebilirsiniz.

RAKİP ANALİZİ

Potansiyel anahtar kelimeler bulmak sadece ilk adımdır. Rakiplerinizi analiz ederek anahtar kelimelerinizi doğrulamanız gerekir. Başlangıç seviyesindeyken sadece rakiplerinizin hareketlerini inceleyerek onların yolundan gidebilirsiniz. Belli bir seviyeye geldikten sonra kendinize özel stratejiler geliştirmelisiniz.

 

TEKNİK OPTİMİZASYON

Teknik sorunlar, sitenizin Google’daki performansını öldürecektir. Bu yüzden onları bulma ve onarma konusunda usta olmalısınız. Bunlar sitenin hızı, sunucu ve hosting ile alakalı ölçütlerdir. Bu konular hakkında bilgili olmanız gerekir.

SAYFA DÜZEYİNDE OPTİMİZASYON

Site içi SEO( Onpage SEO)  olarak da bildiğimiz birkaç işlemden ibarettir. Site İçi SEO yazısına tıklayarak makalemizi detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz.

 

SİTE MİMARİSİ

Web sitenizi nasıl yapılandıracağınızı anlamak temel bir SEO becerisidir.

İyi gelişmiş bir site mimarisi birkaç önemli şey yapar:

  1. Arama motoru örümceklerinin sitenizi daha verimli taramasına yardımcı olabilir
  2. Kullanıcı deneyimini artırabilir (UX)
  3. Link sermayesinin etkin akışı sebebiyle kaç tane geri bağlantıyı sıralamak istediğinizi azaltabilir.

 

İÇERİK VARLIĞINI GELİŞTİRME

Büyük olasılıkla “içerik kraldır” diye bir şey duydunuz. Bu doğru. İçerik, başarılı bir SEO kampanyasının en büyük unsurlarından biridir.Anahtar kelime hedefli içerik varlıklarını nasıl oluşturacağınızı öğrenmeniz esastır.

Bu rehberden bir şey çıkaracak olursan, etkili içeriğin nasıl oluşturulacağını öğrenmekten önemli bir şey yoktur.İçerik pazarlaması, yazı yazma ve satış kopyası yazma konusunda olabildiğince fazla çalışın.

 

İLİŞKİ KURMA VE SOSYAL YARDIM

SEO performansınızı yükseltmek için, ilişkiler kurmayı öğrenmeniz gerekir. Evet, SEO’da başarılı olabilmek için gerçek insanlarla iletişim kurmanız gerekir. İçine kapanık biriyseniz, bunun yutulması zor bir hap olduğunu biliyorum, fakat bu gerekli.Bu dünyada kendinizi toplumdan uzak yaşar bir halde bulmaktan kaçamazsınız.

Çevrimiçi ilişkiler kurmak için bilmeniz gereken 1 numaralı taktik değer değişme yöntemidir.Değer;fiyat, içerik, para ve fiziksel ürünler gibi birçok farklı biçimde gelebilir. Anlam ifade etmeyen bir şey için başka şeyler bulmaya çalışırsanız, muhtemelen başarısız olursunuz.

 

BAĞLANTI EDİNİMİ

İçerikten sonra, geri dönüşler ikinci en büyük sıralama faktörüdür. En güzel içeriği hazırlayabilirsiniz, ancak geri dönüş olmadan bocalarsınız. Kaliteli bir geri dönüşün ne olduğunu bilmek ve nasıl olduğunu bilmek, bir SEO uzmanı haline gelmenin anahtarıdır. Geri bağlantılarla ilgili rehberimiz, SEO’nun bu önemli öğesini öğrenmeye başlamanın en iyi yoludur.

 

 

DENETİMLER

Her SEO uzmanı, SEO denetimlerinin nasıl gerçekleştirileceğini bilmelidir. Denetimler, bir sitenin performansına zarar verebilecek sorunları belirlemenize yardımcı olur. Bu SEO denetim kılavuzunda açıkladığımız gibi, en azından belirli dönemlerde bir denetim yapmalısınız. Bu sayede sorunların üstesinden gelebilirsiniz.

Bunlar, bir SEO uzmanı olmak için öğrenmeniz gereken temel becerilerdir.Becerilerinizi geliştirmek konusunda ciddi iseniz,  daha çok araştırma ve eğitimlere katılmanızı tavsiye ederiz.

HAREKETE GEÇİN

Artık bir SEO uzmanı olmak için öğrenmeniz gereken şeyleri biliyorsunuz. Bu demektir ki, öğrenmek için vakit ayırmanız gerekiyor. Şimdi dikkatli olun…. bilgi edinme tuzağına düşmeyin.Yani, zamanınızın %100’ünü okumaya ve öğrenmeye ayırıyorsunuz ama asla harekete geçmiyorsunuz.

Sonuçları görmek için harekete geçmeniz gerekiyor. Çılgınca bir kavram, değil mi? Yeni başlayan biriyseniz, temel bilgilerinizi anlamaya çalışırken zamanınızın% 80’ini harcamanız gerekir. Ardından zamanınızın % 20’sini harekete geçmek için harcarsınız. Temelleri anladıktan sonra bu 80/20 bölünme,% 20 öğrenme ve  % 80 eylemle sonuçlanmalıdır.

 

Bunu aklınızda tutun : Ne kadar bildiğinizin hiçbir önemi yoktur.

Mike Tyson’ın dediği gibi:  “Herkesin,yüzüne yumruk atılana kadar bir planı vardır.” Çamura batana kadar öğrenip adapte olamazsınız.

 

Nasıl Harekete Geçilir?

Yeni iseniz, o zaman bir niş web sitesi başlatmanızı öneririz. Daha önce de belirttiğim gibi, niş bir siteyi başlatmak kolaydır ve az risk taşır.

 

*Niş sitenizi başlattıktan sonra, sonuçlarınızı analiz etmeniz gerekiyor.

Ancak önce SEO analizinin en önemli kurallarından birini anlamanız gerekir:

Sonuç çıkarma işlemini çok hızlı yapmayın. Google’ın algoritması, 200’den fazla farklı sıralama sinyali kullanıyor. Büyük resme bakmadan hızlı sonuçlar çıkarmak kolaydır.

Örneğin şunu söyleyebilirsiniz:

“Ana sayfadaki başlık değiştiği için sıralamam düştü.”

Bu doğru olsa bile, hızlı bir sonuca varmak istemezsiniz. Sonuçlandırmadan önce tüm faktörleri incelemelisiniz. Ve en önemlisi, verilerin size rehberlik etmesine izin vermeniz gerekir.

 

Organik arama yoğunluğunuz her arttığında veya azaldığında, bu basit beş adım analizini izlemeniz gerekir:

 

1.”NEDEN” sorusunu sorun.

Artış ve azalışları sorgulamak önemlidir, çünkü her ikisinden de bir şeyler  öğrenebilirsiniz.

Aşağıdaki sorulardan bazılarını sorun:

-Yeni backlink aldık mı?

-Site İçi  SEO’yu değiştirdik mi?

-Site mimarisini değiştirdik mi?

-Herhangi bir iç bağlantı ekledik veya çıkardık mı?

-Tarama sorunlarınız var mı?

-Herhangi bir algoritma güncellemesi var mı?

-Rota izleme yazılımımız doğru mu?

2.Bir hipotez geliştirin.

Olası suçluları belirledikten sonra, bir hipotez geliştirmelisiniz. Bunun değişmez olması gerekmez.

Basit bir şey gibi çalışacaktır: “Organik arama yoğunluğunuzun şu nedenlerden dolayı arttığını / azaltıldığını düşünüyorum:”

3.Bekleyin.

Doğru. Hipoteziniz üzerinde hemen harekete geçmemelisiniz. Bunun nedeni Google’ın algoritmasının uçucu olabilmesidir. Bazen beklemek ve hiçbir şey yapmamak en iyi çözümdür.Genellikle sorunun kendiliğinden düzelip büyümediğini görmek için bir hafta veya bir ay kadar beklerim. Düşüş devam ederse, o zaman harekete geçme zamanı demektir.

 

4.Test edin.

Hipoteziniz üzerinde en az  %90 emin olmanız durumunda harekete geçin. Birden fazla tespit elde ettiğinizde, bir seferde bir işlem yapın. Örneğin, bir önlem almadan önce en az bir hafta bekleyin.

5-Her zaman Google Analytics’te Ek Açıklamalar kullanın

 Her zaman eylemlerinizi Google Analytics’te yorumlayın. Bu, hipotezinize karşı bir kontroldür.Bu şekilde geri dönüp gerçekleştirdiğiniz kesin eylemin ya sonuçlarınızı geliştirdiğini  ya da sonuçlarınızı incitebildiğini görebilirsiniz.

 

Üç Aylık Denetimleri Çalıştırın

 SEO kampanyanızı üç ayda bir denetlemelisiniz. Bu, sorunların üstünde kalıp kalmanızı belirleyecektir. Ayrıca, kampanyanızı daha düzenli bir şekilde geliştirmenin yollarını belirlemenize yardımcı olacaktır.

 

Pivot(Dayanak/en önemli nokta)

Çoğu senaryoda, SEO analiziniz mikro değişikliklere neden olur. Ancak, tüm SEO stratejinizi yenilemeniz gerektiği  zamanlar da  olacaktır.

Her web sitesinin kendi benzersiz SEO deneyimine sahip olacağını unutmayın. Okuduğunuz SEO vaka incelemesinin önemi yoktur, durumunuz asla başkasınınki ile aynı olmayacaktır.Elbette, her kampanyada geçerli olan genel ilkeler vardır. Fakat kampanyanızın ortaya çıkışı tamamen benzersizdir.

Her kampanyanın 80/20’sini bulun. Sonuçlarınızın % 20’si sonuçlarınızın% 80’ini kullanıyorsa ne olacak? Bu eylemlere zaman ve emek harcayın.

BİR SİSTEM GELİŞTİRİN

 

SEO yapma konusunda bir “yol” yoktur, ancak gevşek bir sistem oluşturabilirsiniz. Örneğin, bu rehber, yılların deneyimi, testi ve hangi faktörlerin en büyük etkiye sahip olduğunun anlaşılmasını sağlayacaktır.

Ancak, benimki de dahil olmak üzere herhangi bir sistemin % 100’ünün çalıştığını hiç düşünmemiştim.Her web sitesi farklıdır. Her durum farklıdır.SEO sisteminiz veya stratejiniz organik olmalıdır .”Mükemmel” bir sistem yaratmaya çalışmayın çünkü imkansız.Sisteminizi oluşturun, test edin ve zamanla rafine edin.

 

 

BİLGİLİ VE HABERDAR OLUN.

 SEO endüstrisi dinamiktir ve daima değişiyor. Temeller nadiren değişirken, endüstride sabit kalmamak önemlidir.Genel haberler ve algoritma güncellemeleri için, Moradam Blog sayfasını okuyabilirsiniz.

Ayrıca zamanınızın çoğunu en iyi SEO bloglarını okuyarak öğrenmeye ayırmanızı öneririm. Belirli SEO felsefenizle aynı hizada olan bloglara da odaklanmayın. SEO yapmanın “doğru” veya “yanlış” yolu yoktur. Beyaz, gri ve siyah şapka SEO’nun hepsi aynı şeyi yapmaya çalışıyor. Herkesten öğrenebilirsiniz.

Bu şekilde, size tavsiye ettiğim birkaç blog göstereceğim. İçeriği özetleyin, çalışın ve harekete geçin.

 

KİBİRLİ DAVRANMAYIN

Mütevazi kalmak önemlidir. Organik arama yoğunluğuna hakim olduğunuzda bile, hala bir şey bilmiyormuş gibi davranmalısın. Öğrenmeyi ve kendinizi geliştirmeyi hiç bırakmayın.Beceri ve ilerlemede asla bir son yoktur.Her zaman gelişmek için bir yol vardır.

SABIRLI OLUN

Bir gecede bir şey konusunda uzman olamazsınız. Bir SEO uzmanı olmak bir maratondur, koşuşturmaca değildir. Her gün üzerinize düşen işi yapın ve dünden daha iyi olmaya çalışın. Her şeydeki başarınız, günlük yaptığınız şeylerin ürünüdür.

BİR SONRAKİ SEVİYEYE ULAŞMAK

 Belli bir noktada çabalarınızı ölçeklendirmek veya güçlendirmek isterseniz zaman alıcı SEO görevlerini bırakmanız gerekir. İlk defa SEO’ya girdiğimi hatırlıyorum, herşeyi yaptım. Hızla, her şeyi yapmaya çalışmakla işimi bir sonraki seviyeye götürebilmenin bir yolu olmadığını öğrendim.

Her şeyi kendinizin yapmaya çalışması başta sermayeniz yoksa iyi bir yaklaşımdır. Ancak en kısa sürede para kazanmaya başlayınca, zaman alan görevleri bırakmaya başlamanızı öneririm.

1.günden itibaren, yaptığınız her görevi analiz edin. Her gün aynı görevleri yerine getirdiğinizi göreceksiniz. Bunlar, temsilci seçmek için öğrenmeniz gereken görevlerdir. Yani, doğru sisteme sahip olduğunuz sürece bu böyledir.

Bir noktada, büyük olasılıkla bir SEO uzmanı olmaktan gerçek bir işletme sahibi olmaya geçiş yapmak (ve SEO uzmanı olmak) isteyeceksiniz.

İşte, SEO çabalarınızı nasıl ölçeklendirebileceğiniz konusunda hızlı bir kontrol listesi:

 

  1. İşletmenizde yaptığınız her şey için süreçler, prosedürler ve politikalar oluşturun. Bu adım atılmadan ölçeklendirme yapmak olanaksızdır.
  2. Süreçlerinizi, prosedürlerinizi ve politikalarınızı test edin. İşlemleriniz, prosedürleriniz ve politikalarınız aracılığıyla endüstride az bilgi sahibi birini edinin. Neden endüstrinin az bilgisi olan biri? Çünkü sistemlerinizin anlaşılması kolay olmalıdır.

 

Karmaşık prosedürler karışıklığa neden olur. Karışıklık gereksiz açıklama yaparak zaman kaybetmenize neden olur. Dışarıda bir perspektif yaratmak ,sisteminizi geliştirmek için anahtardır. Kendi kafanızda mantıklı olan şey başkalarına mantıklı gelmeyebilir.

 

3.Sistemli görevlerinizi yerine getirmek için birini kiralayın. Upwork’i kullanın, bir stajyer kiralayın ya da gitmek istediğiniz yol buysa çalışan işe alınız.Bu kişiye atamalarını ve nasıl tamamlanacağı ile ilgili prosedürü verin. Eğer sorularla boğuşuyorlarsa, prosedürlerinizi geliştirmelisiniz.

4.Yedekleme sistemleri oluşturun. Bu noktada, kendinizi  zaman alan görevlerden uzaklaştırıp onları devretmelisiniz. Ancak, her zaman en kötü senaryoya hazırlanmanız gerekir.

Örneğin, bu işi yerine getirmek için güvendiğiniz kişi kaybolabilir.

 

Bu yüzden daima bir yedek çözümünüz olmalı. “Arama” listenizde bazı serbest çalışanlar bulundurun. Bunlar, ilişkiler kurduğunuz ve onlara güvenebileceğinizi bildiğiniz insanlar olmalılar.

Başka bir yedekleme yöntemi, tek bir kişiye güvenmekten kaçınmaktır. Görevlerinizi tamamlamak için iki, üç veya dört insanı kiralayın.

 

Bu şekilde yarışmak zorundalar. Ve bir sıkıntı çıkarsa bile, hala yedekleriniz var. Ve unutma, şu anda sistemleri bu noktada yaratmış olacaksınız.

 

Böylece tüm yardımlarınız kaybolsa bile hala sistemleriniz var. Bu, hızlı bir şekilde birini işe alıp yolunuza devam edebileceğiniz anlamına gelir.

 

5.En büyük etkiye sahip olan eylemler üzerine odaklanın. SEO’daki “büyük etki” eylemleri harika içerik varlıkları yaratıyor, önemli etkilenenlerle ilişkiler kuruyor ve içeriğinizi teşvik ediyor (bağlantı edinimi ve sosyal).

En iyi hangi eylemi yapacağınızı bulmanız gerekir. Belki ilişkiler kurmada mükemmel olursunuz.Veya belkide ana yönetici olursunuz. Her iki durumda da, SEO performansınızın üzerine en çok etki eden eylemleri belirleyin. Bunlara odaklanın ve her şeyin dış kaynaktan alınmasını sağlayın.

İşte sistemleştirebileceğiniz ve dış kaynak kullanabileceğiniz bazı SEO görevleri:

 

  • Anahtar Kelime Araştırma
  • Rakip analizi
  • Teknik Optimizasyon
  • Sayfa Düzeyinde Optimizasyon
  • İçerik Yazarlığı
  • Infografik Yaratma
  • Blogger yardımı

 

SONUÇ VE EYLEM LİSTESİ

Bir SEO uzmanı olmanın yolu anahtarı işe koymaktır. Başarısızlıktan korkmayın çünkü SEO başınızı döndürebilir.Değişkenliği benimseyin ve öğrenin.SEO için yeni iseniz bunun sindirilmesinin çok önemli olduğunu biliyorum. Herhangi bir sorunuz varsa bloga yorum atarak sizlerin ve bizim aydınlanmamıza sebep olabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir