Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ?

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ?

SEO uyumlu makale nedir ve seo uyumlu makale nasıl yazılır merak ediyorsanız bu yazı tam sizlere göre. SEO Arama motoru optimizasyonu pazarlamacılar için inanılmaz derecede önemli olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Web sayfalarınızı optimize ettiğinizde (blog yayınlarınız dahil) web sitenizi, Google gibi arama motorları aracılığıyla markanıza, ürününüze veya hizmetinize ilişkin anahtar kelimeler arayan insanlara daha fazla görünür hale getiriyorsunuz. Blog içeriğini yazarken nelere  dikkat etmemiz gereken kriterleri sıralayalım.

1) Long Tail (Uzun Kuyruk) Kelimelere Odaklanın

Blog gönderilerinizi anahtar kelimeler için optimize etmek, yazılarınıza mümkün olduğunca çok sayıda anahtar kelime eklemekle başarılı bir SEO çalışması yapmış olmayız.  Hatta SEO çalışmanıza zarar bile verebilir. Blog yazarken dikkat etmeniz gereken kurallardan biri de blog yazısının başına bir veya iki anahtar kelime koymaktır. Yazınızın anahtar kelimesini dikkate alarak alanı daraltın ve direk hedef kitleye odaklanın.

Uzun kuyruklu anahtar kelimeleri kullanmak, bu amaçla daha verimli olabilir; çünkü uzun kuyruklu terimleri arayan web sitesi ziyaretçileri genellikle daha kalifiye olacaktır.Başka bir deyişle, uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanarak doğru trafik türünü (dönüştürecek ziyaretçiler)  getirecektir. Hangi anahtar kelimeleri yazmanız gerektiğini Google Keyword Tool’ u kullanabilirsiniz aranma hacmine göre belirleyebileceğiniz gibi, arama sonuçlarının en altındaki ilgili aramalar kısmındaki kelimeler de anahtar kelimenizi belirlemenizde yardımcı olabilir.
Anahtar kelimelerinizi dahil etmeniz gereken üç önemli yer vardır: başlık, URL ve meta açıklamaları.

a)Başlık

Blog yayınınızın başlığı (ör. Başlık), içeriğinizin alaka düzeyini belirlemek için bir arama motorunun ve okuyucunun ilk adımı olacak; dolayısıyla burada bir anahtar kelime de dahil olmak önemlidir.

Anahtar kelimenizi, başlığınızın ilk 65 karakterinde dahil etmeyi unutmayın.Teknik olarak, Google, karakter sayısı değil piksel genişliği ölçer ve organik arama sonuçları için piksel genişliğini yaklaşık olarak 500 piksten yaklaşık 65 piksele dönüştüren yaklaşık 600 piksele yükseltir.

Eğer uzun bir başlığa sahip sahipseniz, anahtar kelimenizi başlangıçta başlamak iyi bir fikirdir çünkü SERP’lerde son kısım görünmeyebilir. SEO açısından sitenize zarar verir.

b)Link Yapısı

Arama motorları, makalenizin ne olduğunu anlaması için URL’nize bakar  ve bu, bir sayfada dikkat edilmesi gereken ilk şeydir. Her yayını kendi benzersiz URL’sinde dikkate aldığı için URL’lerinizi yayınladığınız her yayında optimize etmek SEO açısında faydalı olacaktır. Link düzenlemesi yaparken anahtar kelimeye yer vermek önemlidir. Link kelime sayısını uzun tutmamaya da özen gösterelim. Yapılan araştırmalara göre 3-5 kelime arasında olması öneriliyor.

Url yapısı

c)Meta Açıklaması

Meta açıklamanızın arama motorlarına ve okuyuculara blog yazısı içeriğinizle ilgili bilgi vermesi amaçlanmaktadır. Bu nedenle, uzun kuyruklu teriminizi kullandığınızdan emin olun; böylece, Google’ın ve kitlenizin yayınınızın içeriğinde net olması sağlanır. Aynı zamanda, tıklama oranını arttırmaya yönelik olduğu için SEO açısından olumlu bir kriter olduğunu unutmayalım.

2-Mobil Uyumlu Sayfalar

Google’ın arama motorunu cep telefonlarında masaüstündekilerden çok kullandıklarını açıklaması bir yılı aşkın bir süredir. Ve mobil cihazlarda yapılan tüm değerli arama sorguları için Google, önce mobil uyumlu sayfaları görüntüler.

Duyarlı tasarım ve mobil cihaz dostu web siteleri kullanıcı deneyimi için her zaman önemli olsa da, SEO için de giderek daha fazla önem kazanmaktadır. Dolayısıyla, mobil deneyiminizi geliştirmeye odaklanmadıysanız, şimdi öncelik vermeniz gereken şey sitenizin mobil uyumluluğunu arttırmak olacaktır.

mobil uyumlu sayfalar

3-Resimlerin SEO Optimizasyonu

Blog yazılarınızda yalnızca metin kullanmak okuyucuların dikkatini çekmeyeceği gibi SEO açısından da zayıf bir içerik görüleceğinden yazınız alt sıralarda olmasına sebep olabilir . Arama motorları yazınızı tararken biz insanlar gibi direk resmi göremediği için yayının resimlerini alt etiketlerinden ve başlıklarından algılar. Bu yüzden resim ekledikten sonra resimlerinizin alt etiketi ve başlık kısmı olmasına dikkat ediniz.

Teknik olarak, alt metin, HTML’deki bir resim etiketine eklenebilecek bir özelliktir. İşte tam bir resim etiketi nasıl olur aşağıda örneğini paylaşıyoruz.

<Img class = “alignCenter gölge” src = “image.jpg” alt = “resim açıklaması” title = “resim araç ipucu“>

 4-Çok fazla benzer konu etiketi kullanmayın.

Konu etiketleri blog içeriğinizi düzenlemenize yardımcı olabilir, ancak aşırı kullanırsanız zararlı olabilirler. Benzer etiketleriniz çok fazla ise, arama motorları tarafından yinelenen içerik bulunduğundan cezalandırılabilirsiniz.

Bunu bir şekilde düşünün: Bir konu etiketi oluşturduğunuzda, o konu etiketindeki içeriğin görüntüleneceği yeni bir site sayfası da oluşturursunuz. Aynı içerik için benzer etiketleri çok fazla kullanırsanız, web sitenizde içeriği birden çok kez gösteriyormuşsunuz gibi arama motorlarına görünür. Örneğin, “blog yazısı”, “blog” ve “blog yazıları” gibi konu etiketleri, aynı yazı üzerinde kullanılmak üzere birbirlerine çok benzer.

Mevcut blog yayınlarınızın benzer etiketleri çok fazla olduğundan endişeleniyorsanız, onları temizlemek için kısa bir süre için zaman ayırın. Böylelikle yinelenen içeriğe düşmemiş olursunuz.

5-Makalenizin uzunluğunu optimize edin.

Makalelerinizin en az 300 kelime olduğundan emin olun. Google, uzun makaleleri seviyor, ancak makaleniz çok uzunsa, kullanıcıları korkutup kaçırabilir. Bu yüzden yaklaşık 700 kelimeyle yazıyı sonlandırmayı deneyin. Ayrıca genel bir kural olarak: arama terimlerinizi metninizin yaklaşık yüzde 1 ila 2’sine koymayı deneyin. Yani 300 kelimelik bir makalede, arama terimlerinizi 3-6 kez belirtmeniz gerekir.Sürekli içerik ekleyin, sitenizin hayatta olduğunu Google’a duyurun. Web sitenize gerçek ve işlevsel bilgiler eklemek, Google’a web sitenizin hayatta olduğu fikrini verecektir. Etkin bir web sitesi değilse, Google daha az tarama yapar. Bu sıralamalarınızı olumsuz etkileyebilir. Her gün olmasa da iki günde bir yeni bir makalenizi yayınlayın.

Sonuç

Günümüzde kaliteli içerik en iyi içeriktir. Özellikle de internet büyük bir çöplüğe dönmüşken… Ve iyi içerik aynı zamanda daha fazla ziyaretçiyi de beraberinde getirmektedir. İnternet sayfanızın SEO derecesini en üst seviyeye çıkarmak için maddelerimize göz atmanız yeterli olacaktır. Ama her şeyden önce unutmamanız gereken şey şudur: Çok, çok iyi bir yazı yazın!

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. […] hazırlanan bir içerik Google’da 1. sıraya yerleşmenizi sağlayacaktır. Kısacası bu da SEO Uyumlu İçerik anlamına […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir