Semantik SEO Uyumlu Makale

Semantik SEO Uyumlu Makale

Semantik SEO uyumlu makale içerikleri sitemiz için önemli noktalardan biri olarak kabul edilmektedir. Bu alan içerisinde de farklılıkların olduğunu unutmamalısınız. Nitekim semantik makale kesinlikle farklı bir alandır. Semantik kelime anlamı olarak anlam bilimi ve anlamsal bilim anlamına gelmektedir. Tamamen bir bütün halinde makalenin daha da iyileştirilmiş olmasını bu alan içerisinde yadsınamaz bir gerçektir.

Web sitelerimizin içerik olarak sürekli olarak gelişmesi ve geliştirilmesi gerekmektedir. Genel olarak baktığımız zaman sitemizde barındırmış olduğumuz içerikler ziyaretçilerimizin daha fazla vakit geçirmesi, bilgi edinmesi veya daha farklı amaçlar ile koyulmaktadır. Fakat bulundurmuş olduğumuz içeriklerin sitemizin yükselmesine ve gelişmesine de doğrudan katkısı bulunmaktadır. Bu nedenle de kesinlikle önemsenmesi gereken bir alandır.

Makaleye Giriş Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

SEO uyumlu makale yazarken unutmamanız gereken birçok nokta bulunmaktadır. Bunları göz önünde bulundurarak hazırlayacağınız içerikler daima sizlerin yararın olacaktır. Özellikle bu tür içeriklerde ve makalelerde giriş kısmı önemlidir. Tabiri caiz ise nasıl başlarsanız o şekilde gitmektedir. İyi başlarsanız hem iyi katkıları olacak hem de iyi bir içerik üretmiş olacaksınız.

  • Makale içerisinde kullanacağımız anahtarı muhakkak makalenin giriş kısmında geçirmelisiniz. İçeriğe giriş yapmanız ile birlikte anahtar kelimenin üzerinden yürümelisiniz. Daha sonrasında anahtar kelime ile ilgili tanıtım bittikten sonra uzatmadan gelişme kısmına geçmelisiniz.
  • Gelişme kısmında ise tamamen konu bütünlüğüne hâkim olup burada ziyaretçilerinize yönelik bir çalışma yapmalısınız. Örneğin sporu anlatıyorsanız bunu çeşitlendirerek spor türlerine giriş yapabilirsiniz. Bu şekilde daha etkili bir gelişme bölümü yapmış olacaksınız.
  • İçeriğin son kısmında ise artık öldürücü vuruşu yaparak başlık veya anahtarı geçirmelisiniz. Böylelikle içeriğimiz SEO konusunda mükemmel bir sonuç yaratacaktır.

Belirtmiş olduğumuz taktikleri kullanarak kesinlikle doğru sonuçlar elde edebileceğinizi unutmamalısınız. Aksi takdirde makale yazarken başarısız sonuçlara ulaşabilirsiniz.

SEO Uyumlu İçeklerin Püf Noktaları

Semantik SEO uyumlu makale alanında yukarı da nasıl bir içerik strateji ile ilerleyeceğinizi belirttik. İkinci aşama da ise genel olarak püf noktalarını incelememiz gerekmektedir. Böylece daha iyi bir içerik üretebileceksiniz.

  • Anahtar kelimelere link köprüleyebilirsiniz,
  • Anahtar kelimenizi başlıkta kullanmalısınız,
  • Uzun ve abartılı başlıklardan kesinlikle kaçınmalısınız,
  • İçerikte imla ve yazım kurallarını asla ihmal etmemelisiniz,
  • Gereksiz etiketlemelerden kaçınarak anahtara doğru etiketler yapmalısınız,
  • Anahtar yoğunluğunu iyi ayarlamalısınız,
  • Anahtar kelimeleri belli etmek için kalın, yatay, altı çizik gibi efektler kullanmalısınız,
  • İçerikleriniz en az 300 kelime olmalı, (Google verileri bu yönde bilgi vermektedir)
  • Ziyaretçileri meraklandıracak ve sürükleyecek noktalara içerikte yer verilmeli,
  • Görsellerin içerikte doğru boyutlandırılması gerekmekte,
  • İçerik tamamlandıktan sonra daha etkili hale getirmek için farklı kampanyalar yapılabilir, (Arkadaşını etiketle, paylaş arkadaşın bilsin vb.)

Belirtmiş olduğumuz bilgiler ile birlikte sitenizi ön plana çıkaracak içerikleri en doğru şekilde üretebilirsiniz. Kesinlikle doğru sonuçlar elde edebileceksiniz.

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. Semantik SEO : Ocak 19, 2018 at 6:03 pm

    Makeleniz gayet öğretici bir dille yazılmış. Tebrik ederim.

  2. Diğer sitelerde okuduğum makaleler ve anlatım izahlari beynimi sulandırmisti çok şeffaf ve bilgilendirici içerikler için Teşekkür ederim

  3. […] Semantik SEO Uyumlu Makale […]

  4. […] Eğer bu konuda yeterli bilgi sahibi değilseniz, nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız Semantik SEO Uyumlu Makale adlı yazımızı […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir