İçerik Optimizasyonu İçin Yardımcı Olacak Araçlar

İçerik Optimizasyonu İçin Yardımcı Olacak Araçlar

SEO’nun en önemli noktalarından bir tanesi de içerik optimizasyonudur. Eğer sitenizi ziyaret eden kullanıcılara hitap eden ve onların aradıkları içerikler sitenizde yer almıyorsa başarı elde etme ihtimaliniz bir hayli düşük olacaktır. Doğru ve SEO uyumlu içeriklerin nasıl hazırlanacağı konusunu SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? başlıklı yazımızda sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda ise içerik optimizasyonu konusunda sizlere yardımcı olacak araçlardan bahsedeceğiz. Bu araçların nasıl kullanıldığı ve özelliklerinin neler olduğuna değineceğiz.

Google Adwords Keyword Planner

Bu araçtan ve özelliklerinden yararlanabilmek için öncelikle Adwords hesabınızın olması gerekmektedir. Hesabınızı hiçbir ücret ödemeden kolaylıkla oluşturmanız mümkündür. İçeriklerinizde yer alan başlıklar ve alt başlıkların, anahtar kelimelerinizin aranma hacmini ve rekabet oranını öğrenmenizi sağlar.

Google Trends

Google Trends, günlük veriler ışığında en çok aranan ve okunan konuları kullanıcısına sunmaktadır. Haber sitelerinin mutlaka takip etmesi araçların en başında yer almaktadır. Kategori, ülke ve zamana göre filtreleme yapabilirsiniz. Yaptığımız filtreleme sonucunda son zamanlarda popüler olan arama ve konuları öğrenebilirsiniz.

HubSpot Blog Topic Generator

İngilizce siteler için mutlaka kullanılması gereken araçlardan bir tanesidir. HubSpot Blog Topic Generator yani HubSpot İçerik Başlık Oluşturucu aracı hedef kelime analizi yapar. Analiz sonucunda en çok aranan ve internette alakalı içeriklerin az olduğu konu başlıkların oluşturulmasını sağlar. İngilizce dilinde hizmet veren bu araçtan, hedef kelimeyi İngilizce olarak aratıp çeviri yaparak rahatlıkla yararlanabilirsiniz.

BuzzSumo

Soysal medya odaklı çalışan isteler için oldukça önemli bir araçtır. Başlıca Facebook, Linked, Twitter ve Pinterest olmak üzere sosyal medyada en çok paylaşımı yapılan haberler analiz eder. Ayrıca ülke, zaman ve kelime filtrelemeleri ile son zamanlarda ilgi gören içeriklere ulaşabilirsiniz.

Ahrefs Content Explorer

Ahrefs, BuzzSumo gbi popüler bir araca benzer bir araç geliştirmiştir. BuzzSumo’da olduğu gibi bu araçta sosyal medya analizleri yapmaktadır. Ahrefs farklı olarak rekabet analizi de yapmaktadır. Bu sayede rakip sitelerde en çok tıklama alan yani ziyaret edilen içerikleri görebilirsiniz. Bunun yanı sıra Ahrefs’in bu aracı backlink analizi için de en uygun araçlar arasında yer almaktadır.

Impactana

Bu aracın ücretli ve ücretsiz versiyonları ile hizmet sunmaktadır. Sosyal medya analizi yapan araçlar içerisinde yer almaktadır. Tarayıcıya eklenti ekleyerek gezinti yaptığınız web sayfaları ve içeriklerin sosyal medyada ki paylaşımlarını size sunmaktadır. Diğer sosyal medya analiz araçlarından farklı olarak video, resim ve yazılarda popülerlik ölçümü yapar.

Keyword Tool

Ücretli anahtar kelime öneren araçlardan bir tanesidir. Aslında ilk bakışta Google Keyword Planner ile aynı işlevi gördüğünü düşünebilirsiniz. ki araç arasındaki fark; Keyword Tool, Bing, YouTube, Amazon ve App Store’da en çok yapılan aramaları belirleyerek kullanıcısına sunar.Kullanımı da kullanıcı açısından oldukça rahattır. Arattığınız hedef kelime ile birlikte en çok arananları da sıralar. Kelimeleri ücretsiz olarak görebiliyorsunuz fakat aranma hacimlerini ücretli versiyonda görebiliyorsunuz.

 

 

 

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir