Sosyal Medya SEO’ya Olumlu Yansıyor!

Sosyal Medya SEO'ya Olumlu Yansıyor!

Sosyal medyanın SEO’ya etkisi tam bir bilinmez denklem diyebiliriz. Çünkü bu konuda Google tarafından hiç bir olumlu ya da olumsuz açıklama yok. Böyle olunca da SEO’ da sosyal medyayı kullanmak SEO uzmanları tarafından şüphe uyandırıyor. Çünkü sosyal medya kendi başına bir dünya denilebilir. Nasıl ki Google’un bir vizyonu, bir trafiği varsa aynı şey sosyal medya platformlarında da var. İşte bu yüzden sosyal medya, SEO için yalnızca olumlu bir etkiden öteye gidemiyor. Bunun sebepleri üzerinde biraz durabiliriz.

Bot Takipçiler

Sosyal medyada yüz binlerce takipçisi olan bir sayfanın popüler olduğu düşünülebilir. Ancak bu takipçilerini gerçek kişiler olup olmadığı kilit noktasıdır. Çünkü şimdi insan gibi çalışan makineler, yazılımlar yapmak çok kolay ve popüler. Bu durumda takipçiler bot çıkarsa Google’un karizması çizilecektir.

Site Trafiği Artışında Sosyal Medya Etkisi

sosyal medya Google tarafından baz alınmıyor olsa da sitenizin her hareketini Google baz alıyor. İşte bu yüzden sosyal medyada yapılması gereken şey oradaki kullanıcıları sitenizi yönlendirmeye çalışmaktır. Bu şekildeki bir artış sitenizi Google’da üst sıralara çıkaracaktır. Yani sosyal medyanın SEO’ya etkisi yalnızca dolaylı yoldan olabilmektedir.

Bir diğer husus Google trafiği benzer olan siteler arasında sıralama yaparken sosyal medya trafiği yoğun olana öncelik vermektedir. Yani burada sosyal medya eşitler arasında birincilik sağlayabilir.

Sosyal Link Oluşturmak

Bir de sosyal medya yoluyla site linklerinizin backlink olarak başka sitelerde yer almasını sağlayabilirsiniz. Bunun içinse kullanıcılara doygun içerikler sunmanız gerek.

Bu bahsettiğimiz şey içeriğin paylaşılmasıdır. Sosyal medyanın SEO’ya etkisi konusunda en etkili olan yöntem diyebiliriz. Sayfanızın sosyal medya kanallarında sıklıkla paylaşılması, aynı zamanda site trafiğinizi arttıracaktır. Paylaşılan bu linklerde ‘no follow’ etiketi olsa da bu trafik de sitenizi etkilemektedir.

Alan Adı Otoritesinin Yükselmesi

Cirosu yüksek olan tanınmış sayfaların sosyal medya ile desteklenmesi bu konumunu koruması için çok önemlidir. Sosyal medyada bir firmanın alan adı otoritesinin yükselmesinin sonucu sadece e-ticaret sitesinin satışlarında yükselme olarak değil, aynı zamanda fiziki satışlarda da yükselme olarak yansımaktadır.

Etkileşim

Sosyal medyanın yapacağı bir diğer şey ise kişilerin firmanızla direkt iletişim kurmasını sağlamaktır. Böylece kişiler soru sorabilir, bilgi alabilir ve soru işaretlerini giderebilir. Bu durum da sitenizin tanınırlığı ve en çok da güvenirliğini arttıran bir faktördür.

Sonuç olarak, sosyal medyanın SEO’ ya etkisi resmi olarak olmasa da fiili olarak mutlaka ki vardır.

Sosyal Medyada Paylaş

Çok Yorumlananlar

  1. […] ve beğenileri, gerçekten de bu sayfayı arama motoru sonuçlarında destekliyor mu? Sosyal Medya SEO’ya Olumlu Yansıyor! başlıklı yazımızda bu konuyu ele almış ve Sosyal Medya ve SEO İlişkisi başlıklı yazıda […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir