Backlink Analizi İçin Yardımcı Araçlar

backlink analizi

Backlinkin ne olduğu ve nasıl alındığı konusunda makalemizi sizlerle paylaşmıştık. Bu yazımızda ise Backlink analizinin nasıl yapıldığını ve backlink analiz araçlarının neler olduğunu sizlerle paylaşacağız. Backlinkler hakkında detaylı bilgi için Backlink Nasıl ve Nereden Alınır başlıklı makalemizden ulaşabilirsiniz.

Backlinki tekrar kısaca tanımlamak istiyoruz. Backlink kendi sitenizi arama motorlarından daha üst sıralara taşıyabilmek için başka bir sitenin üzerinde kendi sitenize ait linkin veya linklerin yer almasıdır. Kaynak kodlar aracılığıyla, footer kısmı ile ve yazı içerisinde başta olmak üzere birçok farklı yerde bulunmaktadır. Sağlıklı ve doğru backlink çalışması yapıldığı zaman site arama motorlarında üst sıralara çıkabilir. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. Her önünüze gelen siteden backlink almak olumsuz sonuçlar doğurabilir. Buna bağlı olarak siteniz arama motorlarında ki sıralamasında düşüş yaşayabilir.
Konumuza giriş yapmadan önce backlinkin ne olduğuna kısaca değindik. Şimdi ise backlink analizinin ne olduğu konusuna değinmek istiyoruz. Backlink analizi, backlink çalışmalarının sağlıklı ve en iyi şekilde yürütülüp sonuç vermesi için yapılacak olan araştırmaların tümüdür. Site kategorisi ve alexa sıralamasını göz önünde tutarak diğer siteleri incelemek ve aynı kategoride olmak koşulu ile uygun siteyi seçmektir.

Backlink Hangi Sitelerden Alınmalıdır?

Backlink almak istediğiniz site ile kendi siteniz aynı kategoride olmalıdır. Eğer olmazsa aldığınız backlink istediğiniz sonucu vermeyecek ve işinize yaramayacaktır. Arama motorları tarafından ban yemiş sitelerden backlink almamalısınız. Eğer ban yemiş bir siteden backlink alırsanız sitenizin sıralaması yükselmek yerine düşecektir. Backlink alacağınız siteni alexa sıralaması ve ziyaretçi istatistiği başta olmak üzere gerekli değerleri sizin sitenizden daha yüksek olmalıdır. Ayrıca tüm bunların yanı sıra backlink alımlarını düzenli olarak yapmalısınız. Örneğin ortalama 5 6 aylık bir backlink alınması sitenizin sıralamasını önemli ölçüde etkiler.

Backlink Analizi Yapabileceğiniz Araçlar

Ahrefs

Ücretli ve ücretsiz olmak üzere Ahrefs size iki farklı seçenek sunmaktadır. Ücretsiz olan seçenekte sorgulama sayısı kısıtlıdır. Ücretsiz olan bu seçenekte sadece 5 adet sorgulama imkanınız vardır. Yapmış olduğunuz sorgulama sonucunda sosyal medya paylaşımları, backlink sayısı ve bölgesel yüzdelik oranla link alınan ülkeler sizle görsel olarak paylaşılır. Ayrıca sorgulama yapmış olduğunuz sitede yer alan backlink sayısını da grafik şeklinde gösterir.

Reknova

Ücretsiz olarak hizmet sunan bu araç backlink analizinin yanı sıra internet sitesi kelime yoğunluğu aracı, meta-tag analizi, Google pozisyon aracı ve pagerank analizi gibi hizmetleri de sağlar. Backlink analizi için sorgulattığınız sitenin linki ve alexa sıralaması tablolar eşliğinde size sunulmaktadır.

Web SEO Analytics

Webmaster için büyük bir önem taşıyan bu site SEO çalışması ve SEO araçları üzerine kurulmaktadır. Sorgulama sayısı günlük belli bir sayıda yapılabilmektedir. SEO açısından ihtiyaç duyulan verilerin neredeyse tamamını bünyesinde barınmaktadır. Ayrıca sonuçlar net sonuçlara yakın sonuçlar verdiği içinde büyük bir kitle tarafından tercih edilmektedir. 10 günlük ücretsiz deneme süresinden sonra küçük bir ücret karşılığında hizmet sunmaya devam etmektedir.
Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir