Anahtar Kelime Bazlı SEO İpuçları 2017

Anahtar Kelime Bazlı SEO İpuçları

SEO bir okyanustur. İçerik optimizasyonu; backlinkler, içerik, yazı içi SEO, alan adı otoritesi, site yaşı, güven vb. dahil olmak üzere artan sayıda birçok faktöre sahiptir. Bu yazımızda anahtar kelimelerin ve içeriğin önemine vurgu yaparak seo hakkında ipuçları vereceğiz. İşte Anahtar Kelime Bazlı SEO İpuçları sizlerle:

Anahtar Kelime Bazlı Seo İpuçları

4 Veya Daha Fazla Kelime ile Uzun Kuyruk Anahtar Kelimelerini Hedefleyin

Genellikle insanlar arama motorundaki herhangi bir sorguda bulunmak istediklerinde, uzun kuyruklu kelimeleri kullanır. Bu nedenle, uzun kuyruk anahtar kelimelere odaklanmak şiddetle tavsiye edilir. Uzun kuyruk anahtar kelimeleri hedeflemek aylık arama ziyaretçilerinizi büyük ölçüde artırabilir.

Anahtar kelime araştırmalarını asla göz ardı etmeyin. Başarılı site içi optimizasyon, uzun kuyruklu anahtar kelimeler üzerinde odaklanmakla başlamaktadır. Genellikle, 4 veya daha fazla anahtar kelime kullanmak için iyi bir seçimdir.

Uzun Kuyruk Anahtar Kelimeleri Nasıl Araştırılır?

İşte bunu kolayca yapmak için adım adım bir adım.

Uzun anahtar kelimelerin varyasyonlarını almak için Google anahtar kelime planlayıcıyı açın, ana anahtar kelimenizi girin. “Fikir Al”ı tıklayın. Tüm anahtar kelimeleri almak için “anahtar kelime fikirleri” sekmesini tıklayın.

Daha uzun varyasyonlar için anahtar kelimeleri seçin ve genişletin. Ana anahtar kelimenizle alâkalı daha fazla anahtar kelime görüntülenecektir. Bir tane hazırlayın ve daha uzun varyasyonlar için arama kutusuna eklemeler yapın.

Ayrıca birçok çevrimiçi anahtar kelime öneri aracı ücretsiz olarak mevcuttur. Bu araçlar, nişinizde daha uzun kuyruk anahtar kelimeler bulmanıza yardımcı olur.

Konular için daha fazla fikir almak ve uzun kuyruk anahtar kelimeler elde etmek için “Quora” gibi siteleri kullanın. Niş konuları arayın ve sorguları kontrol edin.

SEO ve Link İnşası Hakkında

Etkili arama motoru optimizasyonu söz konusu olduğunda, bağlantı ağı kurma önemli bir rol oynamaktadır.

Web sitesinin popülerliği, gelen bağlantıların sayısına bağlıdır. Google sayfa sıralamasını belirler. Bloglamanın erken evrelerinde, içeriklerden sonra backlink üzerine odaklanmanız yararlı olacaktır.

Backlink’ten Faydanız Nelerdir?

Arama sonuçlarında blogun görünürlüğü artar. Blogunuz, yüksek yetkili bloglardan trafik alır, böylece değerli bir kaynak olarak takdir edilir. Blogunuzun arama motoru sonuçlarında dizine eklenmesine yardımcı olur. Organik sıralamayı iyileştirir.

Blogunuza Yüksek Kaliteli Backlink Nasıl Alınır?

  • En iyi niş bloglarına mantıklı ve uzun yorumlar bırakın.
  • Uzun içerik her zaman doğal olarak daha fazla bağlantı çeker. Ayrıca konunuzdaki benzer yayınlarla ilgili biraz araştırma yapın ve bağlantı kurmak için blog yazarlarına ulaşın!
  • Başkalarının içeriğinizle büyümelerine yardımcı olun. Blog dünyasında başkalarına yardım ederek büyüyeceksiniz. Önce küçük bloglar için yazmaya başlayın. Konuk yazılarınızla alandaki en büyük siteleri bulana kadar ilişkiler ağı kurun ve yazmaya devam edin.
  • Nişinizle ilgili bir konu zinciri başlatın ve başkalarıyla etkileşimde bulunun.
  • Soru cevap sitelerini kullanın. Blogunuz konusuyla ilgili sorularını bulun ve cevaplayın. Daha fazla takipçisi olan cevaplara ağırlık verin. Gerçekten faydalı bir cevap yazın ve sonunda blogunuza bağlantı verin.
  • Blog yayınlarınızı blog topluluklarına gönderin.

Bir blog yazısı yazmak büyük bir beceri gerektirir. İçerikleriniz, okuyucuların yazının özünü kavramalarını sağlamalıdır. Kullanıcılar yayınınızı okurken rahatsızlık duyarsa, markanıza kötü bir görüntü oluşturur; bu nedenle, bir blog yazısı yayınlamadan önce sayfa içi SEO tekniklerini özenle takip etmeniz çok önemlidir.

Bir makale yayınlamadan önce aklınızda bulundurmanız gereken site iç SEO ipuçları:

  1. Okuyucuları cezbeden şey, başlıktır. Anahtar kelimeyi başlığa dahil edip çekici hale getirin.
  2. URL’leri özelleştirin. Kısa ve zengin anahtar kelime yaparken SEO dostu URL’ler yazın . Örneğin, siteadi.com/anahtar_kelime
  3. Blog yayın başlığına şu sözcükleri ekleyin: “2018”, “rehber”, “inceleme” gibi kelimeleri kullanın.
  4. Başlığınız için h1 etiketi kullanın ve diğer ana başlıklar için h2 kullanın.
  5. Ana anahtar kelimelerinizi ilk 100 kelime içerisinde geçirdiğinizden emin olun.
  6. Yazdığınız her mesajda site içi bağlantıları kullanın.
  7. Her yayında LSI anahtar kelimelerini kullanın.
  8. Blog siteniz 4 saniye içinde yüklenmezse, kullanıcılar siteyi tekrar ziyaret etmekle ilgilenmez. Dolayısıyla, site hızınızı artırın.
  9. Yukarıda bahsedilen ipuçlarına uymadan bir blog yazısı yayınlamayın.

Uzun İçerik

Hiç 2000+ kelimeden daha fazla içerik yazdınız mı? Böylesine uzun 3 ila 4 yazı yazın ve sitenize büyülü etkisini görün. Google uzun içerikleri sever. Uzun içerikli içerik size daha fazla sosyal paylaşımlar kazandıracaktır. Okuyucular içeriği okuduğunda, sosyal medyada tanıtım ve paylaşımda bulunma ihtiyacı hissetmelidirler.

Uzun İçerik Yazma İpuçları

  • Okuyucu sorununu çözmeye odaklanın. Blogunuzu niş ile ilgili tartışma forumlarına göz atın ve kullanıcıların karşılaştıkları problemleri öğrenin.
  • Bir konu yazmadan önce çok iyi araştırın.
  • Konuyla ilgili ilginç bir hikaye anlatın.
  • İçerik yazarken istatistik ve gerçekleri kullanın.
  • Taslak: başlık, giriş, alt başlıklar ve sonuç. Şimdi her birini genişletmeye başlayın.
  • Yazarken sanki halkın önünde bir konuşma yapıyormuşsunuz gibi yazınız.
  • Konuyla ilgili daha çok şey araştırırsanız, içeriğinizi ilginç hale getirmek için daha fazla fikir edinebilirsiniz.

Rekabetinizi Belirleyin ve Analiz Edin

Rakipleriniz üzerine inceleme, diğer bir anlamda casusluk yapmıyorsanız, blogculuk dünyasında muhtemelen çok fazla satış ve trafik kaybediyorsunuz. Blogunuzun başarısı, rakiplerinizi ne kadar iyi analiz ettiğinize ve sitelerinizi büyütmek için öğrendiklerinizi ne kadar akıllıca kullandığınıza bağlıdır.

Anahtar kelime kullanımını bilmeli ve müşterinin dikkatini nasıl kazanmış olduklarını araştırmalısınız. Nasıl analiz edeceğinizi bilmiyorsanız, size yardımcı olacak pek çok araç olacağını unutmayın. Sitemizdeki diğer yazıların da işinize yarayacağını unutmayın.

Yardımcı Araçlar:

SEMrush: Çok yönlü bir SEO aracıdır ve önerilir. Bu araçla, anahtar kelime araştırması, rakip araştırması, geri link analiz ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda SERP kelimeleri (Arama Motoru Sonuçları Sayfası) ve anahtar kelimeleri gerçek zamanlı olarak günceller.

Ahrefs.com: Rakiplerinizin neler yaptığını takip edebilirsiniz. Mükemmel backlink denetleyicisi olduğu bilinmektedir.

Rakipleriniz üzerinde casusluk yapmaya başlayın ve arama motoru  sıralamasını iyileştirmek ve hem alan adı hem de sayfa yetkileri oluşturmak için ve web sitenizi optimize etmek için veri toplamaya başlayın.

Sonuç: Geliştirilmiş SEO İpuçları 2017

Google akıllı bir arama motorudur. Bir sayfayı sıralamak için en akıllı algoritmalara sahiptir. Ancak kaliteli içerik yazma, anahtar kelime araştırması yapmak ve geri bağlantı kurmak – bu faktörler ASLA değişmeyecektir.

Peki bu makalede bahsedilen SEO teknikleri hakkındaki sizin düşünceleriniz neler? 2017 ve sonrasında trafiğini artırmak için kullanabileceğiniz başka organik SEO ipuçları var mı? Lütfen düşüncelerinizi aşağıda yorum kısmına bırakmaktan çekinmeyin.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. […] Anahtar Kelime Bazlı SEO İpuçları […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir