2017’de Güncellenen En İyi 14 WordPress SEO Eklentisi

2017'de Güncellenen En İyi 14 WordPress SEO Eklentisi

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), bir web sitesinin arama motoru sonuçlarındaki yerini en üst düzeye çıkarmak için taktiksel ve stratejik çabaları tanımlar. SEO, (diğer faktörlerin yanı sıra) sayfadaki HTML yapısı, web sitesi mimarisi, sayfa içeriği ve anahtar kelime kullanımı, gelen bağlantılar ve bir alanın toplu içeriğine bağlıdır. İşte bu yüzden SEO eklentileri, aslında SEO için bir zorunluluktur. Aşağıda yer alan 14 adet WordPress SEO Eklentisi, belirli bir sıra ile dizilmiş değildir. Bu yüzden, SEO için sitenize yararlı olacak bu eklentilerin hepsine göz atmalısınız. İşte 2017’de güncellenen en iyi seo eklentileri listesi sizlerle:

En İyi WordPress SEO Eklentileri 2017

1- Yoast SEO

Bu eklenti, belki de WordPress için en yaygın kullanılan eklentidir. Bu, web sitenizi ve XML site haritalarınızı optimize etmenize yardımcı olan ve neredeyse tüm özellikleri sağlayan ücretsiz bir eklentidir. Bu eklentinin premium versiyonu da vardır. Eklentinin herhangi bir WordPress kullanıcısının bir yayının yayınlanmadan önce nasıl optimize edilebileceğini anlayabileceği bir sayfa içi analizi var.

Yoast, her kullanıcının sorunsuzca yönetebileceği eksiksiz bir optimizasyon paneli ile birlikte geliyor. Renkleri kullanıyor, yeşil, turuncu ve kırmızı renklere göre içeriğiniz hazır haldedir veya değildir. Kırmızı ve turuncu; içeriğin iyileştirilmesi gerekiyor demektir. Yoast eklentisi ile, Twitter ve Facebook ile sosyal medya optimizasyonunu da yönetme şansına sahipsiniz. Yoast Seo eklentisine dair  diğer yazıları da okumanızı öneririz.


2- All in One SEO Pack

Yüz milyonlarca global indirme ile, All in One SEO Pack , WordPress için yaygın olarak kullanılan SEO eklentileri arasındadır. Bu eklenti, kullanıcı dostu bir SEO web sitesi hazırlamanız gereken tüm kaynakları sağlar. Ayarlar kısmı ile karşılaştığınız zaman, gereksinimlerinize uygun olarak ayarlayabilirsiniz. Bu, SEO WordPress eklentisi otomatik olarak arama motorları için blog yazılarının başlıklarını optimize etmek için tasarlanmıştır.


3- Premium SEO Pack

Adından da anlaşılacağı gibi, bu web sitenizi optimize etmenizi ve daha fazla para kazanmanızı sağlayacak bir premium WordPress eklentisidir. Sitenizi özelleştirmeniz ve optimize etmeniz gereken tüm özellikleri ve seçenekleri sunan kapsamlı bir SEO eklentisidir. Sitenizde, aslında SEO perspektifinden gerekli olan iç bağlantı oluşumunu geliştirmeye yardımcı olacaktır.

Eklenti, herhangi bir web sitesine benzersiz bir özellik olan görüntüleri optimize etmenize yardımcı olacaktır. İyi optimize edilmiş görüntüler bir web sitesine çok fazla trafik çekebilir. Eklenti, zengin snippet işlevselliğini ele alıyor; bu nedenle, blog yayınlarınız arama motoru sonuçlarında göze çarpıyor. 301 yönlendirmelerini yönetiyor, böylece herhangi bir sayfayı başka sayfalara yönlendirebilirsiniz. 404 bulunmayan sayfaları izleyebilirsiniz. Ayrıca bu eklenti Google Analytics ile entegre olur, sosyal istatistikleri gösterir, sıralama izleme sağlar, sayfa hızı bilgileri sunar, htaccess ve robot.txt, site haritaları vb. özellikleri yönetir.


4- WP Social SEO Booster

Arama motorları, sosyal medyadan gelen sinyalleri arama sonuçlarını seçerken önemli bir unsur olarak kullanmaktadır. Bu nedenle, sosyal optimizasyon son derece önemli olmaya devam etmektedir. Web siteniz sosyal medyada birkaç paylaşıldıktan sonra, muhtemelen organik olarak da daha fazla trafik alırsınız.

Yoast eklentisi sosyal optimizasyon seçeneğine sahip olsa da WP Social SEO Booster, web içeriği için Zengin Snippet Etiketlemeyi de uygulayan daha işlevsel bir eklentidir.


5- SEOPressor

Bu, herhangi bir siteye gelen organik trafiği artırabilecek başka bir eklentidir. Blog yayınlarını optimize etmeye yardımcı olur. Eklenti, içeriğinizi optimize etmenize yardımcı olacak çeşitli seçenekler sunar. SEOPressor, anahtar kelime analizleri nedeniyle diğer eklentilerden daha çok dikkat çekiyor.

Konunuzla alakalı uzun kuyruk anahtar kelimeleri bulmanıza ve içeriğinizi oluştururken bunları dahil etmenize olanak tanıyan dahili bir anahtar kelime araştırma seçeneği ile tasarlanmıştır. Bu, yayınlarınızın arama motorunu kolay ve kapsamlı hale getirir. Eklenti ayrıca görüntülerin gerekli etiketleri olup olmadığını kontrol ederek görüntüleri optimize etmeye yardımcı olur. SEOPressor, her şeyden önce, arama motoru sonuçları için önemli olan iç bağlantıyı yönetir.


6- Rankie

Rankie aslında bir SEO eklentisi değildir, anahtar kelimelerinizi izlemenize yardımcı olur. Ahrefs veya Mondovo’yu kullanmak yerine, bu ucuz eklenti, anahtar kelimelerinizi koyup bunları izlemenize izin verecektir. Sıralamalarınızı WordPress gösterge tablosunda görebilirsiniz.


7- SEO by Squirrly

Bu eklenti, web siteniz için içerik oluşturmanıza yardımcı olur. Eklenti sayesinde içerik, hem botlara hem de insanlar için optimize olması için düzenlenir. Haftalık SEO denetimleri alırsınız. Squirrly, makalelerinizi optimize etmenize yardımcı olmak için gerçek zamanlı tavsiyeler sunar. Bir renk göstergesi temel alır. Yeşil içerik %100 SEO dostu anlamına gelir. Bu eklenti Yoast ile entegre olur.


8- SEO Friendly Images

Bu eklenti, resimlerinizi optimize etmek için iyi bir seçenektir. Kullanıcıların resimlerinizi bulabilmesi için ALT ve başlık özelliklerini kullanmak önemlidir. İnsanlar, SEO Friendly Images kullanıyorsanız resimlerinizi Google görsel aramalarında bulabilirler.


9- Remove Query Strings

Bu, çok basit bir SEO işlevi olan bir WordPress eklentisidir. WordPress siteniz için yükleme hızınızı arttırmanıza yardımcı olur.


10- Redirection

Htaccess dosyasını düzenleme aracıdır. 404 hataları gösterilen sayfalarda yardımcı olur. Kırık linki kolaylıkla yeni bir sayfaya yönlendirebilirsiniz.


11- SEO Internal Links

Site içi bağlantı çok iyi bir SEO stratejisidir. Ancak, SEO Internal Links eklntisi, iç sayfalarınızı ve yayınlarınızı otomatik olarak bağlar. Yayın başına bağlantıların sınırını ayarlayabilir, yeni pencerelerde bağlantıları açabilirsiniz. Seo uyumlu link yapısı hakkında SEO Link Yapısı Nasıl Olmalı başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.


12- All In One Schema.org Rich Snippets

Bu eklenti, Brainstorm Force tarafından geliştirilen ücretsiz bir eklentidir. Google’da TO’nuzu artırmak için iyi bir seçenektir. Bunlar yayınlarınıza yıldız veya işaretleme ekler. Açıkçası, Google’da ön plana çıkıyorlar ve bu nedenle TO’nuz bir artışa neden oluyor.

All In One Scheme.org şu işaretlemeleri desteklemektedir:

  1. İnceleme.
  2. Olay.
  3. İnsanlar.
  4. Ürün.
  5. Yemek tarifi.
  6. Yazılım uygulaması.
  7. Video.
  8. Makale.

13- Broken Links Checker

Kırık bağlantılar gerçekten Google’daki sıralamanızı etkileyebilir. Bu eklenti, gönderilerinizi, sayfalarınızı, yorumlarınızı vb izler. WordPress gösterge tablonuzda, sitenizdeki tüm kırık linkleri size bildirir. İsteğe bağlı olarak, size e-posta gönderir. Bu eklenti, bozuk bağlantılarınızı doğru bağlantı ile güncellemenize izin verir. Bu nedenle, elle yapmak zorunda değilsiniz.


14- Google XML Sitemap

Google XML Site Haritası, WordPress siteniz için bir site haritası oluşturmanıza izin verir. Bu, Google, Bing ve Yahoo gibi arama motorlarının sitenizi taramasına yardımcı olur. Bu nedenle, arama motoru web sitenizi daha sık ziyaret eder. Her seferinde arama motorlarına, yeni içerikle yeni bir mesaj hazırladığı bildirilir. Bu eklenti %100 ücretsiz ve neredeyse 10 yıldır varlığını sürdürüyor.


En İyi SEO Eklentileri 2017

SEO işlemlerinde aşırıya kaçmamak önemlidir, ancak bu eklentiler SEO çalışmalarınıza büyük ölçüde yardımcı olabilir. Tüm işlemler SEO çevresinde oluşturulmuştur ve bunları kullanmaya karar verdiğiniz herhangi bir WordPress temasında kurmanız yeterlidir.

Sizin de WordPress SEO Eklentisi Öneriniz Var mı?

Bu listeye eklenmesi düşündüğünüz herhangi bir WordPress SEO Eklentisi  varsa, lütfen aşağıya bir yorum bırakmayı unutmayın. Ayrıca, herhangi bir SEO eklentisine dair olumlu olumsuz tecrübeniz varsa, lütfen düşüncelerinizi aşağıya belirtin…

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir