Uzun ve Kaliteli İçerik Yardımıyla Hit Arttırın

Uzun ve Kaliteli İçerik Yardımıyla Hit Arttırın

Projeleriniz için kaliteli içerik üretmek söz konusu olduğunda, her zaman en iyi içeriği ortaya koyduğunuzdan emin olmalısınız. Bu, bir e-ticaret sitesi veya basit bir blog sayfası olsun, hemen hemen tüm olası projeler için geçerli bir kuraldır. Bugün içerik stratejisi ipuçlarına ve SEO uyumlu içerik girme konularına bakacağız. İçeriğiniz, başarılı bir projenin temel bileşenidir.  Zaten ‘online pazarlama’ konularına girdiyseniz içeriğinizin öneminin farkındasınızdır. Bu yazımızda, içeriğin önemine, temel kavramlara ve seo uyumlu içerik konusuna göz atacağız.

Anahtar Kelime

Öncelikle anahtar kelime araştırmanın ne olduğunu ve araştırma sonrasında yapılması gereken anahtar kelime optimizasyonunun ne anlama geldiğine göz atalım.

Anahtar Kelime Araştırma: Doğru anahtar kelimeleri bulmak için yapılan araştırma sürecidir. Arama motorlarını kullanarak belirli bir trafik oluşturmak için içeriğinize aranabilir terimler (bu aranabilir terimler “anahtar kelimeler” olarak bilinir) yerleştirmeniz gerekir.

Anahtar Kelime Optimizasyonu: Bu, anahtar kelimeleri gerçek anlamda, doğru miktarda ve doğru yerde kullanma sanatıdır.

Bir bütün olarak içerik oluşturma sürecine baktığınızda, dikkat etmeniz gereken neredeyse çok fazla değişken vardır. Amatör bir yazar olarak, yüksek kaliteli içeriğe duyulan ihtiyacın üstesinden gelmek için zora düşmeniz normaldir. Bu nedenle, eldeki nişleri anlayan birini işe almanız; böyle bir imkanınız yoksa da konu hakkında bilgi edinmeniz gerekmektedir.

İçerik Uzunluğu

Bir proje, her biri yaklaşık 500 kelimelik içerikler gerektirebilir, ancak bazıları çok daha teknik detaylar gerektirdiğinden çok daha uzun metinlere ihtiyaç duyulabilir. Hepsinin sonunda, mümkün olduğunca çok sayıda kullanıcıyla etkileşim kurmak amaçlanır. 

Ziyaretçiler içeriği sıkıcı ve uzun hissettiğinde ziyareti kesip web sitenizi terk edecekler. Eğer çok kısa gibi hissediyorsa, içerik yeterli bilgi ile doldurulmuş gibi görünmeyeceğinden yine terk eder. Kusursuz bir ortalamayı bulmak zor olabilir, ancak bunu yaptıktan sonra bir daha içeriğinizin uzunluğunu sorgulamaya ihtiyaç duymazsınız.

Birisi içeriğinizi beğenirse, onu paylaşmak için de istekli olur. Okumak ve öğrenmekten çok teknik açıdan ilgilenen insanlar uzun parçaları sever ve bu parçaları aynı görüşlü insanlarla paylaşır. Bilgisayar programlamaya adamış bir web siteniz varsa, içeriğiniz büyük olasılıkla daha uzun olacaktır; liste ve viral içeriğe odaklanırsanız, daha kısa olacaktır.

Doğru Anahtar Kelime Seçimi

Anahtar kelime araştırması, özellikle mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için gerekli olan araştırmadır. Anahtar kelimelere her baktığınızda, onları çevreleyen rekabete bakmak istiyorsunuz. Yaklaşık 15.000 aylık bir arama hacmi varsa ancak anahtar kelime rekabetiniz çok yüksek görünüyorsa, sizin için en uygun seçenek söz konusu anahtar kelimeler olmayabilir. 

Her ne kadar kolay değilse de, projeleriniz için mükemmel bir içerik oluşturmanın ayrılmaz bir sürecidir. Web siteniz daha iyi görünmekle kalmayacak aynı zamanda arama motorları genelinde sayfanıza organik olarak ziyaretçi teşvik edecektir. 

İçerik Kalitesi

İçeriğinizin en yüksek kalitede olmasını sağlamak için bilmeniz gereken birkaç farklı unsur bulunmaktadır. Birincisi “İçerik Güncelliği”, aslında gönderdiğiniz içeriğin ne kadar yeni olduğu ortaya çıkıyor. Arama motorları sürekli olarak yeni bir içerik aramaktadır; bu, günlük bazda daha fazla içerik üretmeniz gerektiği anlamına gelir. Bununla birlikte, spam yapmanız gerektiği anlamına gelmez. 

İçerik Güncelliği– Google, akılda tutulması gereken çok önemli olan QDF olarak bilinen küçük bir unsura sahiptir . Kısa bir süre içinde bir arama terimi giderek popüler hale gelirse Google, QDF iznini verir – bu, o arama terimi ile ilgili yeni bir içerik olup olmadığını görmek için kullanılan bir arama yöntemidir.

İçerik Kalitesi – İçeriğinizin kalitesi açıkça hesaba katılması gereken bir şeydir. Bir içeriğin kalitesi düşük olduğunda arama motorları bunu direkt olarak anlarlar. SEO’yu mümkün olduğunca ayakta tutmak için içerik kalitesini öncelik listenizin en üstünde tutmanız çok önemlidir.

İçerik Araştırması – Nişinizdeki rakipleri bir avantaja kullanın! Yeni bir projeye başlamak istiyorsanız, başarılı markalardan ve şirketlerden bazılarını referans alın. Tonu ve kullandıkları anahtar kelimelere bakın ve projenize uygulamak isteyip istemediğinizi belirleyin. 

SEO uyumlu yüksek kaliteli içerik oluşturmaya çalışırken göz önüne almanız gereken bir çok şeyi söyledik. Umarım bugün size verdiğimiz ipuçları, genel olarak uzun ve kaliteli içerikler oluşturma noktasında size yardımcı olur.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. […] Kaliteli ve güçlü içerik oluşturmak […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir