İnternetten Nasıl Para Kazanılır?

İnternetten Nasıl Para Kazanılır

Yaklaşık 12 yıldır internet dünyası içerisinde yer alarak para kazanmaya başladım. Hal böyle olunca da internetten para nasıl kazanılır sorusunu da çok fazla duymuş oldum. Bu soruyu cevaplamak için kimi zaman saatlerimi vermiş olduğumda oldu. Herkes artık internet üzerinden para kazanmaya başladık sıra doğal olarak ilk defa internet ortamı içerisinde yer almak isteyen kişilerinde hayallerini süslemeye başladı diyebilirim. Bundan dolayı bu yazımızda İnternetten Nasıl Para Kazanılır sorunuza cevap vereceğiz.

İnternetten Kolay  Para Kazanma Yolları

İnternetten para kazanmak isteyenler için artık detaylı bir şekilde anlatımım olacak. Fakat bunun için sizden tek ricam yazımı sonuna kadar okumanız olacak. Anlattığım bu yöntemleri uyguladığınız takdirde sizlerde internetten para kazanmaya başlayabileceksiniz. Yazımın başında da dediğim gibi ben bu işi 12 yıldır yapıyor ve internet ortamlarında para kazanıyorum. 12 yıldır deneyimle birlikte bilgilerimi sizlere harmanlayıp sunmak istiyorum.

Birinci Yılda Yaptıklarım

Tam tarihler 2005 yılını gösterdiği vakit internetten para kazanmak için adımımı attım. İnternetten para kazanabileceğimi bir arkadaşım söyledi ve hatta bununla da kalmayıp teklifiyle geldi. Arkadaşımın 2 adet internet sitesi bulunuyordu. Bana siteleri için okula gitmeden önce her gün 2 adet içerik yapmamı söyledi. Okuldan önce ya da okul sonrasında yaptığım şey ise hemen 2 adet makalemi yazmak oluyordu. O zamanlarda ki harçlığım aklıma geldiğinde ise 2 TL olduğunu unutmuyorum. Günden güne içeriklerimi fazlalaştırdım. O zamanlarda ise harçlığım günlük 10 TL gibi bir rakama bile çıkmıştı. Zaten arkadaşım benden memnun kalmasa bu parayı almak pek mümkün olmazdı diyebilirim. 1 yıl boyunca yazmış olduğum makale sayısı ise 730 civarında oldu. Yazmaya başladık sıra daha çok alıştım ve makalelerimi daha hızlı yazmaya başladım. Hatta pek çok bilgiye de yazdığım içerikler sayesinde eriştim diyebilirim.

İkinci Yıl Yaptıklarım

İkinci yılda biraz daha fazla ustalaşmış oldum. Bu yılda yazdığım makale sayısı daha fazlaydı. Çünkü 2006 yılında internet sitesinde de artış yaşanmış oldu. Baktığımda 2006 yılı dönemi için artık içeriklerden kazandığım para 25 TL içeriklerden kazandığım para 25 TL gibi bir rakama ulaşmaya başlamıştı. Her makalemi en az 600 kelimeden yazıyordum. Günde 4 makale 600 kelimelik makaleyi 6 ay boyunca düzenli olarak yaptım. Hatırladığım kadarıyla makalemin biri sağlıkla ilgili bir konuydu. Yılın ikici yarısında ise her ne kadar içerik sayım aynı kalsa da almış olduğum ücret daha fazla oldu. Önceden 25 TL alan ben 30 TL almaya başladım.

Üçüncü Yıl Çalışmalarım

Üçüncü yıl çalışmalarımda ise artık 10 tane makale yazım işleri gelmeye başlamıştı. 2006 yılında kazanmış olduğum tüm paranın da 1 aylık paranın 100 YTL fazlası almaya başlamıştım. Bir yandan da eğitimi tamamlamaya çalışıyordum. Bu konuda ailemin çok fazla destek olduğunu söylemek isterim. Ailemden uzak İstanbul yolculuğum başladı. İstanbul benim için artık yeni bir memleketti diyebilirim. Fakat ağır bir eğitim dönemimden geçmek sevdiğim işi yapmama ne yazık ki engel oluyordu diyebilirim.

Dördüncü Yıl Çalışmalarım

Dördüncü yıl çalışmalarımda ise büyük bir PHP yazılımcısından teklif almış oldum. İşim ise içerik editörlüğünü yine devam ettirmek oldu. Google  Adsense hakkında pek çok şey duydum. Bakalım neymiş bu Google Adsense deyip araştırdım. Google Adsense’nin para getiren kazanç kapısı olduğunu öğrenerek yoğunlaştım.

Beşinci yılımda ise SEO İle tanıştım. Sitelere eklemiş olduğum makalelerim kaçıncı sıraya gelmiş diye bakıyordum. Böyle Böyle derken günden güne yükselişe geçtim ve daha da fazla para kazanmaya başladım.

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Çok Yorumlananlar

  1. internetten-nasil-para-kazanilir : Şubat 18, 2020 at 4:58 pm

    merhaba, internetten-nasil-para-kazanilir konuda birkaç şey kaçırdınız…
    mesela internet modeli işi, evden çalışma ve yüksek maaşli bir iştir
    internet modelliği konusunda siteden daha fazla bilgi alabilirsiniz
    balkan-webcam-model.com/webcam-modeli-olmak-icin-10-ipucu/

  2. […] site açmak, sıradan bir web sitesi açmaktan çok daha ötedir. Niche site açmak aslında İnternetten Nasıl Para Kazanılır? sorusunun da cevabıdır. Bu yazımızda son yıllarda sıkça duyduğumuz ve oldukça önemli olan […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir