Off Page SEO Nedir? Dış SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Off Page SEO Nedir? Dış SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Off Page SEO, kaliteli web sitelerinden backlink ve trafik alarak sitenize arama motorlarında yetki vermeye ve otorite kazandırmaya çalıştığınız SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) stratejisidir. Diğer bir deyişle, arama sonuçlarında sitenizin sıralamasını iyileştirmek için web sitenizin dışında gerçekleştirilen eylemleri kapsar. Temel amacı, arama motorunun ve kullanıcıların web sitenizi alaka düzeyi, popülerlik, yetki ve güvenilirlik açısından nasıl algıladıklarını iyileştirmektir.

Bir kural olarak trafik elde ettiğiniz internet siteleri genellikle alan adınızla ilişkili olmalıdır. Önemli olan sayı değil backlink kalitesidir. Backlink konusunda temel mantık, doğru web sitelerinde doğru insanlardan (yönlendirilmiş ziyaretçiler) gelen doğru linklere sahip olan sitelerin, dikkat çeken iyi işler yaptığını düşünmesidir. Böylece sitenize otorite kazanır.

Kavramsal açıdan Off page, site dışı olduğunu ifade eder. SEO ise, “Arama Motoru Optimizasyonu” söz öbeğinin İngilizce baş harflerinden oluşan kısaltmadır.

Off Page SEO Nasıl Yapılır?

Google, web sitelerinin sıralamasını belirlerken birkaç sayfa dışı sinyali hesaba katar. Bu nedenle, web sitenize daha fazla trafik çekmenize yardımcı olabilecek yöntemlere odaklanmanız gerekir.

Off Page SEO çalışması için evvela sosyal medya platformlarına odaklanmanızı öneririz, sosyal medyadan web sitenize trafik çekmelisiniz. Odaklanmak için, çok fazla sayıda farklı platformun peşinden gitmeyin, işinizle alakalı doğru platformda çalışmalar yapmaya istikrarlı bir şekilde devam edin. Web sitenizde uzun süre kalan ziyaretçiler, sıralamanızı yükseltmeye yardımcı olur, bu nedenle blog yorumları / sosyal medya yorumları kullanarak sitenizdeki içeriklere katılım ve etkileşim oluşturmaya çalışın. Etkileşimi gerçek, bilgilendirici, yararlı ve ilgi çekici bir üslupta gerçekleştirdiğinizde site sahipleri içeriklerinizle ilgilenecek ve sitenize backlink verecektir.

Ancak bu noktada, backlinklerin (geri bağlantıların) neden önemli olduğunu anlamak için do-follow ve no-follow backlinkler hakkında bilgi edinin.

Organik olmayan yöntemlere başvuracaksanız şayet, haber sitesi tarzı sitelerde, sizinle ilgili bir yazı yazmalarını sağlamaya çalışabilirsiniz veya ücretle yayınlatabilirsiniz. Yüksek etki alanı yani otoritesi olan yetkili web sitelerinden bir backlink almak için doğal içerikler üretmeye odaklanmanız daha yararlı olur. Örneğin r10, Donanımhaber, Kızlarsoruyor ve Yahoo gibi platformlardaki ve forum sitelerindeki sorulara cevap verin, odaklandığınız nişinizde gerçek bir otorite kurun.

Öte yandan her SEO girişiminin merkezinde yüksek kaliteli içerik yatmaktadır. Değerli ve paylaşılabilir içerik olmadan, site içi ve site dışı optimizasyon tekniklerinin büyük çoğunluğu işe yaramayacaktır. Bu nedenle, her SEO uzmanı okuyucular tarafından paylaşmaya değer zengin içerikler oluşturmaya odaklanmalıdır. En iyi içerik okuyucu ile ilgilidir ve konuyu kapsamlı bir şekilde ele alacak kadar uzundur.

Diğer Site Dışı SEO Çalışmaları

Ayrıca:  Off-page SEO stratejileri, çeşitli trafik kaynaklarından ziyaretçi için bağlantılar, çevrimiçi incelemeler, marka sözleri ve daha fazlası gibi olumlu sıralama sinyalleri biriktirmeyi içerir. Misafir blog yazısı, forumlara yapacağınız yorumlar, videolarda yer alan linkler, basın bültenlerinde site adınızın geçmesi, ücretli bağlantılar, makale backlinkler, blog yorumları, sosyal paylaşımlar da Off Page SEO çalışmaları kapsamına girmektedir.

Daha fazla yardıma ihtiyacınız varsa yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

 

Sosyal Medyada Paylaş

SEO ve dijital gelişmeler hakkında makaleler, derlemeler, çeviriler, listeler, incelemeler, analizler...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir